Skip to Content

معاون بهره‌برداری آب منطقه‌ای یزد مطرح کرد؛

صرفه‌جویی 70 میلیون مترمکعبی آب با خاموشی چاه‌های کشاورزی یزد


معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای یزد گفت: اجرای طرح خاموشی زمستانه چاه‌های کشاورزی در سال گذشته منجر به صرفه‌ جویی 70 میلیون مترمکعب آب به نفع سفره های آب‌ زیر زمینی استان شد.

سید محمد طباطبایی در حاشيه نشست شورای حفاظت از منابع آب شهرستان میبد در گفتگو با خبرنگار میبدخبر، با اشاره به استقبال کشاورزان از اجرای طرح خاموشی زمستانه چاه‌های کشاورزی در استان، خاطرنشان کرد: این طرح باعث ایجاد آمادگی در کشاورزان جهت تحویل حجمی آب از طریق کنتورهای هوشمند نصب شده روی چاه‌ها می شود.

وی افزود: اجرای طرح خاموشی زمستانه چاه‌های کشاورزی در سال گذشته منجر به صرفه‌ جویی 70 میلیون مترمکعب آب به نفع سفره های آب‌ زیرزمینی استان شد. از مجموع 6 هزار و 600 حلقه چاه استان، 3 هزار و 800 چاه برای مصارف کشاورزی مورد استفاده است.

طباطبایی با اشاره به كاهش 30 درصدي بارش‌هاي استان در سال آبي گذشته، گفت: پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که امسال وضع نرمالی را در پیش رو داشته باشیم. این کاهش بارش سبب شده در میبد قنات‌ها عمدتاً خشک شوند. هر چند قنات‌هاي مناطق كوهستاني به دنبال بارش مناسب مجدداً آبدهي خواهند داشت ولي منابع آبي واقع در دشت‌ها در صورت بروز بارش‌هاي مشابه، خيلي سخت به شرايط اوليه بازخواهند گشت.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای يزد با تاكيد بر حفاظت از منابع آبي تجديد ناپذير اظهار داشت: حفاظت از منابع آب‌زیرزمینی مهمترین اولویت شرکت آب منطقه‌ای استان یزد است. بخش قابل توجهي از آب مصرفي در كشور و استان مربوط به بخش كشاورزي بوده که صرفه‌جویی و مديريت بهينه مصرف آب با مشارکت همه‌ بهره‌برداران به ويژه کشاورزان میسر خواهد بود.

وی ادامه داد: در حال حاضر به طور متوسط 82 درصد آب مصرفي در استان مربوط به کشاورزی، 7 درصد در بخش صنعت و مابقی برای شرب و بهداشت استفاده می‌شود ولی اين رقم در شهرستان میبد 71 درصد در بخش کشاورزی، 15درصد صنعت و 14درصد برای شرب است.

طباطبایی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره بالا بودن مصرف آب در بخش صنعت میبد ابراز داشت: ایجاد اشتغال، رونق و ثروت در اين شهرستان ناشي از فعاليت‌هاي صنعتي است به طوري كه به ازای هر يك لیتر آب در ثانیه 70 شغل در بخش صنعت ايجاد مي‌شود و اين در حالي است كه اين آمار در بخش كشاورزي به مراتب پايين‌تر است.

معاون حفاظت و بهره‌ برداری شرکت آب منطقه‌ای يزد در پایان با بیان اینکه کشاورزی صنعتی بهترین روش برای حفظ منابع آبي يزد است، گفت: با توسعه سطح كشاورزي در شرايط حاضر مخلف هستيم و معتقديم بايد به جاي آن افزايش بهره‌وري و بازدهي فعاليت‌هاي كشاورزي را دنبال كنيم. جايگزين كردن كشت‌هاي كم‌آب‌خواه به جاي محصولات پرآب‌خواه را از ديگر سياست‌هاي استان در اين راستا است.

انتهای پیام/اد




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.