Skip to Content

سوریه به انبار سلاح‌های پیشرفته تبدیل می شود

خط و نشان پوتین برای غربی ها


پوتین به کامرون یادآور شده است که دانشمندان روسی توانسته‌اند سلاح‌هایی بسازند که غربی‌ها حتی تصور آن را هم نمی‌توانند بکنند. موشک‌هایی که توانایی نابودی موشک‌های پاتریوت امریکایی که در مناطق مختلف خاورمیانه مستقر شده‌اند را دارند.

بسیاری از تحلیلگران و کارشناسان می پرسند در صورتی که غرب به مخالفان بشار اسد سلاح بدهد و بخواهد آنها را مسلح کند، روسیه چه واکنشی از خود نشان خواهد داد؟ همچنین بسیاری می پرسند که مسکو و واشنگتن تا چه اندازه به طرح توافقی کری و لاوروف در مسکو بر سر برگزاری کنفرانس ژنو 2 پایبند خواهند بود؟ آیا اصولا دو طرف حداقل اعتمادی به یکدیگر دارند که بخواهند بر روی اصولی استوار به تفاهم برسند؟ در عین حال این پرسش نیز مطرح است که با توجه به تصمیمی که ایالات متحده امریکا گرفته و گفته که می خواهد به مخالفان اسد یا به قول خودش مخالفان معتدل که به روی زمین هیچ مشخصاتی از آنها ارائه نشده است، سلاح بدهد، روسیه چه واکنشی از خود نشان خواهد داد؟ روسیه اعلام کرده است که به ارتش سوریه موشک های اس – 300 خواهد داد، آیا این مساله واکنشی به گام های رو به جلوی امریکا در برابر روسیه و سوریه محسوب می شود؟ با گذشت دو سال از تحولات سوریه روشن شده است که غرب و امریکا به دنبال پیاده سازی مدل لیبی برای سوریه هستند و روسیه نیز به شدت در برابر آنها ایستادگی کرده است. بسیاری از کارشناسان یکی از مهم ترین دلایل رساندن سلاح از روسیه به ارتش سوریه از جمله تحویل موشک های اس – 300 به حکومت بشار اسد را ایستادن در برابر همین خواسته غربی ها می دانند. به ویژه که روسیه از تجربه لیبی خاطره تلخی دارد و تعهد کرده است که همه تلاش خود را به کار گیرد تا از تکرار آن سناریو در سوریه جلوگیری کند.

روزنامه الدیار لبنان به تازگی اطلاعاتی را منتشر کرده است که تا اندازه ای پاسخ بسیاری از سوال هایی که در بالا مطرح شد را می دهد. به ویژه نشان می دهد که تا چه اندازه روسیه به حفظ بشار اسد پایبند است و در مقابل هیچ اعتمادی نه تنها به امریکا بلکه به هیچ کدام از کشورهای غربی متحد با آن حتی بر سر ساده ترین مسائل ندارد.

این روزنامه می نویسد که ولادیمیر پوتین در سفر خود به لندن که نزدیک به 10 روز پیش انجام شد به دیوید کامرون، نخست وزیر انگلیس یادآور شده که روسیه از استقلال کامل برخوردار است و حق خود می داند که نه تنها از بشار اسد حمایت سیاسی کند بلکه هر اندازه سلاح که مورد نیاز آن باشد در اختیارش قرار دهد، از جمله سامانه های موشکی اس – 300 و حتی در صورت لزوم سامانه های موشکی اس – 400 که پیشرفته ترین نوع سامانه های موشکی روسی در نوع خود محسوب می شوند. پوتین به کامرون یادآور شده است که دانشمندان روسی توانسته اند سلاح هایی بسازند که غربی ها حتی تصور آن را هم نمی توانند بکنند. موشک هایی که توانایی نابودی موشک های پاتریوت امریکایی که در مناطق مختلف خاورمیانه مستقر شده اند را دارند.

