Skip to Content

دکتر جمال انتظاری سرپرست شبکه بهداشت و درمان میبد

حدود 1300 بیمار هپاتیتی از نوع «ب» در میبد داریم


با توجه به شیوع ۷/۱ درصدی بیماری هپاتیت «ب» در جامعه، انتظار این است که حدود ۱۳۰۰ بیمار هپاتیتی در شهرستان داشته باشیم این در حالی است که تا کنون ۳۰۰ بیمار شناسایی شده اند.

باحضور پزشکان و کارشناسانی از کلنیک‌های مراقبت هپاتیت یزد و شهرستانهای استان،  کارگاه استانی مراقبت بیماری هپاتیت «ب» در شهرستان میبد برگزار شد. به گزارش وب دا به نقل از روابط عمومی‌شبکه بهداشت ودرمان شهرستان میبد در این کارگاه که با هدف ایجاد تعامل و همسان سازی شهرستانها درغربالگری، مراقبت، و درمان بیماران هپاتیتی تدارک دیده شده بود ابتدا دکتر جمال انتظاری سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان میبد ضمن خیر مقدم به حاضرین، از کلینک هپاتیت میبد بعنوان یکی از کلنیک‌های موفق استان ذکر کرد و افزود: با تلاش همکاران ما در واحد پیشگیری و مبارزه با بیماریها، بیش از ۶۰ درصد بیماران هپاتیتی شناسایی شده در شهرستان، تا کنون به کلنیک هپاتیت مراجعه کرده و تحت مراقبت قرار گرفته اند. وی با اشاره به اینکه از ۴۲۴ نفر از اطرافیان بیماران مبتلا به هپاتیت، تا کنون ، ۳۷۱ نفر تحت آزمایش HBSAg قرار گرفته اند گفت: از این میان، ۳۷ بیمار جدید، شناسایی گردیده و تحت مراقبت قرار گرفته و سایر بستگان نیز در مقابل بیماری، واکسینه گردیده اند.

 دکتر انتظاری همچنین از شناسایی ۵۶ زن باردار مبتلا به هپاتیت «ب» خبر داد و گفت: تمامی‌آنها تحت مراقبت قرار گرفته و برای جلوگیری از ابتلای نوزادان آنها به بیماری هپاتیت، اقدامات پیشگیرانه لازم انجام گرفته است.

سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان میبد، انجام آزمایشات دوره ای و تست‌های کبدی و معاینات تخصصی را از مهمترین اقدامات مورد نیاز جهت پیشگیری از عوارض بیماران در مبتلایان ذکر کرد و گفت: بالا بودن هزینه‌های آزمایش، یکی از عمده ترین دلایل عدم مراجعه بیماران هپاتیتی به مراکز بهداشتی و درمانی بود که خوشبختانه با هماهنگی‌های انجام شده، این هزینه‌ها به حداقل ممکن رسیده است ضمن اینکه ویـزیت تخصصی بیمـاران توسط متخصص عفـونی، بصورت رایگـان انجام می‌گیرد. انتظاری از آن دسته از شهروندانی که از ابتلای خود یا اطرافیانشان به بیماری هپاتیت مطلع هستند درخواست کرد جهت دریافت خدمات تخصصی، به کلنیک هپاتیت شهرستان واقع در خیابان امام- جنب اورژانس ۱۱۵ – مرکز بهداشتی و درمانی شماره ۱ شهری میبد مراجعه نمایند.

 دکتر موسوی متخصص بیماری عفونی و فوکال پوینت برنامه مراقبت هپاتیت نیز ضمن تشریح انواع هپاتیت‌ها و راههای تشخیص و پیشگیری از عوارض بیماری گفت: با توجه به شیوع ۷/۱ درصدی بیماری هپاتیت «ب» در جامعه، انتظار این است که حدود ۱۳۰۰ بیمار هپاتیتی در شهرستان داشته باشیم این در حالی است که تا کنون ۳۰۰ بیمار شناسایی شده اند.

روند انجام فعالیت‌های کلنیک هپاتیت و گزارش اقدامات انجام شده در کلنیک هپاتیت میبد و نحوه تشکیل پرونده و مراقبت از بیماران، از جمله برنامه‌های دیگر این کارگاه بود که توسط کارشناسان پیگیر برنامه هپاتیت شهرستان، ارائه گردید.

شایان ذکر است بیماری هپاتیت «ب» یکی از بیماریهای مزمن قابل انتقال و عمده ترین راههای انتقال آن، تماس جنسی، خون و فرآورده‌های خونی و مـادر به جنین است. این بیمـاری از طریـق واکسیناسیون، قـابل پیشگیری می‌باشد و از سال ۱۳۷۲ در برنامه ایمن سازی کشور قرار دارد. ضمن اینکه طی ۳ سال متوالی متولدین سالهای  ۱۳۷۱ – ۱۳۶۹ نیز در برابر این بیماری، واکسینه شده اند. این بیماری معمولاً کبد را درگیر کرده و چنانچه به خوبی مراقبت نگردد می‌تواند منجر به سیروز کبد گردد.




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.