Skip to Content

آیت الله اعرافی در جمع اعضای هیات اندیشه‌ورز و بسیج فرهنگیان میبد:

توجه به مقوله هنر و ادبیات جمال فرهنگ و عمق دهنده‌ فرهنگ انقلابی است


آیت‌الله علی‌رضا اعرافی گفت: مقوله هنر و ادبیات جمال فرهنگ و عمق دهنده‌ فرهنگ انقلابی است و باید به آن توجه شود.

به گزارش میبدخبر، آیت‌الله علی‌رضا اعرافی پیش از ظهر امروز (شنبه ۲۸ خرداد) در جمع اعضای هیات اندیشه‌ورز آموزش‌وپرورش و بسیج فرهنگیان شهرستان میبد با تشریح برخی اولویت‌های پیش روی نظام تعلیم و تربیت اظهار داشت: یکی از ویژگی‌های ممتاز نیروهای بسیج بن‌بست شکنی است و در این رابطه یک بسیجی همواره شجاعانه، فداکارانه و ایثارگرانه در میدان است.

وی با بیان این‌که یک فرد ممتاز بسیجی، مشکلات را‌ می‌شناسد و با شناخت با آنها دست و پنجه نرم می‌کند و آن مشکلات را حل می‌کند، تصریح کرد: بسیجی مزد نمی‌خواهد و فراتر از نظام تشویق حرکت می‌کند و فداکارانه در خدمت به آنها و مردم در همه‌ی صحنه‌هاست.
 
امام جمعه میبد افزود: اوج این موارد که به آن‌ها اشاره شد در دفاع مقدس نمایان است.
 
فقیه شورای نگهبان خاطرنشان ساخت: بسیج یک وجه عام داد و یک وجه خاص؛ لذا از متولیان بسیج فرهنگیان و معلمان و مدیران انتظار می‌رود میزان و شاخص‌های عام بسیج در نظام تعلیم و تربیت را پیاده کنند.
 
رئیس حوزه‌های علمیه کشور خطاب به فرهنگیان حاضر در جلسه بیان داشت: شما بعنوان هیات اندیشه‌ورز باید در قلمروی آموزش و پرورش افق‌گشا باشید. هرچند آموزش و پرورش استان و شهرستان در جمع‌بندی موفق است و گام‌های خوبی برداشته است، اما با چالش‌هایی نیز مواجه است.
اعرافی اضافه کرد: جریان فعال و جوشان بسیج باید در این قلمرو مردانه ورود پیدا کند و طرح بدهد و راهگشای مسایل پیش رو باشد.
وی از اعضای هیات اندیشه‌ورز آموزش‌وپرورش میبد خواست، موضوعاتی که در شورای آموزش و پرورش مطرح بوده را مطالعه کنند و ضمن بررسی موارد مهم در رابطه با مسایل مهم پیش رو پیشنهاد بدهند.
 
امام جمعه میبد در ادامه گفت: برخی اسناد ملی مانند سند تحول و بیانیه گام دوم که در شورای آموزش و پرورش میبد با برش شهرستانی تهیه شده است باید بطور ویژه و خاص در دست مطالعه و مورد توجه قرار گیرد.
 
عضو مجلس خبرگان رهبری همچنین بیان داشت: فرزندان ما در استان و شهرستان باید با تاریخ و مفاخر علمی و فرهنگی خود آشنا بشوند. چرا که آشنایی نسل جوان با مفاخر شهر و استان بسیار مهم است و آموزش و پرورش در این زمینه کار مدونی انجام نداده است.
 
رئیس حوزه‌های علمیه کشور موکدا از حاضران خواست تا محورها را استخراج کنند و در برنامه ها و اردوها گنجانده شود که این امر نیز تحول آفرین است.
اعرافی به آسیب‌شناسی سالانه نظام تعلیم و تربیت نیز اشاره کرد و اظهار داشت: برخی از این آسیب‌ها باید با نگاه شهر و استان در برنامه باشد و اقدام لازم در جهت رفع آنها صورت پذیرد.
 
وی افزود: باید با نگاه به اطلاعات و اخبار، در مورد خطرها چاره‌اندیشی شود.
 
