Skip to Content

رئیس دانشگاه آیت الله حائری میبد:

دانشگاه آیت الله حائری در بین دانشگاههای در حال توسعه بهترین و ضعیت رفاهی، علمی و عمرانی را داراست/ ساخت 5 مجتمع خوابگاهی با ظرفیت 540 دانشجو در طول یکسال


رئیس دانشگاه آیت الله حائری میبد بیان داشت: دانشگاه آیت الله حائری میبد در بین دانشگاههای در حال توسعه و همتراز از بهترین و ضعیت رفاهی، علمی و عمرانی برخوردار می باشد.

دکتر عباس کلانتری رئیس دانشگاه آیت الله حائری میبد در گفتگو با خبرنگار میبد خبر در مورد وضعیت این دانشگاه بیان داشت: دانشگاه آیت الله حائری میبد در مهرماه 1374 با عنوان «دانشکده الهیات میبد» وابسته به دانشگاه یزد با پذیرش 30 دانشجو در رشته دبیری الهیات و معارف اسلامی در عرصه‌ تعلیم و تربیت شروع به فعالیت نمود.  این دانشگاه در سال 1387 توسط شورای گسترش بطور اسمی از دانشگاه یزد مستقل شد  و در سال 1393 بطور رسمی کل امکانات دانشگاه بطور کامل از دانشگاه یزد منفک شد. در سال 1389 دانشکده به مجتمع آموزش عالی و در سال 1392 به دانشگاه ارتقا یافت.

وی افزود: در حال حاضر14 رشته کارشناسی، 9 رشته کارشناسی ارشد و 4 رشته دکترای تخصصی در این دانشگاه وجود دارد که 2 هزارو 200 نفر دانشجو در این سه مقطع تحصیل می کنند و تعداد دانشجویان از سال 1392 تا کنون 5 برابر رشد داشته است. در سال 1392 تعداد اعضای هیئت علمی دانشگاه 18 نفر بود که در حال حاضر این رقم به 58 نفر رسیده است. 32 کارمند نیز در این دانشگاه مشغول به کار می باشند.

دکتر کلانتری در مورد پروژه های عمرانی دانشگاه اظهار داشت: با توجه به کمبود اعتبارات در بحث عمرانی، دانشگاه توانسته است در زمینه محوطه سازی و حصار کشی پیشرفت های خوب و قابل توجهی داشته باشد بطوری که بیش از 60 درصد زمین 160 هکتاری دانشگاه حصار کشی شده و مابقی تا تابستان 1397 به اتمام می رسد. در زمینه محوطه سازی نیز 40 درصد کار انجام شده و تا اوایل آذرماه سال جاری نزدیک به 10 هزار متر مربع از جاده ها آسفالت خواهد شد.

رئیس دانشگاه آیت الله حائری میبد در رابطه با احداث مجتمع های خوابگاهی در دانشگاه اذعان داشت: مجتمع خوابگاهی دختران دانشگاه با طراحی خودمان در 9 بلوک  در قلب  5 مجمتع وجمعا 27 واحد با ظرفیت 540 دانشجو بصورت آپارتمانی احداث شده است که در هرکدام از این آپارتمانها بین 18 تا 22 دانشجو مستقر می باشد. نحوه انتخاب اتاقها و تعداد افراد به عهده خود دانشجویان می باشد و اتاقها از 4 تا 10 نفره می باشد. در احداث این مجتمع خوابگاهی در ابتدا هیچگونه اعتبار دولتی وجود نداشته است که ما این کار را با کمک های خیرین محترم آغاز کردیم که در ادامه توانستیم با جذب بودجه از محل اعتبارات متمرکز وزارت علوم و سازمان برنامه و بودجه این مجتمع ها را تکمیل کنیم. دانشجویان دختر دانشگاه از هفته گذشته در این خوابگاه ها مستقر شده اند. این مجتمع های خوابگاهی پس از تکمیل محوطه سازی در دهه فجر امسال با حضور مسئولین وزارت علوم، استان و شهرستان بطور رسمی افتتاح خواهد شد.

