Skip to Content

رئیس آتش نشانی میبد:

ایمنی حلقه مفقوده ساخت و ساز در شهرستان میبد/ کمبود تجهیزات آتش نشانی محسوس است


رئیس آتش نشانی میبد بیان داشت: در ساخت و ساز هایی که در شهرستان میبد صورت می گیرد، نکات ایمنی و ایمن سازی محیط به هیچ وجه رعایت نمی شود.

به گزارش میبد خبر، محمود دهقانی فیروزآبادی مسئول واحد آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری میبد که 23 سال است بعنوان آتش نشان خدمت می کند در تعریف از آتش نشانی گفت: آتش نشانی یعنی عشق، ایثار، فداکاری و گذشت و آتش نشانی بدون مرز است و حد و مرزی برای آن در تعریف وجود ندارد.

وی در مورد ویژگیهای یک آتش نشان موفق اذعان داشت: از جمله مشاغل دشوار و پراسترس در دنیا شغل آتش نشانی می باشد و از احترام و منزلت خاصی برخوردار است چون همیشه در حال آماده باش به سر برده و هنگامی که همه از حادثه می گریزند، آتش نشانان به دل حادثه می زنند و با اتفاقات و موقعیت های غیرمنتظره روبرو می شوند و در این مواقع همه چیز از کنترل خارج می شود و به همین دلیل هر ساله تعداد زیادی از این پرسنل در سراسر دنیا جان خود را از دست می دهند. برهمین اساس، احساس مسئولیت، ریسک و خطرپذیری بالا، توانایی های کامل و آمادگی بالای جسمانی، آموزش مستمر و ابتکار و خلاقیت در کنار احتیاط و عقلانیت، شجاعت، روحیه فداکاری و ایثار را می توان از ویژگی های یک آتش نشان نام برد.

دهقانی فیروزآبادی درباره سابقه سازمان آتش نشانی و خدماتی ایمنی شهرداری میبد بیان داشت: در زمان قبل از انقلاب اسلامی یک دستگاه ماشن آتش نشانی روسی به شهرداری میبد داده شده بود که با آن به اطفاء حریق می پرداخت. در سال 1363 آتش نشانی میبد با یک ماشین بنز و پیکان و یکدستگاه اتومبیل لیلاند از شهرداری مستقل و به ایستگاه شماره یک واقع در خیابان امام خمینی (ره) منتقل شد.

وی در مورد تعداد ایستگاه های آتش نشانی شهر میبد و تعداد نیروهای هرکدام گفت: سه ایستگاه عملیاتی که عبارتند از ایستگاه شماره یک واقع در خیابان امام خمینی (ره) ، ایستگاه شماره دو واقع در خیابان 12 دی و ایستگاه شماره سه واقع در شهرک صنعتی که با 30 نیروی عملیاتی در سه شیفت کاری مشغول فعالیت در شهر هستند.

رئیس آتش نشانی میبد با اشاره به افزایش ایستگاه های آتش نشانی در شهرستان اظهار داشت: با توجه به اینکه شهر بفروئیه، روستای حسن آباد و شهرک صنعتی حسن آباد در غرب میبد با فاصله زیادی از ایستگاههای آتش نشانی قراردارند که این خود باعث می شود در هنگام عملیات زمان بیشتری برای رسیدن به محل حادثه صرف شود چندین مکاتبه با شهرداری بفروئیه داشته ایم و از آنها درخواست کردیم تا بصورت مشارکتی ایستگاه آتش نشانی (ایستگاه شماره 4) در بلوار رسالت یا میدان گلها احداث شود که مناطق غربی میبد را پوشش دهد و امیدوارم این امر بزودی اجرایی شود.

وی در مورد نهادهای همگام با آتش نشانی و کمکهایی که آنها می توانند در راستای حل معضلات و مشکلات به آتش نشانی بکنند، بیان کرد: در شهر چند فوریت داریم، از آن جمله می توان سازمان آتش نشانی، اورژانس، پلیس ۱۱۰ و هلال احمر را نام برد. در حوادث بسته به نوع حادثه، همکاران بنده از دیگر ارگانها و سازمانها کمک می گیرند. مثلا اگر در حادثه ای مجروح داشته باشیم از اورژانس یا اگر امنیت محل حادثه مخاطره انگیز باشد از پلیس ۱۱۰ و یا اگر نیاز به قطع برق، گاز، آب و غیره باشد از ادارات نام برده شده کمک می گیریم و در کل تعامل خوبی بین دیگر ارگانها با سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی وجود دارد.

