Skip to Content

وقتی ضربان قلبتان بالاست

با همسرتان بحث نکنید


 در دعواهای زن و شوهر‌ها حفظ آرامش علاج بسیاری از مشکلات است از جمله از کوره دررفتن. با این کار جلوی جبهه گیری در برابر هم، سکوت و قهر کردن را می‌گیرید و مانع از بروز احساساتی می‌شوید که افکار ناراحت کننده را در شما تداوم می‌بخشند. در ضمن جلوی از کوره در رفتن خودتان را هم می‌گیرید. از آنجا که از کوره در رفتن بلای جان روابط است، از‌‌ همان اول بهتر است یاد بگیرید چه موقع ناراحت می‌شوید و آرامش خود را حفظ کنید. تحقیقات نشان می‌دهد که جر و بحث وقتی شروع می‌شود که ضربان قلب یکی از طرفین افزایش می‌یابد. از آنجا که واکنش بدن شما ابزار دقیقی برای اندازه گیری توانایی شما در ارتباط برقرار کردن است، با بازبینی سطح برانگیختگی خودتان در حین بحث می‌توانید جلوی انحراف آن را بگیرید. حفظ آرامش به شما کمک خواهد کرد تا جنگ و دعواهای بیهوده یا بحث‌های غیرضروری در نگیرند. تحقیقات جان گاتمن (روان‌شناس خانواده) و همکارانش بر روی زوج‌ها نشان می‌دهد «بالا رفتن ضربا ن قلب» یکی از ساده‌ترین و در دسترس‌ترین نشانه‌ها برای زوج‌ها در مواقعی است که باید به دعوایشان پایان دهند؛ چرا که در چنین مواقعی امکان دارد حرف‌هایی به زبان بیاورند که در زمان آرامش از گفتن آن‌ها پشیمان شوند. پس بهتر است در چنین مواقعی نفس عمیق بکشید و آرامش خود را حفظ کنید. شما باید در گرماگرم بحث پنج دقیقه یک بار برای وارسی واکنش‌های فیزیولوژیک (بخصوص ضربان قلب) نبض خود را بگیرید. با اندازه گیری سریع نبضتان می‌توانید بفهمید آیا برانگیخته شده‌اید یا نه؟! وقتی ضربان قلب افراد به ۱۰۰ نزدیک می‌شود، بیشتر احتمال دارد اصل ازدواجشان ـ و نه رفتار خاصی از طرف مقابل ـ را زیر سؤال ببرند، پای گذشتهٔ منفی را وسط بکشند، طرف مقابل را مورد تحقیر و سرزنش قرار دهند، به افکار منفی‌ای که از ذهنشان می‌گذرد بیشتر بهاء دهند و تصمیم‌های عجولانه‌ای بگیرند یا شتابزده عمل کنند. وقتی ضربان قلب شما این قدر تند است در بدنتان مقدار زیادی آدرنالین ترشح می‌شود که بیشتر از حد طبیعی است. آدرنالین در شما حالت جنگ یا گریز ایجاد می‌کند و این حالت باعث می‌شود تا به صحبت‌های همسرتان توجه نکنید. گاتمن توصیه می‌کند: وقتی وقتی ضربان قلبتان بالا می‌رود، بهتر است حداقل نیم ساعت از هرگونه صحبتی با طرف مقابل خودداری نمایند تا ضربان قلبشان کاهش یابد. آن‌گاه می‌توانند منطقی‌تر بر سر موضوع مورد اختلافشان با هم گفتگو کنند. در این نیم ساعت آن‌ها می‌توانند در یک فضای باز قدم بزنند، چند نفس عمیق بکشند، میوه‌ای بخورند یا آب خنک بنوشند و کارهایی از این قبیل انجام دهند تا هدف اصلی یعنی کاهش ضربان قلب تحقق یابد. هر طور که می‌توانید وقفه‌ای ایجاد کنید مثلاً دست‌‌هایتان را به نشانه تسلیم بالا ببرید و از همسرتان بخواهید دقایقی بحث را متوقف کند. سعی کنید به همسرتان بفهمانید که نمی‌خواهید از جروبحث فرار کنید بلکه می‌خواهید استراحتی کنید تا به صحبت‌ها و نظرات او بهتر گوش کنید و آن‌ها را بهتر درک کنید. شاید برای شما سخت باشد تا وقتی همسرتان در مورد شلختگی شما بلند صحبت می‌کند از او بخواهید سکوت کند و بحث را متوقف نماید؛ اما اگر دلیل این کار را برای او روشن کنید و هر دو باهم این کار را انجام دهید، پس از مدتی به این کار عادت خواهید کرد. *مهدی خان آبادی *کارشناس ارشد مشاوره خانواده

 در دعواهای زن و شوهر‌ها حفظ آرامش علاج بسیاری از مشکلات است از جمله از کوره دررفتن. با این کار جلوی جبهه گیری در برابر هم، سکوت و قهر کردن را می‌گیرید و مانع از بروز احساساتی می‌شوید که افکار ناراحت کننده را در شما تداوم می‌بخشند. در ضمن جلوی از کوره در رفتن خودتان را هم می‌گیرید. از آنجا که از کوره در رفتن بلای جان روابط است، از‌‌ همان اول بهتر است یاد بگیرید چه موقع ناراحت می‌شوید و آرامش خود را حفظ کنید.