وی در ادامه گفت: پروژه احداث مجتمع های خوابگاهی در واقع یک پروژه اقتصاد مقاومتی بود چون هم از نیروهای خود دانشگاه در احداث این مجموعه استفاده شد و هم با صرفه جویی در هزینه ها مبلغ قابل توجهی از هزینه ساخت تامین شد. مجتمع خوابگاهی پسران نیز در سه بلوک هرکدام با ظرفیت 120 دانشجو می باشد که از ظرفیت 360 نفری آن در حال حاضر 240 نفر آن پر شده و با توجه به این موضوع برای سال آینده کمبود فضای خوابگاهی برای پسران نداریم. هزینه ساخت یکی از این بلوک ها از محل اعتبارات سفر مقام معظم رهبری به استان تامین و مابقی بلوکها نیز هزینه های آن از محل صرفه جویی مالی دانشگاه، کمک های خیری و  فقط مبلغ 140 میلیون تومان ان از محل اعتبارات سفر دوم رئیس دولت دهم تامین شده است.

رئیس دانشگاه آیت الله حائری میبد در مورد امکانات خوابگاهها عنوان کرد: اتاقهای خوابگاه مجهز به یخچال، قالی، تخت، کمد، جا لباسی، و جا کفشی و دیگر امکانات می باشد. سیستم گرمایش خوابگاه پسران شوفاژ و خوابگاه دختران پکیج می باشد.

دکتر کلانتری در مورد احداث سالن چند منظوره فرهنگی رفاهی خواهران بیان داشت: این سالن در دو طبقه به مساحتی بالغ بر 2 هزار متر مربع با کاربری سلف سرویس، سالن مطالعه، سالن سلامت، بخش آی تی، استراحتگاه خواهران، نمازخانه و سرویس بهداشتی در حال احداث است . در کنار این مجتمع نیز  یک بازارچه دانشجویی ساخته شده که هم اکنون به طور موقت به عنوان سلف سرویس خواهران استفاده می شود. در این بازارچه دانشجویی  رستوران آزاد، مرکز تهیه فست فود و غذای آماده، بوفه و فروشگاه لباس راه اندازی می شود. یک طبقه از سالن چند منظوره  و بازارچه در دهه فجر سال جاری افتتاح خواهد شد.

رئیس دانشگاه آیت الله حائری میبد با اشاره به اینکه امسال شاهد پذیرش 600 دانشجو در دانشگاه بودیم گفت: با توجه به افزایش دوره های تحصیلی و تعداد دانشجویان لازم بود که فضاهای جدیدی به سرعت در دانشگاه ایجاد شود. با توجه به کمبود اعتبارات، زمان و فرصتی کوتاه با یک کار جهادی توانستیم ظرف مدت یکسال 5 هزار و 500 متر مربع خوابگاه، هزار متر مربع آشپزخانه و بازارچه ایجاد و مقدار زیادی از کار محوطه سازی دانشگاه را به سرانجام برسانیم. ساختمان مجمتع علوم انسانی و اداری دانشگاه نیز به مساحت چهار هزار متر مربع نیز در حال تکمیل شدن است و در دهه مبارک فجر  امسال به بهره برداری خواهد رسید. کل اعتبار دریافتی ما بابت ده هزار و پانصد متر ساختمان در سال گذشته و جاری  از دولت نزدیک به 2 میلیارد تومان بوده و مابقی از محل کمک های خیری و منابع دیگر تامین شده است.

وی در رابطه با ساخت المان شهید گمنام دانشگاه ابراز داشت: از سال گذشته که این شهید گمنام  در دانشگاه تشییع و تدفین شدند، منشا برکات زیادی برای دانشگاه بوده است و به نظر بنده اجرای موفق همه این برنامه ها به مدد این شهید والامقام بوده است. المان گلزار آماده و اسکلت آن ساخته شده است و ان شاءالله تا زمان سالگرد این شهید بزرگوار کار تکمیل المان و محوطه سازی گلزار به پایان خواهد رسید. افتتاح این یادمان به امید خدا در اسفندماه سال جاری همزمان با یادواره شهدای دانشجو با عنوان ترنم خاطره خواهد بود.

