Skip to Content


جزء عرق شرم و خجالت حرفی نداریم!


 گاهی در سطح شهر با وقایعی رو به رو می شویم که جزء عرق شرم و خجالت حرف دیگری برای گفتن نداریم. یکی از صحنه ها همین موردی است که در مقابل چشمان شماست.    در قرن بیست و یکم و در شهری که هفته ای سه مرتبه ماشین های دفع زباله به درب منازل مراجعه می کنند و کامیون های جمع آوری زباله هر روز سطل های زباله سطح خیابان ها را خالی می کنند، انسان برای این چنین صحنه هایی چه جوابی دارد؟!!! متاسفانه در طول سال، چندین مرتبه صحنه هایی مشابه تکرار می گردد با کمال مسرت باید از توزیع شیرینی و شربت در ایام ولادت ائمه اظهار خوشحالی کرد و دست همه عزیزانی که در توزیع شربت فعالند را بوسید زیرا جای شادی در ایام ولادت خالی بود ولی متاسفانه موضوع دیگری که در جوار این عمل زیبا انسان را واقعا ناراحت می کند ریختن لیوان های یکبار مصرف در خیابان هاست که واقعا زجر آور است. بارها و بارها به محل توزیع شربت مراجعه کرده و گفتیم نگذارید مردم لیوان را در خیابان بریزند بعد از این تذکرات اکثر گروهها لیوان ها را جمع آوری می کنند ولی باز هم گروههایی هستند که این لیوان ها را به حال خود رها می کنند و این صحنه به قدری چهره شهر را زشت می کند که هر مسلمانی خجالت می کشد. در حالی که اسلام نظافت را جزئی از ایمان می داند اروپایی ها به آن عمل می کنند و برخی از ما مسلمانان با آبرو و حیثیت اسلام بازی می کنیم در حدیثی امام صادق می فرمایند : باعث افتخار و زینت ما باشید و باعث سرافکندگی ما نباشید. مسلمانان صدر اسلام در سایه ­ی تربیت نبوی(صلی الله علیه و آله) در قرون نخستین آن­ چنان به پاکیزگی عادت کردند که یک نویسنده­ ی اروپایی در گزارشی از آن روز مسلمانان چنین می ­نویسد: مسلمان اگر یک دینار بیشتر در دست نداشته باشد، حاضر است غذا تهیه نکند و با آن پول صابون خریده، پاکیزگی و نظافت خود را تأمین نماید. احکام الهی در زمینه­ ی طهارت و نظافت، سخت­ گیری بی­جا بر انسان نیست، بلکه هدف؛ پاک سازی بشر از پلیدی­های ظاهر و باطن است، تا او از نعمت­های الهی بهتر و بیشتر بهره­ مند گردد. در حالی که ما به راحتی و به آسانی می توانیم از برخی از این وقایع جلوگیری کنیم بی تفاوت می گذریم موقعی که مشاهده می کنیم همسایه مان زباله ها را در کوچه و خیابان پخش می کند باید به هر ترتیب ممکن آن ها را از این عمل زشت بازداریم. هنگامی که عزیزان جوان شربت توزیع می کنند همه به هم توضیح دهیم که حتی یک لیوان نباید در خیابان بیفتد و هر لیوان ریخته شده در خیابان رتبه و شخصیت ما را کاهش می دهد و وجهه مسلمانی ما را خطشه دار می کند. در کشورهای پیشرفته همه مردم برای زیبایی شهر تلاش می کنند و با معضلات بهداشتی به صورت خیلی جدی برخورد می کنند، در حقیقت نهی از منکر است و این موضوع جزء واجبات دین ماست. انشاء الله جدی تر باشیم. گزارش : اکبر دهستانی - عکس : الیاس دهقانی

 گاهی در سطح شهر با وقایعی رو به رو می شویم که جزء عرق شرم و خجالت حرف دیگری برای گفتن نداریم.

یکی از صحنه ها همین موردی است که در مقابل چشمان شماست.

 DSC_6575

 در قرن بیست و یکم و در شهری که هفته ای سه مرتبه ماشین های دفع زباله به درب منازل مراجعه می کنند و کامیون های جمع آوری زباله هر روز سطل های زباله سطح خیابان ها را خالی می کنند، انسان برای این چنین صحنه هایی چه جوابی دارد؟!!!

متاسفانه در طول سال، چندین مرتبه صحنه هایی مشابه تکرار می گردد با کمال مسرت باید از توزیع شیرینی و شربت در ایام ولادت ائمه اظهار خوشحالی کرد و دست همه عزیزانی که در توزیع شربت فعالند را بوسید زیرا جای شادی در ایام ولادت خالی بود ولی متاسفانه موضوع دیگری که در جوار این عمل زیبا انسان را واقعا ناراحت می کند ریختن لیوان های یکبار مصرف در خیابان هاست که واقعا زجر آور است.

DSC_6865

بارها و بارها به محل توزیع شربت مراجعه کرده و گفتیم نگذارید مردم لیوان را در خیابان بریزند بعد از این تذکرات اکثر گروهها لیوان ها را جمع آوری می کنند ولی باز هم گروههایی هستند که این لیوان ها را به حال خود رها می کنند و این صحنه به قدری چهره شهر را زشت می کند که هر مسلمانی خجالت می کشد.

DSC_6863

در حالی که اسلام نظافت را جزئی از ایمان می داند اروپایی ها به آن عمل می کنند و برخی از ما مسلمانان با آبرو و حیثیت اسلام بازی می کنیم در حدیثی امام صادق می فرمایند : باعث افتخار و زینت ما باشید و باعث سرافکندگی ما نباشید.

مسلمانان صدر اسلام در سایه ­ی تربیت نبوی(صلی الله علیه و آله) در قرون نخستین آن­ چنان به پاکیزگی عادت کردند که یک نویسنده­ ی اروپایی در گزارشی از آن روز مسلمانان چنین می ­نویسد:

مسلمان اگر یک دینار بیشتر در دست نداشته باشد، حاضر است غذا تهیه نکند و با آن پول صابون خریده، پاکیزگی و نظافت خود را تأمین نماید.

احکام الهی در زمینه­ ی طهارت و نظافت، سخت­ گیری بی­جا بر انسان نیست، بلکه هدف؛ پاک سازی بشر از پلیدی­های ظاهر و باطن است، تا او از نعمت­های الهی بهتر و بیشتر بهره­ مند گردد.

در حالی که ما به راحتی و به آسانی می توانیم از برخی از این وقایع جلوگیری کنیم بی تفاوت می گذریم موقعی که مشاهده می کنیم همسایه مان زباله ها را در کوچه و خیابان پخش می کند باید به هر ترتیب ممکن آن ها را از این عمل زشت بازداریم. هنگامی که عزیزان جوان شربت توزیع می کنند همه به هم توضیح دهیم که حتی یک لیوان نباید در خیابان بیفتد و هر لیوان ریخته شده در خیابان رتبه و شخصیت ما را کاهش می دهد و وجهه مسلمانی ما را خطشه دار می کند.

در کشورهای پیشرفته همه مردم برای زیبایی شهر تلاش می کنند و با معضلات بهداشتی به صورت خیلی جدی برخورد می کنند، در حقیقت نهی از منکر است و این موضوع جزء واجبات دین ماست.

انشاء الله جدی تر باشیم.

گزارش : اکبر دهستانی - عکس : الیاس دهقانی




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.