Skip to Content

پيشکسوت عرصه خبر در میبد؛

برای ارسال اخبار 15 تومان دستمزد می گرفتم/ دوربین بسیج تنها دوربین برای گزارش تصویری در میبد بود


خبرنگار پيشکسوت میبدی گفت: خبرنگاری در دهه 60سختی های خاص خودش را داشت و ابزار کار و وسایل سمعی و بصری و ارسال خبر و تصویر محدود بود.

به گزارش میبد خبر، شهرستان میبد در سالهای اخیر حرکت پیوسته ای را در جهت تبدیل شدن به یکی از قطب های خبری و رسانه ای استان و کشور آغاز کرده است. به طوری که در این مدت سربرآوردن چندین رسانه ی خبری و اطلاع رسانی نظیر وب سایت های اینترنتی، انتشار کمابیش چند نشریه کاغذی هریک جنبه های مختلفی از گسترش فعالیت های رسانه ای در شهرستان میبد می باشند. اما قطعاً وجود این توانمندی در میبد مرهون تلاش های خستگی ناپذیر و پیگیرانه افرادی است که در سنگر مقدس آگاهی بخشی و اطلاع رسانی در جامعه ایفای نقش می کنند.17 مردادماه روز شهادت شهید صارمی به نام روز خبرنگار نام گزاری شده است و بهانه‌ای شده است تا از فعالان این عرصه یاد شود. در این روزبه سراغ پیشکسوت خبرنگاری در میبدی رفتیم و پای صحبت‌های او نشستیم.
 
عباس علیزاده در مصاحبه با خبرنگار میبد خبر در خصوص شروع کار فعالیت خود در عرصه خبرنگاری گفت: در اوایل دهه ی 60 فعالیت خبرنگاری را به عنوان  خبرنگار آزاد صداوسیمای مرکز یزد بنا به پیشنهاد بخشداری وقت میبد و امام جمعه موقت مرحوم حجت السلام روحانی آغاز کردم. قبل از این فعالیت فرهنگی داشتم در ستاد مراسم و نماز جمعه شهرستان میبد به عنوان مجری که این مقدمه ای شد برای تصدی خبرنگاری که البته فعالیت ها در مراسم کماکان و جسته و گریخته ادامه دارد.
 
 
وی افزود: زمانی که بنده کار خبری را شروع کردم دانش آموز بودم و در دبیرستان شهید بهشتی (مفید سابق) تحصیل می کردم. خبرنگاری در دهه 60 سختی ها و تلخی و شیرینی های خاص خودش را داشت و ابزار کار و وسایل سمعی و بصری و ارسال خبر و تصویر محدود بود و این خودش کار را خیلی سخت می کرد. شهرستان ما در آن زمان به صورت بخشی اداره می شد، امکاناتی نظیر دوربین تصویربرداری یادم هست که در شهر انگشت شمار بود. برای خبرهای تصویری از تنها دوربین شهر که در اختیار بسیج بود استفاده می کردم. از نظر تلفن و فاکس و حتی ظبط صوت و میکروفون برای تهیه اخبار صوتی و گاهی مصاحبه ها نیز در مضیقه بودیم. حتی تو اون سالها که مصادف با سالهای جنگ و دفاع مقدس بود و کشور شرایط خاص خودش را داشت و بنزین سهمیه بندی و کوپنی بود بنده درعین اینکه از موتورسیکلت شخصی که یک دستگاه کاوازاکی بود که به جهت  تک رنگ بودن و تعداد بسیار محدود موتور سیکلت شناخته شده بود، استفاده می کردم . برای تهیه کوپن بنزین هم مشکل داشتم، چون کار خبری ما در اون مقطع زمانی درآمد و حقوقی آن چنانی و قابل توجه نداشت. برای ارسال اخبار مکتوب و گزارشات تلفنی هم که خب اوضاع امروزی و گستردگی وسایل ارتباطی و موبایل و حتی تلفن ثابت نبود لذا بنده گاهی از تلفن بخشداری ، گاهی ستاد نماز جمعه میبد که در شهیدیه مستقر بود، استفاده می کردم.
 
علیزاده در مورد دستمزد خبری خود گفت: ما اخبار را به صورت حق الزحمه ای کار می کردیم، که اگر درست گفته باشم خبرهای تصویری و گزارشات صوتی تلفنی هرکدام 15 تومان و 10 تومان بود.
 
پیشکسوت خبرنگاری میبد در مورد بارزترین اخبار ارسالی خود اظهار داشت: در طول مدت فعالیت خود 3 بخشدار و 3 فرماندار بعد از تبدیل شدن میبد به شهرستان را تجربه کردم و از همکاری و حمایتهای آنها در این مسیر بهره می بردم. از اخبار شاخصی که بیشتر به یاد دارم اگر بخواهم نام ببرم افتتاح رسمی خط لوله انتقال آب کوهرنگ به میبد، مراسم معرفی اولین فرماندار، جشن تبدیل میبد به شهرستان و گزارش جاده سنتو و تلفات و خطرات فراوان آن برای مردم به خصوص مردم شهیدیه بعد از قربانی شدن یک دختر جوان در حین عبور از جاده که انعکاس این خبر و تشییع جنازه شکوهمند همراه با اعتراض مردم حقیقتا تاثیر گذار بود و به سرعت برای اصلاح مسیر و احداث میدان (اعرافی ) اقدام شد. 
 
وی در مورد وضعیت فعلی فعالیت خود بیان داشت: در حال حاضربنده آموزگار آموزش و پرورش میبد هستم با 28 سال سابقه. از همان زمان همچنان با ستاد مراسم شهرستان به عنوان مجری در راهپیمایی و قاری قطعنامه ها همکاری دارم، علاوه بر این درهفته نامه های میبد و میبد نوین ونشریه مصلی چند سالی به عنوان نویسنده مشغول به فعالیت هستم.
 
علیزاده در پایان بیان کرد: از تمامی کسانی که مرا در زمینه خبرنگاری و اطلاع رسانی یاری نمودند کمال تشکر و قدردانی را دارم. از همه مسوولان فرهنگی نیز درخواست می کنم از رسانه های سالم و اثرگذار شهرستان حمایت بیشتری به عمل آورند و برای فعالیت های رسانه ای ارزش بیشتری قائل شوند چرا که فعالیت رسانه های گروهی به شدت در توسعه و پیشرفت اجتماعی موثر است.
 
انتهای پیام/اد



رای شما
میانگین (3 آرا)
The average rating is 4.666666666666667 stars out of 5.