دکتر کلانتری در زمینه پرداخت وام دانشجویی به دانشجویان توضیح داد: به کلیه متقاضیان وام دانشجویی در هر سه مقطع تحصیلی وام پرداخت شده است. یکی دیگر از کارهای مهم و خیری در دانشگاه تشکیل صندوق باقرالعلوم می باشد که این صندوق نزدیک به 140 دانشجوی بی بضاعت را در زمینه تامین هزینه غذا، خوابگاه و کتب دانشگاهی یاری می کند. اعتبار صندوق از محل کمک های دانشگاه، اساتید و کارمندان و  خیری تامین می شود.

رئیس دانشگاه آیت الله حائری میبد در رابطه با سرویس ایاب و ذهاب دانشجویان عنوان داشت: در بخش سرویس رفت و آمد با توجه به اینکه دانشگاه دانشجوی خوابگاهی در بیرون از دانشگاه ندارد و  هیچ ساختمان اداری و آموزشی نیز داخل شهر ندارد، و با توجه به اینکه سرویس دهی دانشجویان از داخل شهر و از شهر های اطراف در دانشگاههای دیگر نیز به عهده دانشگاه نمی باشد سرویس دانشگاه به دلیل حجم زیاد دانشجو وجود ندارد، ولی برای رفاه حال دانشجویان با بخش خصوصی در این زمینه قرار دادهایی بسته شده تا کار سرویس دهی دانشجویانی که از مرکز استان به دانشگاه می آیند با حداقل هزینه صورت گیرد.  برای دانشجویان خوابگاهی و دانشجویان میبدی  نیز با همکاری بخش خصوصی سرویسی در نظر گرفته شده که با نرخ مصوب شهرداری و با هزینه 500 تومان در ساعات معین اقدام به سرویس دهی به دانشجویان می کند. انشاالله با راه اندازی بازارچه دانشجویی در آینده نزدیک نیاز های دانشجویان داخل دانشگاه تامین می شود و نیاز دانشجویان به سرویس نیز بسیار کمتر خواهد شد.

وی در مورد رعایت پوشش اسلامی توسط دانشجویان اظهار داشت: ما به درخواست مسئولین شهرستان و بر اساس مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی رعایت پوشش کامل اسلامی در دانشگاه را لازم می دانیم . این موضوع در دفترچه انتخاب رشته نیز بطور ویژه اطلاع رسانی شده است. بنابراین از دانشجویان انتظار داریم قوانین پوشش اسلامی را بطور کامل رعایت کنند.  عدم رعایت قانون پوشش در دانشگاه هم موجب تضییع حقوق دانشجویانی است که به خاطر پوشش این دانشگاه را انتخاب کرده اند و هم موجب تضییع حق کسانی می شود که پوشش را رعایت می کردند و جای آنها توسط این دانشجویان اشغال شده است. 

دکتر کلانتری در مورد وضعیت سلف سرویس دانشگاه و کیفیت غذاهای توزیع شده بیان داشت: مسائل رفاهی دانشگاه میبد نسبت به سایر دانشگاههای همتراز ما در استان و استان های دیگر در وضع ایده آل و مناسبی می باشد. برای رفاه دانشجویان و افزایش کیفیت و کمیت غذا طی سه سال با 3 پیمانکار قرارداد بسته شده و در حال حاضر تهیه غذای دانشگاه بر عهده شرکت حامیان علم و فناوری می باشد. تمام مواد غذایی خریداری شده از مواد مرغوب و درجه یک می باشد که تمامی آنها توسط دانشگاه کنترل می شود. در تهیه غذا نیز آشپزها باید فرمول مورد نظر را رعایت کنند. سرآشپز فعلی 22 سال سابقه کار دارد و قبلا آشپز دانشگاه یزد بوده است. نوع غذا بر اساس قوانین و برنامه های غذایی که در دانشگاه های دیگر مرسوم است تعیین می شود یعنی در وعده ناهار 3 غذای ویژه مانند چلوکباب، جوجه کباب، زرشک پلو با مرغ یا ماهی با سبزی پلو و 3 وعده غذای متوسط نظیر غذاهای خورشتی و استامبولی در نظر گرفته شده است و برای وعده شام نیز از غذاهای سبک استفاده می شود. البته در این زمینه با توجه به سلایق مختلف گاهی اعتراض هایی نیز صورت می گیرد.