رئیس حوزه‌های علمیه کشور به منزلت مربی و مدیران نظام تعلیم و تربیت اشاره کرد و خاطرنشان خواست: جامعه تعلیم و تربیت وقتی پیش می‌رود که منزلت آنها حفظ شود. بخشی از این امر به خود معلمان و مدیران و بخشی نیز به جامعه بر می‌گردد.
اعرافی با ذکر این مطلب که طی سال‌های اخیر جامعه معلمان و مربیان و مدیران ستادی در حال تغییر است، بیان داشت: تربیت نسل جدیدی از مدیران برای آموزش و پرورش در برنامه هست و این مدیران جدید و جوان جای مدیران قبلی را می‌گیرند؛ لذا باید مدیر انی با رویکرد علمی و انقلابی و فعال داشته باشیم تا شبکه‌ی قوی ارتباطی و انسجامی شکل بگیرد.
 
عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه مدیر خوب می‌تواند تحولات بزرگ علمی و اخلاقی و معنوی را در جامعه رقم بزند، افزود: باید برای کادرسازی و جریان‌سازی آینده کشور در نظام تعلیم و تربیت تدابیر لازم اندیشیده شود.
 
اعرافی به مقوله مهاجران و غیربومی‌ها نیز پرداخت و گفت: از فرصت مهاجرین در ابعاد علمی، مذهبی، اخلاقی و فرهنگی درست پرداخته نشده است. لذا باید برای این مقوله نیز طرح و تدبیر داشت تا قدرت علمی و اجتماعی در آموزش و پرورش را شاهد باشیم که جامعه مهمان را به عناصر سازنده مبدل کند تا آنها هم پیشگام باشند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: در نظام تعلیم و تربیت آموزش‌های پایه دینی باید عمیق باشد و در این زمینه نیز می‌توان با نگاه و شاخص‌های ملی و منطقه‌ای، طرح جدید و بازسازی لازم را به انجام رساند.
 
رئیس حوزه‌های علمیه کشور در ادامه خواستار توجه ویژه به استعدادهای برتر و نخبه در همه آموزشگاه‌های شهرستان میبد شد و گفت: این استعدادها باید شناسایی و پرورش یابند و این امر به سرمایه‌گذاری خاصی نیازمند است.
 
وی افزود: باید راجع به این مساله نیز طرح و حمایت لازم انجام گیرد.
اعرافی با بیان این نکته که مدرسه باید با خانه، مسجد، کشاورزی و صنعت ارتباط داشته باشد، خطاب به جامعه فرهنگیان تأکید کرد: تاریخ انقلاب اسلامی و دست‌آوردهای آن و جایگاه انقلاب در مدارس تبیین شود، دست‌آورد‌ها و درخشش های انقلاب را به شکل عمیق بازشناسی، بازخوانی و فرهنگ‌سازی کنید.
امام جمعه میبد به مساله هنر و ادبیات در آموزش‌وپرورش نیز اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: مقوله هنر و ادبیات جمال فرهنگ و عمق دهنده‌ی فرهنگ انقلابی است و باید به آن توجه شود.
وی در خصوص مسائل مربوطه به فضای مجازی نیز گفت: جامعه فرهنگیان باید با ابتکار عمل وارد میدان تاثیرگذاری در این عرصه شوند.
رئیس سابق مرکز علمی جامعه‌المصطفی‌العالمیه در این رابطه  بیان داشت: گره‌های فکری دانش آموزان نیز باید با نظام قوی و جدی شناخته و حل شود؛ مدیران و معلمان در این زمینه موثرند و هرچه طرح و ایده در این زمینه داشته باشند، مورد حمایت قرار خواهد گرفت.
اعرافی با اشاره به توان بسیج در این عرصه نیز افزود: بسیج باید همه جا پرچمدار علم باشد و کارهای علمی و اخلاقی نیز باید با رشد کارهای علمی و مهارتی همراه شود.
وی با ذکر این مطلب که وظیفه آموزش و پرورش این است که راه را برای فرهنگ بسیجی باز کند، گفت: بسیج نیز باید مشکلات هر سازمانی که با آن ارتباط دارد را بفهمد و جهت حل آن همراهی کند.
رئیس حوزه‌های علمیه کشور در پایان به معماری اسلامی در مدارس اشاره کرد و خاطرنشان ساخت:  در سال ۱۴۰۱ بیش از ۲۰۲  اولویت برای دستگاه‌های شهرستان مشخص شده است. اعدادی نیز مربوط به آموزش و پرورش است که بسیج فرهنگیان می‌تواند در این مسیر نیز خدمتگزار باشد.
انتهای پیام/



رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.