تحقیقات نشان می‌دهد که جر و بحث وقتی شروع می‌شود که ضربان قلب یکی از طرفین افزایش می‌یابد. از آنجا که واکنش بدن شما ابزار دقیقی برای اندازه گیری توانایی شما در ارتباط برقرار کردن است، با بازبینی سطح برانگیختگی خودتان در حین بحث می‌توانید جلوی انحراف آن را بگیرید. حفظ آرامش به شما کمک خواهد کرد تا جنگ و دعواهای بیهوده یا بحث‌های غیرضروری در نگیرند.

تحقیقات جان گاتمن (روان‌شناس خانواده) و همکارانش بر روی زوج‌ها نشان می‌دهد «بالا رفتن ضربا ن قلب» یکی از ساده‌ترین و در دسترس‌ترین نشانه‌ها برای زوج‌ها در مواقعی است که باید به دعوایشان پایان دهند؛ چرا که در چنین مواقعی امکان دارد حرف‌هایی به زبان بیاورند که در زمان آرامش از گفتن آن‌ها پشیمان شوند. پس بهتر است در چنین مواقعی نفس عمیق بکشید و آرامش خود را حفظ کنید. شما باید در گرماگرم بحث پنج دقیقه یک بار برای وارسی واکنش‌های فیزیولوژیک (بخصوص ضربان قلب) نبض خود را بگیرید. با اندازه گیری سریع نبضتان می‌توانید بفهمید آیا برانگیخته شده‌اید یا نه؟!

وقتی ضربان قلب افراد به ۱۰۰ نزدیک می‌شود، بیشتر احتمال دارد اصل ازدواجشان ـ و نه رفتار خاصی از طرف مقابل ـ را زیر سؤال ببرند، پای گذشتهٔ منفی را وسط بکشند، طرف مقابل را مورد تحقیر و سرزنش قرار دهند، به افکار منفی‌ای که از ذهنشان می‌گذرد بیشتر بهاء دهند و تصمیم‌های عجولانه‌ای بگیرند یا شتابزده عمل کنند. وقتی ضربان قلب شما این قدر تند است در بدنتان مقدار زیادی آدرنالین ترشح می‌شود که بیشتر از حد طبیعی است.

آدرنالین در شما حالت جنگ یا گریز ایجاد می‌کند و این حالت باعث می‌شود تا به صحبت‌های همسرتان توجه نکنید. گاتمن توصیه می‌کند: وقتی وقتی ضربان قلبتان بالا می‌رود، بهتر است حداقل نیم ساعت از هرگونه صحبتی با طرف مقابل خودداری نمایند تا ضربان قلبشان کاهش یابد. آن‌گاه می‌توانند منطقی‌تر بر سر موضوع مورد اختلافشان با هم گفتگو کنند. در این نیم ساعت آن‌ها می‌توانند در یک فضای باز قدم بزنند، چند نفس عمیق بکشند، میوه‌ای بخورند یا آب خنک بنوشند و کارهایی از این قبیل انجام دهند تا هدف اصلی یعنی کاهش ضربان قلب تحقق یابد. هر طور که می‌توانید وقفه‌ای ایجاد کنید مثلاً دست‌‌هایتان را به نشانه تسلیم بالا ببرید و از همسرتان بخواهید دقایقی بحث را متوقف کند. سعی کنید به همسرتان بفهمانید که نمی‌خواهید از جروبحث فرار کنید بلکه می‌خواهید استراحتی کنید تا به صحبت‌ها و نظرات او بهتر گوش کنید و آن‌ها را بهتر درک کنید. شاید برای شما سخت باشد تا وقتی همسرتان در مورد شلختگی شما بلند صحبت می‌کند از او بخواهید سکوت کند و بحث را متوقف نماید؛ اما اگر دلیل این کار را برای او روشن کنید و هر دو باهم این کار را انجام دهید، پس از مدتی به این کار عادت خواهید کرد.

*مهدی خان آبادی

*کارشناس ارشد مشاوره خانواده



رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.