دهقانی فیروزآبادی به اقداماتی که توسط آتش نشانی در زمینه فرهنگ سازی پیشگیری از حادثه انجام شده اشاره و گفت: همکاری با اداره آموزش و پرورش در خصوص آموزش دانش آموزان ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان و همچنین مهدهای کودک در اولویت کاری ما قرار دارد. زیرا معتقدیم فرهنگ سازی پایه از مهدهای کودک و مدارس شروع می شود و با آموزش و آشنایی کودکانمان با خطرات و مقابله با آنها گامی بلند درجلوگیری از حوادث برداشته ایم. همچنین در این زمینه کلیه نیروهای کارخانجات میبد را آموزش داده ایم که این آموزشها خوشبختانه مؤثر بوده و آمار آتش سوزی و حریق را پایین آورده است.

رئیس آتش نشانی میبد اطفاء حریق کاشی احسان به مدت 3 ساعت و کارتن سازی امید به مدت 4 ساعت را از مهمترین عملیات امداد و نجات آتش نشانی میبد ذکر کرد.

وی درباره مدت زمان اعزام نیروهای امدادی به محل حادث و میزان استاندارد آن بیان داشت: به محض تماس شهروندان با سامانه ۱۲۵ و اعلام حادثه و حریق، تیم های عملیاتی سازمان در مدت سه الی پنج دقیقه بسته به بعد مسافت و ترافیک شهری در محل حادثه حضور پیدا کرده و به کمک شهروندان حادثه دیده می شتابند که استاندارد آن نیز همین زمان است. البته وجود دست اندازهای فراوان در میبد برخی مواقع زمان رسیدن به محل حادثه را بالا می برد و از مهمترین مشکلات در زمینه اعزام به موقع نیروها به محل حادثه می باشد.

دهقانی فیروز آبادی در مورد ساخت و سازها در میبد و رعایت نکات ایمنی در آنها اظهار کرد: در ساخت و ساز هایی که در شهرستان میبد صورت می گیرد، نکات ایمنی و ایمن سازی محیط به هیچ وجه رعایت نمی شود. در این زمینه چندین مرتبه با شهرداری و بخصوص دایره ساختمان مکاتبه شده است. در مورد ساختمانهای چند طبقه این مسئله کمی حادتر است بطوریکه در خصوص رعایت ایمنی در این ساختمانها شهرداری و نظام مهندسی اقدام و نظارت خاصی انجام نداده است که متاسفانه در موقع بروز حادثه در طبقات بالای ساختمان مامورین آتش نشانی کارایی مناسب و اقدام مؤثری نخواهند داشت. البته به تازگی کارگروهی با حضور نماینده شهردار، نظام مهندسی، راه و شهرسازی، آتش نشانی، اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی و دادستانی تشکیل می شود که قرار از ساختمانها بازدید بعمل آمده که اگر از نظر ایمنی و استاندارد مشکلی داشتند به صاحب ساختمان تذکر داده و در صورت عدم رعایت موارد ایمنی جلوی کار گرفته شود.

وی در مورد همکاری مردم با آتش نشانی در موقع بروز حادثه خاطرنشان کرد: در مواقع حادثه و حریق، حفظ خونسردی توسط شهروندان محترم در درجه اول اهمیت قرار دارد، سپس اطلاع به سازمان آتش نشانی توسط سامانه ۱۲۵ و دادن آدرس دقیق محل حادثه و واگذاری محل حادثه به پرسنل عملیات جهت کنترل و اطفاء حریق ایجاد شده می باشد. شهروندان محترم در مواقع حوادث، مسیر حرکت خودروهای امدادی و آتش نشانی را باز گذاشته و همکاری و همیاری در این مهم، کمک موثری در به موقع رسیدن و نجات جان و مال دیگر شهروندان دارد. یک درخواست مهم از مردم شهرمان دارم، با توجه به محدودیت تجهیزات و امکانات، از مزاحمت های تلفنی برای آتش نشانی بپرهیزند زیرا این کار توان عملیاتی سازمان را کاهش می دهد.

رئیس آتش نشانی میبد در پایان ضمن تشکر از همکاری شهرداران مختلف شهرستان با مجموعه آتش نشانی بیان داشت: نگاه ویژه مدیریت شهری به سازمان آتش نشانی که سازمانی خدمات رسان و حافظ جان و مال شهروندان است امری لازم و اجتناب ناپذیر است. در این زمینه از نظر امکانات و تجهیزات برای رسیدن به استانداردهای لازم کمبودهایی داریم که امیدوارم با کمک مدیریت شهری و تخصیص اعتبار لازم، آتش نشانی میبد را در تامین تجهیزات مورد نظر یاری رسانند.

انتهای پیام/اد




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.