Skip to Content


طلبگی منهای روح خدا خسران است


آیت الله اعرافی با حضور در جمع طلاب غیرایرانی مشهد گفت: مقام عبودیت عالی ترین مقامی است که از انسان انتظار می رود و ارزش انسان هم به عبودیت است لذا اولین وظیفه یک طلبه این است که اهل عبادت باشد. به گزارش مرکز خبر و اطلاع رسانی جامعه المصطفی، آیت الله علیرضا اعرافی رئیس جامعه المصطفی العالمیه، عصر دیروز با حضور در دومین جلسه هفتگی اخوت ساختمان صالحین مجتمع آموزش عالی مشهد خطاب به طلاب غیرایرانی مشهد گفت: عبادت دو گونه است. عبادت خاص مثل نماز، روزه و عبادت عام که در آن انجام هر عملی با نیت تقرب به خداوند انجام می شود و این نوع عبادت است که موجب تکامل خواهد بود. وی با اشاره به مهمترین شاخصه های عبادت خوب اظهار داشت: شرط اول در یک عبادت خوب بصیرت و شناخت خدای متعال است. عبادت غرق شدن در تماشای جلوه پروردگار است که در مرحله اول لازمه اش کسب معرفت نسبت به عظمت، جلال و جمال خداوند است و دیگر اینکه به کوچکی خود در برابر پروردگار معترف باشیم. وی افزود: آنچه باعث تفاوت ارزش عبادات می شود نسبت در جه معرفت عابد نسبت به خدای متعال است. آیت الله اعرافی شرط دوم عبادت خوب را اخلاص دانست و اشاره کرد: شناخت خدا به تنهایی کافی نیست چرا که شیطان نیز به خوبی خداوند را می شناخت. لذا دوری از انواع شرک که قصد قربت و اخلاص را به دنبال دارد شرط اصلی عبادت است. وی اضافه کرد: شاخص سوم برای شناخت عبادت خوب نشاط در عبادت است. هر چه احساس لذت در عبادت بیشتر شود، به این معناست که عمق عبادت بیشتر است و نشاط در عبادت زمانی ارزش بیشتری خواهد داشت که در خلوت باشد. رئیس المصطفی ادامه داد: تداوم در عبادت شاخصه ای دیگر در یک عبادت خوب محسوب می شود و لذا باید برای عبادت برنامه ریزی داشت و همچنین تفرغ در عبادت نیز باید مد نظر واقع شود که این امر ناشی از خضوع و خشوع در عبادت است. وی خاطر نشان کرد: آخرین شاخصه عبادت خوب پنهان نمودن برخی از عبادات است. واجبات و شعائر دین را باید در جلوت اقامه کرد اما آن نوع عباداتی که باعث خودشناسی می شوند عبادات مخفی هستند. این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه پیرامون آداب آموزشی طلاب گفت: پیش مطالعه، مباحثه دورس اصلی، پرسش و پاسخ و رویکرد انتقادی با استاد از لحاظ علمی، گفتگو با استاد پس از اتمام درس، نگارش درس در هنگام تدریس و پس از آن، مطالعه تکمیلی با مراجعه به سایر منابع، روحیه تطبیق و تمرین دائمی در عمل، تدریس و مذاکره علمی با سایر طلبه ها آدابی آموزشی هستند که طلاب باید رعایت کنند. وی ادامه داد: طلبه باید خودجوش، کم توقع و پرکار باشد. وی خاطر نشان کرد: مشهد مهد ادبیات است و امیدواریم که این سنت دیرین در جامعه المصطفی(ص) هم استقرار یابد

آیت الله اعرافی با حضور در جمع طلاب غیرایرانی مشهد گفت: مقام عبودیت عالی ترین مقامی است که از انسان انتظار می رود و ارزش انسان هم به عبودیت است لذا اولین وظیفه یک طلبه این است که اهل عبادت باشد.

به گزارش مرکز خبر و اطلاع رسانی جامعه المصطفی، آیت الله علیرضا اعرافی رئیس جامعه المصطفی العالمیه، عصر دیروز با حضور در دومین جلسه هفتگی اخوت ساختمان صالحین مجتمع آموزش عالی مشهد خطاب به طلاب غیرایرانی مشهد گفت: عبادت دو گونه است. عبادت خاص مثل نماز، روزه و عبادت عام که در آن انجام هر عملی با نیت تقرب به خداوند انجام می شود و این نوع عبادت است که موجب تکامل خواهد بود.

وی با اشاره به مهمترین شاخصه های عبادت خوب اظهار داشت: شرط اول در یک عبادت خوب بصیرت و شناخت خدای متعال است. عبادت غرق شدن در تماشای جلوه پروردگار است که در مرحله اول لازمه اش کسب معرفت نسبت به عظمت، جلال و جمال خداوند است و دیگر اینکه به کوچکی خود در برابر پروردگار معترف باشیم.

وی افزود: آنچه باعث تفاوت ارزش عبادات می شود نسبت در جه معرفت عابد نسبت به خدای متعال است.

آیت الله اعرافی شرط دوم عبادت خوب را اخلاص دانست و اشاره کرد: شناخت خدا به تنهایی کافی نیست چرا که شیطان نیز به خوبی خداوند را می شناخت. لذا دوری از انواع شرک که قصد قربت و اخلاص را به دنبال دارد شرط اصلی عبادت است.

وی اضافه کرد: شاخص سوم برای شناخت عبادت خوب نشاط در عبادت است. هر چه احساس لذت در عبادت بیشتر شود، به این معناست که عمق عبادت بیشتر است و نشاط در عبادت زمانی ارزش بیشتری خواهد داشت که در خلوت باشد.

رئیس المصطفی ادامه داد: تداوم در عبادت شاخصه ای دیگر در یک عبادت خوب محسوب می شود و لذا باید برای عبادت برنامه ریزی داشت و همچنین تفرغ در عبادت نیز باید مد نظر واقع شود که این امر ناشی از خضوع و خشوع در عبادت است.

وی خاطر نشان کرد: آخرین شاخصه عبادت خوب پنهان نمودن برخی از عبادات است. واجبات و شعائر دین را باید در جلوت اقامه کرد اما آن نوع عباداتی که باعث خودشناسی می شوند عبادات مخفی هستند.

این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه پیرامون آداب آموزشی طلاب گفت: پیش مطالعه، مباحثه دورس اصلی، پرسش و پاسخ و رویکرد انتقادی با استاد از لحاظ علمی، گفتگو با استاد پس از اتمام درس، نگارش درس در هنگام تدریس و پس از آن، مطالعه تکمیلی با مراجعه به سایر منابع، روحیه تطبیق و تمرین دائمی در عمل، تدریس و مذاکره علمی با سایر طلبه ها آدابی آموزشی هستند که طلاب باید رعایت کنند.

وی ادامه داد: طلبه باید خودجوش، کم توقع و پرکار باشد.

وی خاطر نشان کرد: مشهد مهد ادبیات است و امیدواریم که این سنت دیرین در جامعه المصطفی(ص) هم استقرار یابد




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.