Skip to Content

توسط وهابیون صورت گرفت

حذف تصوير گنبد مسجد النبی(ص) از آرم شهر مدينه


وهابیون تصویر گنبد سبز مسجد النبی (ص) را از آرم معرفی مدینه منوره به عنوان "پایتخت فرهنگ اسلامی" در سال 2013 حذف کردند.

به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران به نقل از پايگاه خبری شبكه العالم، اين اقدام وهابيون می‌تواند به نوعی بيانگر ديدگاه آن‌ها برای تغيير هويت شهر تاريخی و اسلامی مدينه و اين مكان مقدس باشد كه طی قرون متمادی نم ادی برای مسلمانان بوده است.

ناظران همچنين هشدار داده‌اند كه اين اقدام می‌تواند زمينه‌سازی برای تخريب اين مكان مقدس باشد، زيرا در گذشته نيز افراطيون وهابی با حمايت سياسی آل‌‌‌‌سعود اكثر آثار تاريخی مسلمانان را در اين شهر مقدس تخريب كرده‌اند.

نقشه وهابيون برای تخريب آثار تاريخی اسلام در مدينه منوره، حذف تصوير قبة الخضراء و مرقد مطهر پيامبر اسلام (ص) از آرم شهر مدينه، با واكنش شديد فعالان اسلامی مواجه شده است.

عاصم حمدان، انديشمند اسلامی و پژوهشگر مسائل تاريخی در مدينه منوره، حذف گنبد سبز پيامبر (ص) از آرم «مدينه؛ پايتخت فرهنگی جهان اسلام در سال 2013» و قراردادن نقشه جهان اسلام به جای آن را به شدت محكوم كرد و گفت: اين گنبد نماد رسمی مدينه منوره در طول تاريخ امت اسلامی است و به هيچ عنوان نمی‌توان آن را حذف كرد.

آرم "مدينه پايتخت فرهنگ اسلامي" قبل از تغيير (سمت چپ) و بعد از تغيير (سمت راست)

وهابيون با ادعای بدعت‌بودن زيارت آثار اسلامی، مسلمانان را از اين اقدام منع كرده و در بيشتر موارد به بهانه توسعه و ساخت و ساز مساجد، اقدام به تخريب اين آثار كرده‌اند كه از آن جمله می‌توان به تخريب چندين مسجد تاريخی در مدينه و ساخت يك مسجد بزرگ به جای آن اشاره كرد.

علاوه بر اين زائران مدينه منوره و مكه مكرمه به وضوح شاهد بی‌توجهی دولت، وزارت اوقاف، نهادهای فرهنگی و ساير دستگاه‌های عربستانی به مساجد و اماكن تاريخی هستند و چه بسيارند مساجدی كه به علت بی‌توجهی در آستانه ويرانی قرار دارند.

بازسازی شهر محل سكونت بنیانگذار رژیم آل سعود

تخريب آثار اسلامی به بهانه نوسازی درحالی صورت می‌گيرد كه دولت عربستان اخيرا اعلام كرده شهر «الدرعيه» كه زمانی محل سكونت محمد‌بن سعود، بنيانگذار رژيم آل‌سعود و جد خاندان حاكم در آن كشور بوده است، پس از بازسازی به روی گردشگران گشوده خواهد شد!

اين درحالی است كه هر روز شاهد انتشار اخباری درباره تعطيلی مساجد قديمی در عربستان به علت بی‌توجهی، تخريب سقف و فقدان بودجه هستيم.

تخريب و بی‌توجهی به آثار تاريخی در عربستان در حالی ادامه دارد كه دولت اين كشور در اقدامی توهين‌آميز دو برج بسيار مرتفع نزديك مسجد‌الحرام ساخته و اين مكان مقدس را محاصره كرده است. اين در حالی است كه حتی نهادهای فرهنگی بين‌المللی از جمله سازمان «يونسكو» ساخت هرگونه بنای مرتفع نزديك اماكن تاريخی را ممنوع اعلام كرده‌اند.




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.