این روزنامه لبنانی همچنین می نویسد که پوتین به نخست وزیر انگلیس گفته است که مسکو قصد دارد چه موشک هایی را در اختیار ارتش سوریه قرار دهد. از جمله تهدید کرده است که در صورتی که غرب تصمیم به مسلح کردن مخالفان اسد بگیرد و در صورتی که نخستین محموله سلاح برای مخالفان راهی سوریه شود، روسیه فورا سامانه های موشکی اس اس 400 را در اختیار اسد قرار خواهد داد که بالاتر از توانایی های موشک های پاتریوت است و می توانند هم زمان به چند هدف حمله کنند. همچنین گفته است که روسیه می تواند توپ خانه های پیشرفته بی 24 فوهه که برد گلوله های آن به 60 کیلومتر می رسد و از پیشرفته ترین نوع سلاح در جهان محسوب می شود در اختیار ارتش سوریه قرار دهد.

به گونه ای که افراد آگاه به نقل از سازمان امنیت انگلیس می گویند وی در طول مدت اقامتش در لندن همه مواد غذایی مورد نیازش حتی آبش را نیز از روسیه با خود آورده بود. تمامی مواد غذایی و آشامیدنی مورد نیاز او ساخت کارخانه های روسی بودند و وی شخصا بر تهیه آنها نظارت داشته است.

در این میان آن چه نشان از اوج بی اعتمادی پوتین به غربی ها دارد، بی اعتمادی ای است که وی به میزبانی طرف انگلیسی اش نشان داده است. به گونه ای که افراد آگاه به نقل از سازمان امنیت انگلیس می گویند وی در طول مدت اقامتش در لندن همه مواد غذایی مورد نیازش حتی آبش را نیز از روسیه با خود آورده بود. تمامی مواد غذایی و آشامیدنی مورد نیاز او ساخت کارخانه های روسی بودند و وی شخصا بر تهیه آنها نظارت داشته است. وی ترس آن داشته که طرف انگلیسی قصد ترور او را داشته باشد برای همین حتی راضی نشده است به مواد غذایی ای که انگلیسی ها از او پذیرایی کرده اند، لب بزند. مساله ای که ضمن تعجب طرف های انگلیسی باعث دلخوری آنها نیز شده است.

این منابع همچنین گفته اند که پوتین تهدید کرده است که روسیه سلاح های سری بسیار پیشرفته ای ساخته که در صورت لزوم حاضر است آنها را به سوریه بدهد که این مساله می تواند موازنه قدرت در سوریه و منطقه را به طور کامل تغییر دهد. همچنین گفته است در صورتی که اسرائیل خود را وارد ماجرا نکند و نخواهد به بهانه درگیری با تکفیری ها و کشورهای همسایه اش وارد معرکه شود، روسیه تضمین می دهد که از این سلاح ها علیه آن استفاده نشود.

منابع آگاه می گویند که واکنش کامرون به تهدیدهای پوتین ضعیف بوده و تلاش می کرده تا آن جا که می تواند پاسخ پوتین را ندهد. اما به فاصله 24 ساعت بعد از اظهارات پوتین، باراک اوباما، رئیس جمهوری ایالات متحده امریکا از واشنگتن گفت که برای نیروهای مسلح سوری مخالف اسد سلاح خواهد فرستاد. پوتین پاسخ آن اظهارات را در همان لندن به صراحت داد و گفت که این کار باعث خواهد شد تا خاورمیانه شاهد روانه شدن سلاح هایی به سمت سوریه شود که هیچ گاه تا کنون دیده نشده و وقتی که علنی شوند تعجب همه را بر خواهند انگیخت. از جمله موشک های تهاجمی که می توانند کوچک ترین نقطه ای که از روی کامپیوتر شناسایی شوند را فورا هدف قرار دهند. همچنین موشک هایی زمین به دریایی را در اختیار سوریه خواهد گذاشت که می توانند کشتی هایی که از 250 کیلومتری سوریه رد می شوند را هدف قرار دهند. این موشک ها همان موشک های معروف به شیخون 5 هستند که برای نخستین بار پوتین از آنها در لندن صحبت کرده است.

پوتین درباره توانایی موشکی ایران نیز به طرف انگلیسی هشدار داده و گفته است که به هیچ وجه توانایی های آن را دست کم نگیرد چرا که ایران در صورتی که ببیند منافعش در سوریه در خطر است و غرب قصد تنگ کردن حلقه محاصره علیه آن را دارد می تواند آن قدر موشک به روی پایگاه های امریکایی در کشورهای عربی خلیج فارس بیندازد که غربی ها تصور آن را هم نمی توانند بکنند.




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.