Skip to Content

درگفتگوی سرپرست گروه موسیقی کرشمه بامیبد خبر تأکید شد:

شناخت استعدادهای جوان و مستعد در زمینه موسیقی سنتی


گروه موسیقی کرشمه که به سرپرستی علی بمان دهقانی در سال 1385 تشکیل شد، تاکنون 4 کنسرت و دهها برنامه در شهرستان میبد اجرا کرده که با استقبال خوب مردم هنردوست این دیار روبرو شده است.

می گویند «آنگاه که زبان عاجز از بیان است، زبان موسیقی آغاز می شود» زبانی که احساس آدمی را نشانه می گیرد و روح طبیعت شنیداری را در کالبد سکوت می دمد. با امتداد نت ها و سکوت ها مجموعه ای از زیباترین نغمه ها کشف می شود. هرآنچه که از موسیقی برمی خیزد گویا از احساس آهنگساز به رستاخیز قلب های شنونده می رسد. موسیقی می تواند به تقلید از فرهنگ گذشتگان، اصالت یک ملت را یادآور شود؛ موسیقی سنتی و اصیل ایرانی با جنس غریب و در عین حال فوق العاده تار، سه تار، سنتور و ... گره خورده و هر یک نقش مکمل برای دیگری در وادار کردن شنونده به فوران احساسش را بازی می کند. با این مقدمه به سراغ سرپرست یکی از موفق ترین گروههای موسیقی شهرستان میبد رفتیم تا از نزدیک با چنین گروهی آشنا شویم. گروه موسیقی کرشمه که به سرپرستی علی بمان دهقانی در سال 1385 تشکیل شد، تاکنون 4 کنسرت و دهها برنامه در شهرستان میبد اجرا کرده که با استقبال خوب مردم هنردوست این دیار روبرو شده است. گروه موسیقی کرشمه با اجراهای متعدد بصورت دو نوازی و همگانی در دانشگاهها، مراکز آموزشی همچون محل مركز آموزش درجه داري نبي اكرم (ص) ميبد، محل اداره آموزش و پرورش، کتابخانه عمومی و جلسات حافظ شناسی اقشار مختلف مردم را به خود جذب کرده و تأثیر شایان توجهی در جذب شنونده به سمت موسیقی سنتی داشته است. این گروه هنری نیز در هفتمين جلسه هنري بزم شبانه در مهرآباد ميبد به اجرای موسیقی اصیل ایرانی پرداخته است.

سرپرست گروه موسیقی کرشمه هدف از اجرای موسیقی سنتی را کشف استعداد جوانان مستعد در امر موسیقی اصیل ایرانی همچنین پرکردن اوقات فراغت مردم دانست و گفت: موسیقی سنتی از موسیقی های تفکر برانگیز است که بیشتر رنگ و بوی عرفان ایرانی می دهد و با حس مردم ایران هماهنگ تر است. وی که در محضر اساتیدی همچون مرحوم ایرج بسطامی و کریم صالح عظیمی به فراگیری موسیقی سنتی پرداخته بر اهمیت انتخاب شعر و تناسب آن آهنگ تأکید بسیاری کرد و در این خصوص گفت: برای بنده اولین و مهمترین مسئله انتخاب شعر است. با نگاه به ساخته های گروه کرشمه می توان به این نتیجه رسید غالبا از اشعاری استفاده شده است که معانی عالی و بیشتر عرفانی دارند. همچنین سعی شده اشعار منتخب، منحصربفرد و جدید باشند.

دهقانی در خصوص نحوه انتخاب شعر و آهنگ گفت: در یک ساخته موسیقایی ممکن است شعر براساس آهنگ و یا بالعکس آهنگ براساس شعر انتخاب شود؛  البته در برنامه های اخیر که آهنگها توسط خود گروه ساخته می شده اشعار انتخاب می شوند و بعد بر اساس دستگاه موسیقی مورد نظر آهنگ ساخته می شود، ولی بطور کلی  گاهی اشعار ویژه ای برای موضوع یا مناسبتی خاص آماده می شود و آهنگساز آهنگی را برای آن خلق می کند.

و گاهی آهنگی بدون شعر ساخته می شود و شاعر اشعاری را برای آن آهنگ می سراید.

گروه کرشمه با اعلام آمادگی کامل برای اجرا در برنامه های مختلف و با اجرا در دستگاههای مختلف موسیقایی همچون شور، ماهور و چهارگاه سهم بسزایی در جذب سلیقه و ذائقه مردم داشته به گونه ای که به گفته سرپرست گروه موفق کرشمه بسیاری از شهروندان شرکت کننده در اجراهای این گروه موسیقی به گفته خودشان اولین بار است که یک ساز را از نزدیک می دیده اند و خاطرات خوبی از ساخته ها و اجرای این گروه دارند. علی بمان دهقانی در مورد ارتباط فرهنگ مذهب محور شهرستان میبد با ساخته های موسیقی و واکنش مردم در این خصوص گفت: با وجود نوع فرهنگ خاصی که در میبد و بطور کلی در استان یزد وجود دارد، ومردم بطور عام از برنامه های مذهبی استقبال بیشتری می کنند و تبلیغات هم بسیار ضعیف است اما از برنامه های اجرا شده توسط گروه کرشمه استقبال خوبی شده به گونه ای که گاهی تا مدتها کلیپ اجراهای گروه کرشمه در ذهن مخاطب ماندگار می شد.

سرپرست گروه کرشمه ضمن گلایه از عدم همکاری و حمایت مالی ادارات متولی فرهنگ و هنر گفت: متاسفانه تنها اداره ای که همکاری خوبی داشته اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی بوده و تمامی اعضای گروه کرشمه به تنهایی تمامی هزینه ها اعم از تمرین، خرید ساز و حتی رفت و آمد را خودشان متحمل شده اند.

گروه موسیقی کرشمه در راستای شناساندن و معرفی موسیقی اصیل ایرانی،  برنامه هایی در آینده دنبال می کند که سرپرست این گروه به طرفداران موسیقی سنتی از اجرای برنامه کارگاهی آواز در دستگاه بیات اصفهان خبرداد و گفت: این گروه همچنان به راه خود ادامه می دهد و یکی از برنامه های آن استفاده از نوازندگان یا هنرجویان جوان که رغبت وانگیزه بیشتری برای کار دارند، خواهد بود.

گروه موسیقی سنتی کرشمه میبد با سنتورنوازی داوود فروزان، علیرضا عصار زاده و علی طحانی، نی زنی رضا مروتی، تارنوازی محمد حسین پور احمدی، تمبک زنی محمد امین دهقانی، ویولن نوازی محسن کریمی، سید هادی حقیقی نوازنده بم تار، دف زنی وحید نبی زاده، سرایش اشعار از شاعرانی چون لایق شیرعلی، معینی کرمانشاهی، عماد خراسانی، و آواز و سرپرستی علی بمان دهقانی نت ها و واژه های تشنه را به دلهای دریایی علاقمندان به موسیقی سنتی پیوند می زنند.



رای شما
میانگین (2 آرا)
The average rating is 3.0 stars out of 5.