Skip to Content

با روی کار آمدن حسن روحانی؛

بهبود روابط ایران و عربستان می‌تواند به کاهش تنش‌های فرقه‌ای در خاورمیانه بیانجامد


به گزارش میبد خبر، اندیشکده بروکینگز در گزارشی به‌قلم "اف. جورج گائوز" که به بررسی روابط ایران و عربستان سعودی و چشم‌انداز تغییر آن با روی کار آمدن حسن روحانی، رئیس‌جمهور منتخب پرداخته است، بهبود روابط ایران و عربستان را گامی در راستای کاهش فرقه‌گرایی در منطقه خاورمیانه دانست. بر اساس این گزارش، رشد فرقه‌گرایی در خاورمیانه در بلندمدت می‌تواند برای منافع هر دو کشور ایران و عربستان سعودی مضر باشد. برای سعودی‌ها، رشد اختلافات فرقه‌ای نه‌تنها به برانگیخته شدن شیعیان ساکن این کشور علیه سیستم حاکم می‌انجامد، بلکه شیعیان عرب‌زبان را به‌سوی ایران متمایل کرده و با تشویق نیروهای سلفی، باعث می‌شود که آنها در نهایت علیه ریاض قد علم کنند. از سوی دیگر، گسترش فرقه‌گرایی در منطقه برای ایران نیز با توجه به وضعیت در اقلیت بودن این کشور، منجر به کاهش نفوذ می‌گردد. ایالات متحده نیز در خاورمیانه‌ای که دچار تنش‌های فرقه‌ای است، چیزهایی را از دست می‌دهد. درگیری‌های فرقه‌ای زمینه توسعه القاعده را فراهم آورده و می‌تواند به منافع آمریکا ضربه بزند. این گزارش در پایان تصریح می‌کند که اگر روحانی بتواند فضای حاکم در روابط تهران –ریاض را بهبود بخشد، طبعا بعد فرقه‌ای اختلافات دو طرف کاهش خواهد یافت و همه از این امر منتفع خواهند شد.

به گزارش میبد خبر، اندیشکده بروکینگز در گزارشی به‌قلم "اف. جورج گائوز" که به بررسی روابط ایران و عربستان سعودی و چشم‌انداز تغییر آن با روی کار آمدن حسن روحانی، رئیس‌جمهور منتخب پرداخته است، بهبود روابط ایران و عربستان را گامی در راستای کاهش فرقه‌گرایی در منطقه خاورمیانه دانست.

بر اساس این گزارش، رشد فرقه‌گرایی در خاورمیانه در بلندمدت می‌تواند برای منافع هر دو کشور ایران و عربستان سعودی مضر باشد. برای سعودی‌ها، رشد اختلافات فرقه‌ای نه‌تنها به برانگیخته شدن شیعیان ساکن این کشور علیه سیستم حاکم می‌انجامد، بلکه شیعیان عرب‌زبان را به‌سوی ایران متمایل کرده و با تشویق نیروهای سلفی، باعث می‌شود که آنها در نهایت علیه ریاض قد علم کنند. از سوی دیگر، گسترش فرقه‌گرایی در منطقه برای ایران نیز با توجه به وضعیت در اقلیت بودن این کشور، منجر به کاهش نفوذ می‌گردد. ایالات متحده نیز در خاورمیانه‌ای که دچار تنش‌های فرقه‌ای است، چیزهایی را از دست می‌دهد. درگیری‌های فرقه‌ای زمینه توسعه القاعده را فراهم آورده و می‌تواند به منافع آمریکا ضربه بزند. این گزارش در پایان تصریح می‌کند که اگر روحانی بتواند فضای حاکم در روابط تهران –ریاض را بهبود بخشد، طبعا بعد فرقه‌ای اختلافات دو طرف کاهش خواهد یافت و همه از این امر منتفع خواهند شد.



رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.