Skip to Content

کارشناس شبکه بهداشت و درمان میبد:

بیش از ۲۶ درصد از جمعیت بالای ۵۰ سال میبد در معرض خطر شکستگی استخوان هستند


محمد رضا جانب اللهی گفت: بیش از 26 درصد ازجمعیت بالای 50 سال شهرستان، شکستگی ناشی از شکنندگی استخوان را طول عمر باقیمانده خود، تجربه خواهند کرد.

محمد رضا جانب اللهی در گفتگو با خبرنگار میبدخبر، با بیان اینکه آمارهای جهانی حاکی از آن است که از هر سه زن و از هر پنج مرد بالای 50 سال، یک نفر شکستگی ناشی از شکنندگی استخوان را در طول عمر باقیمانده خود، تجربه خواهد کرد، بیان داشت: پوکی استخوان از جمله بیماریهای غیرواگیر هست که در صورت ابتلا به آن، استخوانهای فرد، پوک، متخلخل، ضعیف و شکننده می شود. یک بیماری نامرئی و فاقد درد و علائم اولیه است. به عبارتی دیگر، تا زمانی که یک استخوان نشکند هیچ علائمی از خود بروز نمی دهد اما چه بسا افرادی هستند که با یک سقوط ساده از ارتفاع کم، یک چرخش ناگهانی، خم و راست شدن سریع و یا افتادن در یک چاله کوچک، دچار شسکستگی استخوان و دردهای ناشی از آن بشوند. 

وی افزود: بیشترین شکستگی مربوط به پوکی استخوان، در ناحیه لگن، ستون مهره ها مچ یا قسمت بالای بازو رخ می دهد. گاهی شکستگی یک استخوان می تواند به شکستن سایر استخوانها نیز منجر شود لذا پیشگیری، تشخیص و درمان به موقع بیماری یک امری بسیار مهم است. درد و رنج ناشی از شکستگی ها، وابستگی به اطرافیان، کاهش فعالیت های روزانه، ناتوانی، ایجاد شکستگی های متعدد و در نهایت افسردگی، شایعترین تأثیرات و عوارض ناشی از ابتلای به پوکی استخوان است. 

محمد رضا جانب اللهی ابراز داشت: با توجه به اینکه پوکی استخوان، بار سنگینی را به بیماران و خانواده های آنها تحمیل می کند و از طرفی، تغییر در نگرش افراد و بهبود سبک زندگی خانواده ها در پیشگیری از بروز این بیماری یا عوارض ناشی از آن، نقش به سزایی دارد سازمان جهانی بهداشت همه ساله یک روز را بعنوان روز جهانی پوکی استخوان با هدف ایجاد آگاهی و جلب توجه به بار بیماری و ترغیب افراد به اقدامات پیشگیرانه نامگذاری و کمپینی نیز تدارک می بیند. در کمپین روز جهانی 2022 (1401) که با پیام «برای سلامتی استخوان خود قدم برداریم» راه اندازی شده، از مردم و بیماران می خواهد تا : تمرینات منظم و ورزش های تحمل وزن و استقامتی داشته باشند، رژیم غذایی مغذی حاوی مقادیر کافی ویتامین D برای داشتن استخوان سالم مصرف کنند و از مصرف سیگار اجتناب کنند.

وی اظهار داشت: در حال حاضر 19.4 درصد از جمعیت 117 هزار نفری شهرستان میبد در گروه سنی بالای 50 سال قرار دارند. طبق شاخص های جهانی ذکر شده در فوق، بیش از 26 درصد ازجمعیت بالای 50 سال شهرستان، شکستگی ناشی از شکنندگی استخوان را طول عمر باقیمانده خود، تجربه خواهند کرد که  10.3 درصد آن مربوط به مردان و 16.1 درصد نیز مربوط به زنان میبدی است و اگر قرار باشد فعالیت بدنی پائین و کم تحرکی را بعنوان یکی از مؤلفه های مهم در بروز پوکی استخوان بدانیم، شیوع 76 درصدی کم تحرکی در بین زنان میبدی و 61 درصدی کم تحرکی در بین مردان میبدی می تواند زنگ خطری برای افزایش روز افزون پوکی استخوان در بین این قشر از جمعیت شهرستان باشد.

کارشناس شبکه بهداشت و درمان میبد در پایان توصیه داشت: حداقل 5 بار در هفته و هر دفعه به مدت 30 دقیقه پیاده روی تند را در برنامه خود بگنجانید. از گوشت، ماهی، آجیل و حبوبات بعنوان منابع پروتئینی استفاده کنید. ویتامین D مورد نیاز خود را با استفاده از نور خورشید و مواد غذایی مکمل، تأمین نمائید. از ماهی سالمون، ساردین، ماهی خال مخالی، ماهی تن، روغن کبد ماهی، قارچ، زرده تخم مرغ و غلات بعنوان مواد غذایی تأمین کننده ویتامین D بدن، استفاده کنید. نیاز روزانه کلسیم بدن (حداقل 800 میلی گرم کلسیم در روز) با مصرف شیر و لبنیات و سایر مواد حاوی کلسیم، تأمین نمائید. مصرف سیگار و سایر مواد دخانی، احتمال شکستگی مفصل ران را تا دو برابر افزایش می دهد بنابر این سعی کنید نسبت به ترک آن در اولین فرصت، اقدام نمائید.

انتهای پیام/




رای شما
میانگین (1 رای)
The average rating is 1.0 stars out of 5.