Skip to Content

با حضور معاون صنايع‌دستي اداره كل ميراث فرهنگي يزد صورت گرفت؛

آیین تجلیل از فعالین عرصه هنر صنعت زیلوی میبد+ تصاویر


طی مراسمی با حضور معاون صنايع‌دستي اداره كل ميراث فرهنگي يزد و فرماندار میبد جمعی از فعالین عرصه هنر صنعت زیلوی میبد تقدیر شدند.

به گزارش میبد خبر، اولین نشست هماهنگی همایش ملی زیلوی میبد با حضور معاون صنايع‌دستي اداره كل ميراث فرهنگي يزد، فرماندار، جمعی از مسئولین شهرستان و فعالین عرصه هنر صنعت زیلوی میبد در سالن اجلاس فرمانداری برگزار شد.

حسین فلاح فرماندار میبد در این نشست ضمن تاکید بر ثبت جهانی زیلو بیان داشت: با این حرکت قطعا هنر صنعت زیلو بصورت فنی تر، دقیق تر، ظریف تر و کد دار دنبال می شود. خوشبختانه در این راستا اقدامات خوبی نظیر ثبت ملی و جغرافیایی زیلو صورت گرفته است.

وی افزود: ورود وزارت صنعت، معدن و تجارت برای رونق بخشی به خوشه زیلو حمایتهایی را برای این هنر صنعت در پی خواهد داشت و امیدواریم با توجه به نگاه خوب زیلوبافان و گروههایی که در این زمینه دستی بر آتش داشته و همکاری و همراهی نهادهای متولی بتوانیم گامهای موثری برای رونق و توسعه این هنر صنعت برداریم.

فلاح با اشاره به این موضوع که تلاش های بسیار خوبی برای توسعه و احیای زیلو شده، اظهار داشت: در سالهای گذشته تعداد زیلوبافان کمتر از انگشتان دست بود و لی در حال حاضر با تلاشهای صورت گرفته 200 زیلو باف در این هنر صنعت مشغول به فعالیت می باشند و از میراث فرهنگی تقاضا داریم همچون گذشته توجه بیشتری به این هنر صنعت داشته و در این راستا قرار است. 

محمدرضا دهقان مهرجردی معاون صنايع‌دستي اداره كل ميراث فرهنگی استان نیز با اشاره به اینکه پیگیری های لازم جهت ثبت جانی زیلو صورت گرفته، ابراز داشت: در این زمینه همه زیر ساخت ها برای ثبت جهانی زیلوی میبد فراهم شده و چندین کتاب هم درباره زیلو به چاپ رسیده است. 

وی تصریح داشت: باید در زمینه برند سازی زیلوی میبد تلاش کرد و در این زمینه نقش شهرداری و شورای شهر میبد نقشی مهم و اثر گذار می باشد. در زمینه توسعه زیلو نیز اقدامات خوبی در جهت آموزش، افزایش تعداد کارگاه های زیلو بافی و تشکیل خوشه زیلو انجام شده است.

در ادامه این نشست تعدادی از فعالین عرصه هنر صنعت زیلو به بیان دیدگاه ها، نظرات و مطالبات خود پرداختند.

هماهنگی و مشارکت نهادهای متولی در توسعه و معرفی بیشتر هنر صنعت زیلو، همکاری، دقت نظر و تلاش بیشتر جهاد دانشگاهی درامر زیلو و فعالین این عرصه، سرعت بخشی به روند شکل گیری خوشه زیلو، تشکیل کارگروه های تخصصی زیلو با محوریت فرمانداری، تبلیغات بیشتر برای معرفی زیلو و نام گذاری برخی اماکن و میادین شهری با نماد زیلو و تخصیص اعتبار بیشتر برای رونق این هنر صنعت از مهمترین مطالب و مطالبات ارائه شده توسط فعالین عرصه هنر صنعت زیلو در این نشست بود.

دکتر کلانتری ریاست دانشگاه میبد نیز در این همایش از ایجاد رشته زیلو بافی به صورت آکادمیک در این دانشگاه خبر داد.

در پایان این نشست جمعی از فعالین عرصه هنر صنعت زیلوی میبد تقدیر شدند.

گفتنی است دومین همایش ملی زیلوی میبد در جهت جهانی شدن آن در سال جاری در شهرستان برگزار شود.

انتهای پیام/اد




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.