وی در ادامه تاکید کرد: تا کنون هیچ گونه مسمومیت غذایی در دانشگاه نداشته ایم و در این زمینه نمونه های غذایی ظرف مدت 48 ساعت در سردخانه نگهداری می شوند تا اگر خدای نکرده اعلام شد که مسمومیت غذایی وجود داشته غذای مورد نظر بررسی شود. غذاها طبق دستور العمل وزارت علوم مرتب آزمایش می شود و آشپزخانه تحت نظارت کامل شبکه بهداشت و دانشگاه می باشد. متاسفانه در این زمینه برخی شایعات بی اساس وجود دارد که گاها برای بر هم زدن آرامش فکری و ذهنی دانشجویان مطرح می شود. 

دکتر کلانتری در مورد وجود حشره در غذای دانشجویان که به تازگی توسط برخی مطرح شده بود اذعان داشت: البته ما وجود حشره را ندیده ایم و صرفا ادعا شده اما اگر هم وجود داشته قطعا زمان پخت حشره ای نبوده است. بخصوص مگس که هنگام پخت چیزی از آن باقی نمی ماند.  ما بارها به دانشجویان اعلام کردیم که آمادگی داریم ناهار و شام را در سلف سرویس توزیع کنیم اما  مشاهده می شود که برخی دانشجویان مایلند شام در خوابگاه توزیع شود یا برخی غذا را در ظروف یکبار مصرف به بیرون از غذاخوری می برند. با توجه به انتقال غذا از مسیر سلف تا خوابگاه این امکان هم وجود دارد که حشره از  بیرون در غذا بیفتد. تمام کارکنان آشپزخانه رعایت مسایل بهداشتی را داشته و از کلاه و دستکش بهداشتی استفاده می کنند و مسئولین بهداشتی و دانشگاه نیز بر این امر نظارت کامل را دارند البته اساتید دانشگاه نیز همان غذایی را که دانشجویان استفاده می کنند مصرف می کنند که تاکنون موارد ذکر شده ملاحظه نشده است.

رئیس دانشگاه آیت الله حائری میبد در مورد اعضای هیئت علمی دانشگاه گفت: از 58 عضو هیئت علمی دانشگاه فقط 2 نفر مربی بوده و مابقی استادیار به بالا هستند که از طرف دانشگاه بر اساتید نظارت صورت می گیرد. کلاسهای دانشگاه نیز بصورت منظم و مرتب تشکیل می شود.دانشگاه یک نشریه علمی پژهشی دارد که در اینده نیز نشریات دیگری به ان اضافه خواهد شد که این موضوع در حال پیگیری می باشد.

