Skip to Content

امیرحسین فلاح، نامزد چهارمین دوره

توسعه فضاي سبز براي شهر هاي كويري از ضرورت هاي حياتي است


تقويت مشاركت مردمي در امور شهر و استفاده از توان و نقش معتمدين محلات با ايجاد شوراياري محله از برنامه هاي پيشنهادي اينجانب است

1.لطفاً خودتان را معرفی کنید؟ و سوابق کاری و زندگی تان را برایمان بازگو کنید؟

اينجانب ( امير) حسين فلاح داراي مدرك كارشناسي ارشد مديريت MBA مي‌باشم.

سال 1371در رشته كارشناسي پرستاري دانشگاه علوم پزشكي اصفهان پذيرفته شدم  كه بدليل مشكلات به ناچار پيش از اتمام دوره ليسانس با اخذ مدرك كارداني دانش آموخته شدم. در طول 2 سال و اندي در خوابگاه جي وابسته به دانشگاه در فعاليتهاي فرهنگي شركت داشته با بسيج خوابگاه و جامعه اسلامي دانشجويان همكاري داشتم.

 پس از گذراندن دوره آموزش نظامي ادامه خدمت را به عنوان پيام‌آور بهداشت در درمانگاههاي شهرستانهاي تفت  و ميبد گذراندم و با شركت دوباره در كنكور سراسري در رشته كارشناسي حسابداري دانشگاه پيام نور قبول شدم  و تقريبا يكسال بعد وارد سازمان آموزش فني وحرفه اي شدم و در اين دوره علاوه بر كار و تحصيل با نشريه ميبد( 1375تا كنون) كه نخستين نشريه محلي شهرستان بود و در استان جزو چند نشريه برتر بود همكاري داشتم. عضو شوراي سردبيري، خبرنگاري، مصاحبه با مسوولان، نگارش مقاله در زمينه مسايل  اجتماعي و سردبيري نشريه ميبد ( 1384 -1385) از جمله كارهاي روزنامه نگاري اينجانب بود كه همچنان ادامه دارد. از 1389 با نشريه استقلال ميبد نيز همكاري مي نمايم. پيگيري تاسيس پايگاه مقاومت امام حسين (ع) در مركزآموزش فني وحرفه اي ميبد با مساعدت فرمانده محترم وقت سپاه ميبد سرهنگ زارع، از جمله اقدمات فرهنگي بود كه صورت گرفت.

از سال 1381 تا 1387 به عنوان رييس مركز آموزش فني وحرفه اي ميبد  به خدمت پرداختم  و در اين مدت با تلاش همكاران و همراهي مسوولان محترم با ياري و لطف خداوند يكتا، مركز آموزش فني وحرفه اي خواهران بصورت اماني و با همكاري نيروهاي مركز اموزش فني وحرفه اي شهرستان و نظارت فرماندار محترم وقت مهنس نقيبي زاده و دفتر فني اداره كل آموزش فني وحرفه‌اي  با هزينه بيش از 2 و نيم ميليارد ريال در سال 1383 به بهره برداري رسيد كه 70% هزينه آنرا خير محترم مرحوم محمد آيت الهي و والده ايشان پرداخت نمودند، همچنين در اين دوره با در اختيار گرفتن ساختمان تعطيل شده مركز خود اشتغالي ميبد، نسبت به تعمير و تجهيزآن به عنوان مركز تخصصي سراميك و زيلو اقدام گرديد كه هر دوي اين مراكز در نوع خود در سطح كشور بي‌نظير مي باشند. همچنين تدريش در مراكز آموزش عالي از ديگر فعاليتهاي كنوني اينجانب مي باشد.

