Skip to Content


راه اندازی کلینیک دیابت شهرستان میبد/ قریب به 10 هزار میبدی به دیابت مبتلا هستند


کلنیک دیابت شهرستان میبد با حضور مدیر مرکز تحقیقات دیابت استان یزد و مسئولین شهرستان در بیمارستان امام جعفر صادق(ع) افتتاح شد.

ذبیح الله برجسته در گفتگو با خبرنگار میبدخبر، در خصوص راه اندازی این مرکز در شهرستان میبد بیان داشت: هدف از راه اندازی این مرکز، ارائه خدمات تخصصی به بیماران دیابتی است و این کلنیک به کلیه مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستای شهرستان لینک می باشد.

وی افزود: کلیه بیماران دیابتی تحت پوشش مراکز بهداشتی و درمانی که نیاز به خدمات تخصصی دارند از طریق سامانه یکپارچه سازی سلامت «سیب» به کلنیک دیابت شهرستان ارجاع می شوند و پزشک یا کادر تخصصی بیمارستان با دسترسی به پرونده بیمار ارجاعی ضمن پذیرش بیمار، وی را جهت دریافت خدمات مختلف تخصصی به واحد های مختلف مستقر در درمانگاه تخصصی معرفی می کنند.

مدیر بیمارستان میبد با بیان اینکه کمبود نیرو و کادر تخصصی بعنوان یکی از عوامل مهم وقفه در راه اندازی مرکز دیابت شهرستان بوده است، ابراز داشت: در حال حاضر استان یزد یکی از استان های اول کشور در خصوص آمار مبتلایان به دیابت هست و شهرستان میبد نیز بالاترین آمار بیمار دیابتی در سطح استان را دارد و امیدواریم مسئولین استان با در نظر گرفتن پتانسیل و قابلیت های بیمارستان میبد نسبت به ارائه اکثر خدمات تخصصی مورد نیاز بیماران دیابتی، در خصوص تأمین کادر مورد نیاز نیز مساعدت کنند.

برجسته آموزش مردم در زمینه عواقب بیماری و راههای پیشگیری از آن را مهمترین راهکار در کاهش آمار مبتلایان و کنترل بیماری در افراد ذکر کرد و اذعان داشت: متأسفانه علیرغم وجود امکانات تخصصی و مراکز ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در شهرستان، بسیاری از بیماران دیابتی همچنان برای کنترل قند خونشان به طب سنتی روی آورده و مورد فریب یکسری افراد سودجو قرار می گیرند.

در ادامه این مراسم  مهدی حفیظی سرپرست شبکه بهداشت و درمان میبد نیز با اشاره به اینکه ۵۰ درصد بیماران دیابتی جامعه از بیماری خود اطلاعی ندارند، گفت: طبق آخرین پژوهش های انجام شده در کشور۲۰ درصد جمعیت بالای ۳۰ سال استان یزد مبتلا به دیابت هستند و انتظار می رود بیش از 9 هزار و 500 نفر از شهروندان بالای ۳۰ سال میبدی به این بیماری مبتلا باشند و این در حالی است که تا کنون تنها ۲۷ درصد از بیماران دیابتی دارای پرونده الکترونیک بوده و بیماری آنها در سامانه ثبت شده است.

وی در پایان مراجعه افراد بالای ۳۰ سال بویژه افرادی که دارای حداقل یکی از فاکتورهای خطر ابتلا به دیابت هستند را به مراکز بهداشتی و درمانی و انجام معاینات دوره ای جهت شناسایی وکنترل دیابت ضروری دانست و عنوان داشت: اضافه وزن و چاقی، الگوهای نامناسب مصرف مواد غذایی، استرس، کم تحرکی، وجود سابقه بیماری در بستگان درجه یک از جمله عوامل خطر ابتلا به بیماری دیابت هستند.

انتهای پیام/اد

 




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.