دکتر کلانتری در مورد اینترنت دانشگاه توضیح داد: با توجه به اینکه از ابتدای ترم دانشجویان پسر در دانشکده الهیات ساکن شدند و قرار بود به دانشگاه انتقال یابند نصب تجهیزات در آنجا مقرون به صرفه نبود و لذا تا زمانی که پسران در آنجا حضور داشتند شبها اینترنت نداشتند اما الان که به خوابگاههای داخل دانشگاه انتقال یافتند اینترنت دارند.  اینترنت خوابگاههای جدید خواهران در حال راه اندازی است  بخشی از آنها دارای اینترنت هستند و بقیه تا پایان هفته صاحب اینترنت می شوند.  مشکلاتی که در زمینه سرعت اینترنت دانشگاه وجود دارد بخشی مربوط به عدم پوشش مناسب شبکه تلفن همراه در منطقه دانشگاه می باشد که با پیگیری های صورت گرفته با شرکت زیر ساخت و بازدید آنها از منطقه قرار شد آنتن نصب شود تا این مساله رفع شود و بخش دیگری مربوط به پهنای باند است که ما چون اینترنت را  دانشگاه یزد میگیریم و پهنای اختصاص داده شده محدود است در برخی ساعات بخصوص شبها سرعت بسیار پایین می آید  که  برای رفع این مشکل نیز دانشگاه با مخابرات قراردادی بسته تا اینترنت دانشجویان از بخش اداری و اساتید جدا شود و دانشجویان از اینترنت مخابرات بهره مند شود. اساتید نیز چون نیاز به پایگاه اطلاعاتی دارند از اینترنت دانشگاه یزد استفاده کنند. 
وی در ادامه بیان داشت: اگر دانشجویان اینترنت را برای کارهای علمی استفاده کنند همین مقدار پهنای باند و حجم اختصاص داده شده به هر دانشجو کافی است. سال گذشته بیش از 12 هزار گیگ اینترنت توسط هزار و پانصد نفر دانشجو در دانشگاه مصرف شده که این دو برابر میزان مورد نیاز بوده است.

دکتر کلانتری در مورد شایعات اخیری که در مورد دانشگاه منتشر شده گفت: بنده و مجموعه دانشگاه به صورت شبانه روزی برای ایجاد امکانات رفاهی و رفع مشکلات تلاش میکنیم و هیچ گونه قصوری صورت نگرفته است. البته دانشگاه تازه تاسیس مشکلات خاص خود را دارد اما  انتشار برخی مطالب در شبکه های مجازی که بسیاری از آنها صحت نداشت  و متاسفانه یکی از کانالهای معلوم الحال نیز از آن بهرزه برداری سیاسی کرد،  بخشی مربوط به عدم آگاهی دانشجویان از فعالیتها و تلاشهای صورت گرفته و خون دلهایی است که برای پیشرفت و توسعه دانشگاه خورده شده و بخش دیگر عدم اطلاع و شناخت درست از این کانالها و شبکه های خاص می باشد. دانشجویان اگر مشکلی دارند ابتدا با مسئولین دانشگاه مطرح کنند تا در جهت رفع آن اقدام شود.قطعا انتشار این حجم از مطالب غیر واقعی برنامه ریزی شده و در جهت اهداف خاص بوده است.  تمام دانشجویان شماره همراه بنده را دارند و کمترین مشکلی که برایشان پیش می آید ابتدا بنده را در جریان می گذارند و بنده در کوتاه ترین زمان ممکن مشکل پیش آمده را پیگیری میکنم.

رئیس دانشگاه آیت الله حائری میبد در پایان اظهار داشت: به اذعان مسیولین وزارت علوم و حتی بسیاری از اساتید که در دانشگاه های همتراز دانشگاه میبد تدریس یا تحصیل کرده اند، این دانشگاه در بین دانشگاههای در حال توسعه و همتراز  در بهترین وضعیت رفاهی، علمی و عمرانی قرار دارد که جا دارد از تلاشهای خیرین محترم، بخصوص بنیاد میبدی و در راس آن دکتر جندقی، مسئولین شهرستان بویژه حضرت آیت الله اعرافی، فرماندار محترم و  نماینده محترم مردم در مجلس شورای اسلامی که ما را در رشد و پیشرفت مجموعه یاری کردند تشکر و قدردانی نمایم.
از جنابعالی و سایر عزیزانی هم که جهت انعکاس واقعیت های موجود تشریف آوردید بی نهایت سپاسگزارم و از سایر اصحاب رسانه نیز برای حضور و تهیه خبر و گزارش دعوت می کنم. 

انتهای پیام/اد




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.