به نظر خودتان تخصص شما در شورای چه کاربردی دارد؟

 بنده علاوه بر كار اجرايي و بيش از 6 سال و چند ماه مسووليت در مركز آموزش فني وحرفه اي شهرستان ميبد،  در امور اجتماعي و فرهنگي شهرستان نيز فعاليت هايي داشته و دارم كه از جمله عضويت در شوراي سردبيري و هيات تحريريه نشريات ميبد و استقلال ميبد ، سابقه2 ساله سردبيري در نشريه ميبد و...  كه اين ويژگي ها مي‌تواند در شناخت نقاط ضعف و قوتهاي شهرستان و برنامه ريزي براي بهره گيري ازپتانسيل هاي نهفته و همچنين استفاده از فرصتها كه لازمه نگاه كلان و راهبردي است ، به عنوان پشتوانه تجربي، موثر و سودمند واقع شود. همانطوريكه مي‌دانيد كار شورا يك كار تيمي وگروهي است و يكي ازمهارتهاي لازم براي كار در شورا مديريت تيمي و برگزاري جلسات شورا بگونه اي است كه امكان بهره گيري از نظرات و ايده هاي گوناگون فراهم شود. فكر مي كنم دانش علمي و تخصص بنده در مديريت در اين زمينه بسيار نقش مثبت و سازنده اي مي‌تواند داشته باشد.

3. آیا با وظایف یک عضو شواری شهر آشنا هستید؟

شورا در وهله اول نقش مشورتي و تصميم سازي براي اداره شهر را برعهده دارد. كه در اين زمينه بايد بصورت كلان همه شهر و در سطح شهرستان،  كل حوزه هاي اداري و اجرايي  را مد نظر قرار دهد . در همين رابطه اصلي ترين وظيفه اي كه در حال حاضر از اختيارات شورا هاي شهر مي باشد انتخاب شهردار و تصويب بودجه شهرداري است. اما برقراري ارتباط با ادارات گوناگون در سطح شهرستان و استان و هماهنگي و تعامل با بخش هاي اجرايي نيز ضروري است. با توجه به اينكه در حال حاضر شهرستان ميبد از نعمت وجود نماينده مجلس شوراي اسلامي محروم مي باشد و احتمالا تا 2 سال ديگر شرايط برگزاري انتخابات ميان دوره‌اي فراهم نباشد وظيفه شوراي ميبد در اين دوره حساس تر است و مي‌طلبد كه شوراي شهر از وزن قوي تري برخوردار بوده  و هماهنگي لازم را در خود و در بين مسوولان بطور كامل برقرار كند  البته شهروندان عزيز ميبدي نيز شايسته است كه  در گزينش هاي خود منافع كل شهر ستان را در نظر داشته باشند.

4. محور برنامه های شما چیست؟

تقويت مشاركت مردمي در امور شهر و استفاده از توان و نقش معتمدين محلات با ايجاد شوراياري محله از برنامه هاي پيشنهادي اينجانب است كه انشاءالله با عنايت خداوند و حضور فعالانه مردم ،  بتوانيم گام  نخست آن را برداريم. از ديگر برنامه ها تدوين طرح تفصيلي شهر ميبد است كه  اخيراً يك شركت مشاوره‌اي در اين خصوص كار را شروع كرده است و اگر بدرستي و با نگاه  فراگير به آن پرداخته شود امكان اجراي طرحها و پروژه هاي شهري بصورت اصولي و براي سالهاي آينده فراهم مي شود.

5.شورای شهر فعلی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

اعضاي محترم شوراي كنوني افرادي دلسوز و علاقمند  هستند كه حضور برخي از اين چهره ها در شوراي جديد مي‌تواند تجربيات خوبي را در اختيار اعضاي جديد قرار دهد. همانطور كه مستحضريد با توجه به  اصلاحيه قانون شوراها و با توجه به جمعيت، در اين دوره، شهر ميبد  داراي 9 نفر عضو شورا خواهد بود. كه قاعدتاً فرصت خوبي براي جوان تر ها نيز فراهم شده است. البته لازم است كه برخي نقاط ضعف شورا برطرف گردد كه از جمله لازم است تا تعامل، همكاري و همياري، نمود بيشتري در شورا داشته باشد.

