Skip to Content

همزمان با روز ملی ادبیات کودک و نوجوان؛

دبیرخانه استانی «جام باشگاه‌های کتاب‌خوانی کودک و نوجوان» در یزد آغاز به کار کرد/ ثبت بیش از هزار باشگاه دانایی در استان


معاون فرهنگی و رسانه ای اداره کل ارشاد استان یزد از آغاز به کار دبیرخانه استانی «جام باشگاه‌های کتاب‌خوانی کودک و نوجوان» همزمان با روز ملی ادبیات کودک و نوجوان خبر داد.

سید خلف حوتی نژاد در گفت و گو با خبرنگار میبد خبر ضمن گرامیداشت روز ملی ادبیات کودک و نوجوان در خصوص برنامه های استانی این روز بیان داشت: در معاونت فرهنگی اداره کل فرهنگ و  ارشاد اسلامی استان یزد رویدادهای فرهنگی مرتبط با ترویج کتابخوانی چند سالی است در حال اجرا می باشد که می توان به برنامه های پایتخت کتاب ایران، جام باشگاههای کتابخوانی کودک و نوجوان، جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب، دوشنبه های کتاب خوان و جشنواره تقدیر از مروجان کتابخوانی، کتاب سال یزد و غیره اشاره کرد.

وی افزود: در حوزه ادبیات کودک و نوجوان سه برنامه شاخص در نظر گرفته شده است. سال جاری در روز ادبیات کودک و نوجوان دبیرخانه استانی «جام باشگاه‌های کتاب‌خوانی کودک و نوجوان» آغاز به کار کرده و قرار است برنامه های آن در طول سال با جدیت پیگیری شود.

معاون فرهنگی و رسانه ای اداره کل ارشاد استان یزد در خصوص این طرح اظهار داشت: این طرح با هماهنگی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با ادارات کل ارشاد استان ها  قرار است در سال جاری بصورت کشوری و در تمام شهرها و روستاهایی که مستعد اجرای این طرح هستند، پیاده شود. در استان یزد 12 شهر و بیش از 50 روستا در این طرح شرکت می کنند و همزمان با آغاز به کار دبیرخانه این باشگاه در استان شعاری نیز با عنوان «یزد شهر جهانی، هزار باشگاه دانایی» در نظر گرفته شده که ان شا الله بتوانیم با پیگیری این طرح رکورد ثبت باشگاه را در سال 97 در کل کشور از آن خود کنیم.

حوتی نژاد در ادامه ابراز داشت: این طرح جامعیت لازم را داشته و در 5 رده سنی مختلف از پیش از دبستان تا مقطع متوسطه ،تمام قشر کودک و نوجوان را در بر می گیرد. به همین منظور چندین کارگاه آموزش تربیت مربی جهت آشنایی با شیوه نامه جام و همچنین یادگیری اصول و مبانی صحیح ترویج فرهنگ مطالعه برای مربیان داوطلب و علاقه مند برگزار شده است. هدف ما از اجرای  طرح این بود که به جای اجرای طرح های مختلفی که ممکن است خیلی از آنها موازی کاری باشد بر روی یک طرح جامع تر به صورت جدی در استان سرمایه گذاری و تمرکز کنیم. در جام باشگاه های کتابخوانی هر باشگاه باید حداقل 12 عضو داشته باشد و با ثبت هزار باشگاه در استان ما 12 هزار کودک و نوجوان را درگیر طرح خواهیم کرد و سعی می کنیم در آینده این کار بصورت وسیع تر انجام شده و تعداد بیشتری از دانش آموزان، کودکان و نوجوان را شامل شود.

وی با اشاره به اینکه این طرح در تمامی شهرها و روستاهای استان اجرا می شود، اذعان داشت: با توجه به اینکه این طرح  بصورت استانی اجرا می شود ما از تمام شهرستانها خواسته ایم که دبیرخانه شهرستانی «جام باشگاه‌های کتاب‌خوانی کودک و نوجوان» را تشکیل داده و روستاها را نیز درگیر آن کنند. در هر شهرستان حداقل 3 روستا را باید برای اجرای این طرح معرفی کنند. در پایان جام باشگاه ها اعضای باشگاه ها می توانند در بخش مسابقه  این طرح شامل نامه ای به نویسنده، فیلم موبایلی و کتاب برگزیده باشگاه نیز شرکت کنند و در  سه مرحله شهرستانی، استانی و کشوری در هر بخش 5 برگزیده خواهیم داشت. از ویژگی های دیگر این طرح این است که اعضای باشگاه می توانند کتابهای مورد نظر خود را با 50 درصد تخفیف از کتابفروشی های منتخب تهیه کنند.

معاون فرهنگی و رسانه ای اداره کل ارشاد استان یزد درباره طرح دوشنبه های کتابخوان گفت: موضوع بعدی طرح دوشنبه های کتابخوان است که ارشاد با همکاری بهزیستی قرار است در مهدهای کودک استان که داوطلب اجرای این طرح هستند، پیاده می شود برای این موضوع نیز هماهنگی های لازم صورت گرفته و دبیرخانه آن در ارشاد تشکیل شده و به زودی دوره های آموزشی برای مربیان برگزار می شود و این طرح نیز در سال جاری با جدیت دنبال خواهد شد. این دو طرح طی سه سال گذشته نیز در کشور اجرا شده و جزء تاثیرگذارترین طرح های کشور برای ترویج کتابخوانی در حوزه کودک و نوجوان می باشد.

حوتی نژاد از اجرای طرحی برای روستاییان و عشایر دوستدار کتاب خبر داد و توضیح داد: طرح دیگری برای روستائیان و عشایر دوستدار کتاب در نظر گرفته شده که در این طرح بسته به ظرفیت روستا جهت کار در بخش کودک و نوجوان توسط اهالی روستا طرح و برنامه هایی تدوین شده و به دبیرخانه استانی ارسال و پس از بررسی آنها طرح هایی که قابل اجرا بوده و تاثیر گذار باشند تایید شده و برای حضور در جشنواره کشوری معرفی می شوند. در این راستا در سال 95 روستاهای شمسی، شرف آباد، ابراهیم آباد از شهرستان اشکذر و رئیس آباد ابرکوه جزو 10 روستا برگزیده کشور انتخاب شدند که تعدادی ازطرح های آنها مربوط به حوزه کودک و نوجوان بود و به مرحله اجرا درآمد. در سال 96 نیز روستای شرف آباد با ارائه طرح هایی در حوزه ترویج کتابخوانی چه برای بزرگسالان و چه برای کودکان جزء روستاهای برگزیده کشوری شد.

وی در پایان به موضوع فرهنگ سازی در حوزه ادبیات و کتابخوانی تاکید داشت و خاطرنشان ساخت: وقتی در مورد کتابخوانی بحث می شود بخش عمده این امر مربوط به فرهنگ سازی است که این فرهنگ سازی باید از دوران کودکی و از مهدهای کودک و مدارس و با کمک نهادهایی نظیر آموزش و پرورش، بهزیستی، نهادکتابخانه ها و کانون پرورش فکری انجام شود تا تاثیری سازنده بر روی جامعه داشته باشد.

انتهای پیام/اد




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.