Skip to Content

دکتر رحیمی نسب مدیرکل بهزیستی استان یزد

سالانه در استان بین 2000 تا 2500 معلول جدید به جامعه اضافه می شود/هر 8 دقیقه در دنیا یک کودک معلول به دنیا می آید


به گزارش خبرنگار میبدخبر: در ابتدای این مراسم  دکتر رحیمی نسب مدیرکل بهزیستی استان یزد ضمن خیر مقدم به مدعوین با اهمیت بر شمردن بحث ژنتیک و راههای پیشگیری از معلولیت ها گفت: تاکنون21 هزار بیماری ژنتیکی شناخته شده است و خیلی از بیماری هایی که وجود دارد ریشه ژنتیکی دارد. امروزه در دنیا به دنبال این هستند که بتوانند خیلی از بیماری ها را با بحث ژنتیک درمان و یا پیشگیری نمایند. رحیمی نسب در ادامه افزود: هر 8 دقیقه در دنیا یک کودک معلول به دنیا می آید و 5 درصد جمعیت هر کشوری را معلولین ژنتیکی به خود اختصاص می دهند که این آمار بالایی است. حداقل در 2 الی 5 درصد تولدها اختلال ژنتیکی مشاهده می شود و 30 درصد پذیرش بیمارستان ها در بخش کودکان مربوط به اختلال ژنتیک است و 50 درصد مرگ و میر کودکان به علت اختلالات ژنتیکی رخ می دهد. وی منشأ خیلی از بیماری ها را مشکلات ژنتیکی دانست و افزود: بیماری هایی مثل قلبی عروق، دیابت، سرطانها و ... منشأ ژنتیکی دارند اگر بتوانیم در بحث ژنتیک بخوبی رشد کنیم می توانیم جامعه را در برابر بیماری ها، مسائل و مشکلات ناشی از آن کنترل کنیم. رحیمی نسب تعداد متولدین معلول در ایران را 30 الی 40هزار کودک در هر سال عنوان کرد و افزود: سالانه در استان یزد بین 2000 تا 2500 معلول جدید به جامعه اضافه می شود که حدود 800 تا 900 مورد معلولیت حاصل از ژنتیک است که کارشناسان استان معتقدند80-85 درصد این معلولیتها قابل کنترل است. وی عنوان کرد: متاسفانه از 20 هزار ازدواجی که در سال در استان صورت می گیرد کمتر از 40 درصد آن به مشاوره و آزمایش ژنتیک مراجعه می کنند. رحیمی نسب افزود: این مرکز در سه عرصه تحقیقاتی، آموزشی و کاربردی و در سه زمینه ژنتیک انسانی، گیاهی و جانوری فعالیت خواهد داشت و امروز آزمایشگاه ژنتیک مولکولی با هزینه 5 میلیارد ریال افتتاح خواهد شد و امیدواریم با افتتاح این آزمایشگاه به جایی برسیم که از ارسال آزمایشات ژنتیک به خارج از کشور بی نیاز باشیم. در ادامه محمد حسین ریاحی رییس موسسه آموزش عالی علمی کاربردی بهزیستی کشوردر مراسم افتتاح دانشگاه علمی کاربردی بهزیستی شهرستان میبد و آزمایشگاه ژنتیک مولکولی  مرکز تحقیقات ژنتیک میبدگفت:  با افتتاح وآغاز به کار دانشگاه علمی کاربردی بهزیستی شهرستان میبد تعداد مراکز این مؤسسه به 35 مورد رسیده است. مطلب مرتبط: افتتاح آزمایشگاه ژنتیک مولکولی و مرکز آموزش علمی-کاربردی بهزیستی شهرستان میبد  

DSC_2992

به گزارش خبرنگار میبدخبر: در ابتدای این مراسم  دکتر رحیمی نسب مدیرکل بهزیستی استان یزد ضمن خیر مقدم به مدعوین با اهمیت بر شمردن بحث ژنتیک و راههای پیشگیری از معلولیت ها گفت: تاکنون21 هزار بیماری ژنتیکی شناخته شده است و خیلی از بیماری هایی که وجود دارد ریشه ژنتیکی دارد. امروزه در دنیا به دنبال این هستند که بتوانند خیلی از بیماری ها را با بحث ژنتیک درمان و یا پیشگیری نمایند.

رحیمی نسب در ادامه افزود: هر 8 دقیقه در دنیا یک کودک معلول به دنیا می آید و 5 درصد جمعیت هر کشوری را معلولین ژنتیکی به خود اختصاص می دهند که این آمار بالایی است. حداقل در 2 الی 5 درصد تولدها اختلال ژنتیکی مشاهده می شود و 30 درصد پذیرش بیمارستان ها در بخش کودکان مربوط به اختلال ژنتیک است و 50 درصد مرگ و میر کودکان به علت اختلالات ژنتیکی رخ می دهد.

وی منشأ خیلی از بیماری ها را مشکلات ژنتیکی دانست و افزود: بیماری هایی مثل قلبی عروق، دیابت، سرطانها و ... منشأ ژنتیکی دارند اگر بتوانیم در بحث ژنتیک بخوبی رشد کنیم می توانیم جامعه را در برابر بیماری ها، مسائل و مشکلات ناشی از آن کنترل کنیم.

رحیمی نسب تعداد متولدین معلول در ایران را 30 الی 40هزار کودک در هر سال عنوان کرد و افزود: سالانه در استان یزد بین 2000 تا 2500 معلول جدید به جامعه اضافه می شود که حدود 800 تا 900 مورد معلولیت حاصل از ژنتیک است که کارشناسان استان معتقدند80-85 درصد این معلولیتها قابل کنترل است.

وی عنوان کرد: متاسفانه از 20 هزار ازدواجی که در سال در استان صورت می گیرد کمتر از 40 درصد آن به مشاوره و آزمایش ژنتیک مراجعه می کنند.

رحیمی نسب افزود: این مرکز در سه عرصه تحقیقاتی، آموزشی و کاربردی و در سه زمینه ژنتیک انسانی، گیاهی و جانوری فعالیت خواهد داشت و امروز آزمایشگاه ژنتیک مولکولی با هزینه 5 میلیارد ریال افتتاح خواهد شد و امیدواریم با افتتاح این آزمایشگاه به جایی برسیم که از ارسال آزمایشات ژنتیک به خارج از کشور بی نیاز باشیم.

در ادامه محمد حسین ریاحی رییس موسسه آموزش عالی علمی کاربردی بهزیستی کشوردر مراسم افتتاح دانشگاه علمی کاربردی بهزیستی شهرستان میبد و آزمایشگاه ژنتیک مولکولی  مرکز تحقیقات ژنتیک میبدگفت:  با افتتاح وآغاز به کار دانشگاه علمی کاربردی بهزیستی شهرستان میبد تعداد مراکز این مؤسسه به 35 مورد رسیده است.

مطلب مرتبط: افتتاح آزمایشگاه ژنتیک مولکولی و مرکز آموزش علمی-کاربردی بهزیستی شهرستان میبد

 



رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.