6. نقاط قوت و ضعف شهرستان میبد از نگاه شما چیست؟

نقاط قوت فراوان است مهم اين است كه ما  از فرصتها بدرستي بهره گيريم. عدم استفاده از فرصتها  تنها يك فرصت سوزي نيست بلكه مي تواند موجب آسيب و تهديدي بالقوه باشد . در يك مسابقه فوتبال اگر خط حمله از فرصتهاي بوجود آمده استفاده نكند وگل نزند با يك ضد حمله احتمال گل خوردن خيلي بيشتر است.

نمونه بارز اين مساله را در اطراف خودمان خوب مي بينيم كه برخي از شهرها و مناطق توانسته اند عليرغم نقاط قوت كمتر پيشرفت هاي بيشتري داشته باشند. اما يكي از نقاط ضعف عمده‌اي كه در ميبد شاهد هستيم جبهه بندي هاي بيش از اندازه سياسي است كه موجب ميشود بخشي از توان مديريتي و سرمايه هاي انساني كه از پايه هاي پيشرفت و توسعه هستند  از گردونه همكاري خارج شوند و اگر اين رويه اصلاح نشود ، امكان توسعه و پيشرفت همه جانبه بسيار محدود مي‌شود.

7.برای افزایش درآمد شهر چه برنامه ای دارید؟

شهر ميبد عليرغم اينكه از نظر بودجه اي در مرتبه دوم و يا سوم استان است اما بدليل گستردگي بافت شهري در تنگناي شديد مالي است و متاسفانه برخي از مشكلات كنوني نظير عرض كم خيابانهاي شهر كه بدليل نبود نگاه كلان و عدم آينده نگري پيش آمده است، با اين بودجه قابل رفع نيست ضمن اينكه ظرفيت هاي فعلي شهر بايد براي چندين چندسال ديگر فراهم شود و تاخير در اجراي آنها موجب گرفتاري و مشكلات بيشتر درآينده خواهد شد وحتي ممكن است امكان اجرايي شدن آن در آينده از دست برود بنابراين چاره اي نيست جز اينكه به روش هاي گوناگون طرح هاي عقب افتاده و زيرساختهاي لازم براي سالهاي آينده در اين چندسال فراهم شود و فرار از حل اين مسائل يعني انداختن مشكلات شهر به ساليان بعد و اين موضوع براي مديريت شهر و شهروندان قابل قبول نيست. از راهكارهايي كه مي توان بيان كرد مشاركت و سرمايه گذاري بخش غير دولتي است نمونه اين كار در شهر همسايه مشاركت شركت سنگ آهن چادر ملو براي تكميل شبكه فاضلاب مي‌باشد كه به موجب  قراردادي حق بهره برداري از پساب بازيافتي براي توسعه صنعتي به اين شركت واگذار شده است . نمونه مشابهي در شهر مهريز واخيراً در شهر بافق با مشاركت سنگ آهن مركزي در حال انجام است. براي شهر ميبد كه زمينه هاي بيشتري نيز وجود دارد از جمله ايجاد زير‌ساختهاي شهري نظير احداث خيابان  با حضور و مشاركت صنايع شهرستان و حتي خارج از شهرستان، و حتي با مشاركت شهروندان بويژه، مالكان و صاحبان زمين‌هايي كه در مسير طرح قرار مي‌گيرند. چنين طرحي با توجه به روحيه مشاركتي و اقتصادي ميبدي ها مي‌تواند به راحتي عملياتي شود .

فروش اوراق مشاركت توسط شهرداري كه البته لازم است با توجه به قوانين مربوطه  و مجوزهايي كه از بانك مركزي صادر ميشود  در اين زمينه اقدام شود.

