Skip to Content

مشاور وزیر صنعت:

حال صنعت اصلا خوب نیست/ رابطه‌محوری مانع رونق اقتصادی است


عضو هیات‌مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت یزد گفت: برای رونق اقتصادی باید ضابطه‌محوری جایگزین رابطه‌محوری شود و این اولین قدم برای رونق تولید است.

به گزارش میبد خبر، مشاور وزیر صنعت و عضو هیات‌مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت یزد بابیان‌اینکه صنعت شرایط مناسبی ندارد و حالش خوب نیست گفت: سال  گذشته که سال «اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل» نامیده شد؛ انتظار صنعتگران این بود در این سال صنعت رونق پیدا کند و دولت با عملی کردن اقتصاد مقاومتی که به عنوان نقشه راه از سوی مقام معظم رهبری ترسیم شده است تولید کشور را شکوفا کند اما متاسفانه عزم راسخ و اراده محکم برای اجرایی شدن اقتصاد مقاومتی وجود ندارد.

محمدحسین فنایی اظهار کرد: این قابل قبول نیست که برای مهار تورم و رساندن نرخ تورم به یک رقم کشور را دچار رکود کنیم و تولید را نادیده بگیریم.

وی افزود: در خصوص اقتصاد مقاومتی آنچه که انتظار می‌رفت اتفاق نیافتاد.

فنایی بابیان‌اینکه برای رونق اقتصادی باید ضابطه‌محوری جایگزین رابطه‌محوری شود و این اولین قدم برای رونق تولید است اذعان کرد: اگر در حمایت از تولید ضابطه‌مند بودیم هرگز با چنین شرایطی مواجه نمی‌شدیم زیرا باند بازی و جناح بازی باعث سلب اعتماد بخش خصوصی برای ورود به عرصه تولید می شود.

وی شفاف‌سازی را یکی دیگر از مطالبات مردم و صنعتگران از دولت عنوان کرد و گفت: دولت باید در خصوص تسهیلات کم‌بهره‌ای که به بخش تولید داده است شفاف‌سازی کند و بگوید این تسهیلات به چه کسانی پرداخت شده است؟

رئیس سابق خانه صنعت، معدن و تجارت یزد تصریح کرد: دولت باید با تعریف یک کد برای تولید کنندگان با شاخصه مبلغ پرداختی برای حقوق و پرداخت مالیات؛ تولیدکنندگان را مشخص کند تا وام‌های تولید به جیب ویژه‌خواران نرود و راهی غیر از رونق تولید ملی خرج نشود.

وی افزود: یکی از مشکلات و موانع اصلی رونق تولید بانک‌ها هستند که با دادن سودهای دورقمی به سرمایه‌گذاران؛ جلو ورود بخش خصوصی به تولید را می گیرند زیرا مردم با خیال راحت و بدون ریسک پول خود را در بانک می گذارند و بهره می گیرند و به عرصه‌های اقتصادی وارد نمی‌شوند.

فنایی تصریح کرد: دولت برنامه‌ای برای پایین آوردن سود بانک‌ها ندارد و این به ضرر تولید است.

مشاور وزیر صنعت و عضو هیات‌مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت یزد اذعان کرد: برای محقق شدن اقتصاد مقاومتی باید بخش خصوصی فعال شود و بخش خصوصی برای سرمایه گذاری باید حمایت شود.

فنایی افزود: دولت برای ورود بخش خصوصی به فضای تولید اعتماد سازی کند و از دخالت در تولید بپرهیزد و با نظارت قوی به جای دخالت به اجرایی شدن اقتصاد مقاومتی کمک کند.

وی حمایت از تولید با نگرفتن مالیات از تولید کننده، رقابتی کردن بخش صنعت و تقویت شرکت های دانش‌بنیان را از دیگر راهکارهای عملی کردن اقتصاد مقاومتی و برون رفت از شرایط بحرانی اقتصاد و رکود حاکم بر کشور  عنوان کرد.

انتهای پیام/ک

یزد ندا




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.