Skip to Content

سرپرست شبکه بهداشت و درمان میبد:

سرطان پوست و سینه شایع ترین سرطانها در استان یزد/ بیش از 400 زوج نابارور در میبد وجود دارد


سرپرست شبکه بهداشت و درمان میبد شایع ترین سرطانها را در استان یزد و شهرستان میبد سرطان پوست در مردان و سرطان سینه در زنان عنوان کرد.

به گزارش میبد خبر، دکتر جواد سهیلی سرپرست شبکه بهداشت و درمان میبد در رابطه با سرطانها بیان داشت: بیماریهای قلبی عروقی، سرطانها و حوادث در ایران سه عامل شایع مرگ و میر می باشند که سرطانها دومین عامل شیوع مرگ و میر می باشد. 

وی افزود: در سطح کشور و و استان سرطانهای سینه، پوست، دستگاه گوارش و خون در زنان و سرطانهای پوست، پرستات، مثانه و ریه در مردان از شایع ترین سرطانها می باشد. سرطانها ارتباط مستقیم با افزایش سن دارند و در سالهای اخیر یکی از دلایل افزایش سرطان در کشور افزایش امید به زندگی می باشد. الگوی تغذیه ای نا مناسب، عدم رعایت رژیم غذایی سالم، آلودگی هوا، زندگی شهرنشینی، استفاده از دخانیات و اعتیاد و چاقی دلایل دیگر ابتلا به سرطان در جامعه می باشد که باعث شده آمار سرطان در ایران 2 برابر شود.

سهیلی درباره برخی از عوامل تشدید کننده سرطان در استان گفت: متاسفانه استان یزد رتبه 14 چاقی در کشور را دارد و 62 درصد افراد در میبد یا اضافه وزن دارند یا چاق می باشند که این آمار نگران کننده ای است. در مصرف دخانیات 28 درصد مردان و 2 درصد خانمها سیگار مصرف می کنند. استان یزد رتبه 6 مصرف فست فود در ایران را دارد. کم تحرکی نیز یکی از علل افزایش بیماریها می باشد که متاسفانه 87 درصد مردان و 98 درصد زنان در استان حداقل تحرک لازم را ندارند.

وی در رابطه با درمان سرطانها اظهار داشت: بسیاری از سرطانها خوش خیم و قابل درمان هستند. سرطانهای بدخیم هم اگر در فازهای اولیه بیماری تشخیص داده شوند  بسیاری از آنها نیز قابل در مان می باشند. زمانی سرطان غیر قابل درمان می شود که پیشرفت کرده باشد و در سایر بخشهای بدن پخش شده باشد که ممکن است درمانها جواب ندهد. بعنوان مثال سرطان سینه(پستان) در خانمها را می توان با یک معاینه ساده توسط خود فرد تشخیص داد یا خانمها با مراجعه به مراکز بهداشتی با انجام معینات اولیه توسط ماماها از سلامتی خود اطمینان یابند.

 سرپرست شبکه بهداشت و درمان میبد افزود: یکی از برنامه های جدیدی که در حوزه بهداشت انجام شده خطر سنجی بیماریهای قلبی و عروقی و برخی از سرطانها می باشد. در حوزه مسائل بهداشت پیشگیری از بیماریهای غیرواگیردار یکی از کارهای انجام شده می باشد که باعث شده 80 درصد بیماریهای غیرواگیر دار با تشخیص به موقع و در مراحل اولیه قابل درمان باشد. در مراکز در مانی در طرح تحول سلامت افراد می توانند با یکبار مراجعه به نزدیکترین پایگاه سلامت محله یک بررسی اولیه شوند در این برنامه فشارخون، قد، وزن، وضعیت تغذیه فرد و موارد دیگر بررسی می شود و در پرونده الکترونیک خانوار ثبت می شود و اگر بیماری داشته باشند پیگیری می شود. این برنامه در حوزه سلامت سلامت جسم و روان صورت می گیرد. کارتهایی نیز آماده شده که در اختیار افراد گذاشته می شود که در آن ریسک خطر بیماریهای قلبی و عروقی را در آینده با توجه به وضعیت فعلی فرد نشان می دهد. البته مردم به عوامل مشترک در ایجاد بیماریهای غیرواگیردار که شامل مباحث تغذیه، مصرف دخانیات، اعتیاد و مشروبات الکی و استرسها توجه ویژه ای داشته باشند.

سهیلی در مورد هزینه های درمان سرطان گفت: سرطان در مراحل اولیه کم هزینه و شاید نیاز به درمان خاصی نداشته باشد ولی اگر پیشرفته شود هزینه ها و درمانهای زیادی خواهد داشت که خوشبختانه در برنامه طرح تحول سلامت بخشی از داروها تحت پوشش بیمه قرار گرفته که بسیاری از هزینه ها کاهش یافته است و این پوششهای بیمه ای در بیمارستانهای دولتی بخوبی مشهود است. 

سرپرست شبکه بهداشت و درمان میبد در رابطه با ناباروی نیز توضیح داد: در ایران 11 درصد زوجها نابارور هستند و زمانی این عنوان به آنها اطلاق می شود که اگر زوجی حداقل یکسال بدون استفاده از روشهای پیشگیری و با قصد بچه دار شدن اقدام کنند ولی صاحب اولاد نشوند زوج ناباور هستند. در استان یزد 5/5 درصد زوجها ناباروند. 434 زوج نابارور نیز در شهرستان میبد وجود دارند.

وی در مورد علل ناباروری گفت: افزایش سن و ازدواج در سن بالا بویژه برای خانمها، بیماریهای عفونی دستگاه تناسلی در خانمها و آقایان، مشکلات غددی و آناتومیکی، استفاده از برخی داروها، کم کاری و پر کاری تیروئید، اعتیاد، کم تحرکی، چاقی و آلودگی های صنعتی و هوا از ععل شایع ناباروری هستند.

سهیلی در رابطه در باره اقدامات صورت گرفته برای زوج های نابارور بیان داشت: در این رابطه برنامه جدیدی در طرح تحول سلامت با توجه به سیاستهای جدید جمعیتی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری ایجاد شد که توجه بیشتری به زوجهای نابارور شود که برقراری پوششهای بیمه ای جدید و کمکهای بلاعوض به به زوجهای نابارور که قصد بچه دار شدن دارند از جمله این برنامه هاست که این زوجها می توانند جهت درمان در مرکز استان به مرکز ناباروری دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یا برخی از بیمارستانهای خصوصی مراجعه نمایند.

انتهای پیام/اد

 




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.