8.برای فضای سبز شهر چه برنامه ای دارید؟

توسعه فضاي سبز براي شهر هاي كويري از ضرورت هاي حياتي است و بويژه براي ميبد كه در معرض آلاينده هاي صنعتي نيز قرار دارد. از نكات قابل توجه اينكه براساس آمار مركز بهداشت شيوع برخي از بيماريها و از جمله ديابت( قند) در شهرستان ميبد بيش از دو برابر ميانگين كشوري است و يكي از عمده ترين دلايل شيوع اين بيماري در استان يزد استرس و تنش هاي روحي رواني است كه براي پيشگيري از آن فضاي سبز و تفرجگاه مي‌تواند با تاثير در تقويت اعصاب و نشاط و شادابي مردم نقش چشمگيري داشته باشد. اخيراً در يك پژوهش و بررسي در زمينه ميزان نشاط و شادابي، استان يزد در بين 31 استان رتبه سي‌ام را بدست آورده است كه بسيار نگران كننده است . بنابراين احياي باغات در محدوده بين محلات و ايجاد بوستان هاي عمومي در قالب سرمايه گذاري و مشاركت يا در قالب وقف كه از ويژگي هاي ممتاز مردم استان يزد و شهرستان ميبد است مي تواند تاثير مثبت و سازنده‌اي داشته باشد. احداث بوستان در كنار اماكن مذهبي و مساجد و حسينيه ها مي‌تواند محيطهاي مذهبي شهر را براي جوانان و هم سالمندان دلپذير تر نمايد.

9.برای ارتقاء صنعت و تغییر نوع صنعت چه نوع برنامه ای دارید؟

هدايت و جهت دهي سرمايه گذاري ها در بخش گردشگري و همچنين سرمايه گذاري در طرحها و پروژه هايي كه در بالا مطرح شد مي‌تواند سوددهي خوبي داشته باشد و علاوه برآن همزمان  شهر نيز در جهت عمران و آباداني با شتاب رو به جلو پيش خواهد رفت. و اين موضوع هم رفاه مادي و هم بهبود اوضاع معيشتي مردم را در پي دارد و هم زيبايي شهر و هم آسايش و نشاط شهروندان را به همراه خواهد داشت.

10.برای اعتلای ورزش همگانی چه برنامه ای دارید؟

نشاط روحي موجب سلامت و تندرستي است و همانطور كه گفته‌اند عقل سالم در بدن سالم است . ورزش همگاني ضمن اينكه هزينه هاي اندكي دارد  از تاثيرات فراواني برخوردار است و جا دارد كه مورد توجه قرار گيرد اگر در زمينه ايجاد فضاي سبز بويژه در محلات و در كنار مكانهاي مذهبي مي تواند زمينه مناسبي را براي ورزش همگاني فراهم كند كه در اين زمينه شوراياري محله مي تواند با همكاري شهرداري و تربيت بدني در شكل گيري و اعتلاي ورزش مشاركت نمايد.

11.برای مقایله با هجوم افراد غیربومی و فرهنگ های متفاوتی که به شهرستان وارد شده است برنامه و پیشنهاد فرهنگی خاصی دارید؟

همانطور كه عرض شد ما بايد از فرصت ها درست و بهنگام استفاده كنيم. حضورديگر هم ميهنان در شهر ميبد اگر با برنامه ريزي و دقت و توجه همراه باشد مي تواند فرصتهاي فراواني را براي شهر به همراه داشته باشد كه در اين زمينه رشد و شكوفايي اقتصادي، تبادل فرهنگي و انتقال جنبه هاي مثبت فرهنگي شهرستان ميبد به ديگر ايرانيان را مي‌توان برشمرد. از طرفي بايد بپذيريم كه شهرهاي ديگر كشور هم ويژگي هاي خاص خود را دارند و البته اين مهاجرتها جنبه هاي مثبت و منفي را هم در خود دارد اين ما هستيم كه بايد شرايطي فراهم كنيم كه رشد و پويايي شهر مان را بدنبال داشته باشد و البته زمينه كار و زندگي سالم و شرافتمندانه براي افراد غير بومي را نيز بايد مهيا كنيم بطوريكه آنها در فرهنگ ميبدي و يزدي حل شوند نه اينكه به صورت وصله‌اي ناجور خودنمايي كنند .

از اینکه وقتتان را در اختیارمان قرار دادید متشکرم.




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.