Skip to Content

دکتر میر محمدی در همایش وحدت حوزه و دانشگاه:

حوزه و دانشگاه با همه ظرفیت خود در مسیر حل مشكلات حكومت و جامعه فعال شود


دکتر میر محمدی در همایش وحدت حوزه و دانشگاه میبد بیان داشت: حوزه و دانشگاه با همه ظرفیت خود پای كار آمده و در مسیر حل مشكلات حكومت و جامعه گامهای موثری بردارد.

به گزارش میبد خبر، دکتر سید جلیل میرمحمدی در همایش وحدت حوزه و دانشگاه ضمن گرامیداشت 27 آذرماه سالروز شهادت شهید مفتح و روز وحدت حوزه و دانشگاه بیان داشت: مقام معظم رهبری وحدت حوزه و دانشگاه را در حقيقت سمبلی برای يك حركت، پيوند و نهضتی فرهنگی در راستای رشد، تعالی، بالندگی و توسعه همه جانبه كشور و امت اسلامی و امت انقلابی ايران معرفی کرده است.

وی افزود: اولین کسی که وحدت حوزه و دانشگاه را مطرح کرد حضرت امام باقر علیه السلام بود که موسس یک نظام آموزشی،بر مبنای جهان بینی توحیدی و با هدف خدمت به جامعه و شامل همه علوم الهی و تجربی بودند.

دکتر میر محمدی در ارتباط با وحدت مد نظر امام خمینی (ره) عنوان کرد: وحدت منطقی مرکب از عناصر معنوی، اخلاقی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، عقیدتی و آرمانی است بدین معنی که این دو نهاد در آرمان و رسالت، بنیانهای اعتقادی،اخلاقی،معنوی،سیاسی و در روشهای آموزش و پژوهش  می‌توانند با هم یکی شوند.

وی در ادامه اظهار داشت: وحدت حوزه و دانشگاه، يعنى وحدت در هدف، هدف اين است كه همه به سمت ايجاد يك جامعه‌ اسلامىِ پيشرفته‌ مستقل و جامعه‌ى پيشاهنگ حركت کنند و اين‌ كه‌ تحصيل‌ علم‌ در دانشگاه جهت‌ ارزشهای‌ اسلامی‌ و انسانی‌ و بی‌نيازی‌ از بيگانگان‌ و تأمين‌ استقلال‌ را پيدا كند و حوزه هم‌ برای‌ پيشرفت‌، از روشهای‌ خوب‌ دانشگاه استفاده‌ كند و اين‌ همان‌ چيزی‌ است‌ كه‌ كشور را به‌ كمال‌ مطلوب‌ می‌رساند. مادامی که " علم دینی"  نداشته باشیم نمی توانیم  "وحدت " داشته باشیم.

دکتر میر محمدی با اشاره به اینکه اتحاد حوزه و دانشگاه در سایه علم است ابراز داشت: حوزه می‌گوید خدا چنین گفت، دانشگاه می‌گوید خدا چنین کرد و هر دو دینی هستند و دانشگاه زمانی اسلامی می شود که دانش آن اسلامی باشد.

وی در خصوص وضعیت امروز حوزه و دانشگاه گفت: حوزه امروز، حوزه سی سال پیش نیست، پیشرفتهای بزرگی در حوزه اتفاق افتاده است. امروز صدها مؤسسه تحقیقاتی، صدها حوزوی اهل قلم و صدها روشنفكر آشنا با علوم جدید و اهل تفكر اجتماعی پدید آمده اند. دانشگاه الان، دانشگاه سی سال پیش نیست. دانشگاه ما امروز به مراتب علمی تر ، کارآزموده تر ، زنده تر و دینی تر از دانشگاه قبل از انقلاب است. روح تحقیق و پیشرفت و علاقه به تولید علم و حضور در صحنه مشكلات اجتماعی در دانشگاههای ما پویا است.

دکتر میرمحمدی در باب اهمیت موضوع اذعان داشت: باید توجه داشت كه سند تحول بزرگ جهان اسلام، به دست ما نوشته می شود و كوچكترین اقدام در این زمینه، زیر ذره بین تاریخ قرار خواهد گرفت. ملتهای بسیاری منتظرند از روی دست دانشجویان و طلاب، نسخه برداری كنند. ملتهای زیادی نظاره گرند كه جامعه و حكومت جدید در ایران، چگونه پیش می رود و در فاصله ده سال و بیست سال، از ما مو به مو تقلید خواهند كرد. همیشه جامعه هایی كه خط تاریخ را شكسته اند، با فاصله كوتاهی مورد الگوبرداری سایرجوامع قرار گرفته اند.  امروز جوامع اسلامی دیگر در حال الگوبرداری از انقلاب ما و فداكاریهای نسل اول و دوم انقلاب هستند. اما باید كاری كنیم كه در دو دهه آینده، جوامع اسلامی بتوانند از روی پروژه حكومت و نحوه حكومت ما هم الگو برداری كنند. 

وی ادامه داد: اگر نتوانیم انقلابی را كه در سطح جهان اسلام راه انداخته ایم، به سامان برسانیم و نتوانیم جایگزین مناسبی در برابر الگوهای ارتجاعی و الگوهای غربی ارایه دهیم، آن وقت تمام تلاشها و فداكاریها، به یأس مجدد جهان اسلام خواهد انجامید. اگر ما نتوانیم جامعه جدید را درست بسازیم، همه ملتهایی كه به هوای انقلاب ما انقلاب كردند، در یكی دو دهه آینده مأیوس می شوند و در نیم قرن آینده وضع فلاكت بار تری بر جهان اسلام مسلط خواهد شد. 

دکتر میر محمدی با اشاره به اینکه به صرف همایش و سخنرانی وحدت حوزه و دانشگاه حاصل نمی‌شود اظهار کرد: اگر چه تشکیل سمينارها و ايجاد گردهمائى ها در زمينه وحدت بين حوزه و دانشگاه تا روزى كه اين وحدت عملا و بنحو گسترده حاصل شود، ضرورى است. دو ارگان علمی هرگز نمی‌توانند بدون وجه مشترک علمی از یک سو، بدون عاطفه و مهر و صفا و وفا از سوی دیگر متّحد بشوند.

وی تاکید کرد: اگر حوزه و دانشگاه در پروژه تولید علم و تولید حرفهای جدید و طرحهای عملی ، شكست بخورند، حاكمیت شكست خواهد خورد. طلبه و دانشجو در حوزه و دانشگاه باید همراه با جامعه و مرتبط با مشكلات عینی مردم و حاكمیت در عرصه های اعتقادی، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی مطالعه و مباحثه كنند. حوزه و دانشگاه متأسفانه با همه ظرفیت خود پای كار نیامده اند. می توان گفت كمتر از 15 یا 20درصد ظرفیت دانشگاه وحوزه در مسیر حل مشكلات حكومت و جامعه  فعال شده است.

دکتر میر محمدی در پایان تصریح داشت: طرح جامع ، برای نیم قرن آینده حكومت و جامعه باید معلوم باشد و سیر علوم، تحقیقات، موضوعات و مطالعات حوزه و دانشگاه باید بر این اساس جهت پیدا كند و این راه، راهی است كه باید ابتدا نخبگان ما در حوزه و دانشگاه آن را از حیث تئوریك هموار كنند و همه گرایشهای اسلامی و وفادار به قانون اساسی این مسیر را طی كنند.

انتهای پیام/اد




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.