Skip to Content

با حضور مديركل دفتر امور روستايي وشوراهاي استانداري يزد؛

اولین کارگاه آموزشی اعضای جدید شوراهای اسلامی روستاها و دهیاران میبد برگزار شد+ تصاویر


کارگاه آموزشی آشنایی با وظایف تشکیلات و جایگاه قانونی شوراها برای منتخبین پنجمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی روستاهای بخش مرکزی و دهیاران شهرستان میبد در روستای مهرآباد میبد برگزار شد.

به گزارش میبد خبر، مديركل دفتر امور روستايي وشوراهاي استانداري يزد با تبريك به منتخبين پنجمين دوره انتخابات شوراهاي اسلامي روستاهاي بخش مركزي میبد و دیگر بخش ها گفت : از اين كه با راي مردم طي مدت 4 سال انتخاب شديد افتخاريست و بايد تمام تلاش خود را براي خدمت به روستائيان به كار گيريد.

وی افزود: با توجه به ابلاغيه وزارت كشور و سازمان شهرداريهاو دهياريها در خصوص برگزاري دوره آموزشي براي منتخبين شوراها این اعضا در حدود اختیارات قانونی خود ملزم به رعایت قوانین و مقررات هستند و وظیفه آن ها نیز نظارت بر اداره امور جریان روستا است و می بایست در راستای اجرای مصوبات با یک سری قوانین و ضوابط اداری، تشکیلاتی و مالی آشنا شوند.

یارمند هدف از برگزاری این کارگاه آموزشی توانمند سازی اعضای شوراهای اسلامی دانست و گفت: هرچه اعضای شوراها با وظایف و مسئولیت های خود و مقررات و حدود وظایف اشنا باشند بهتر می توانند کار خود را انجام دهند.

وی در ادامه سخنان خود بیان داشت: ما بیش از 32 هزار دهیاری در سراسر کشور داریم که هرماه از محل واریز عوارض ارزش افزوده بهره مند می شوند و تا کنون بیش از 11 هزار میلیارد تومان به 32 هزار دهیاری پرداخت شده است. از اول سال 96 این میزان از 20 درصد به 30 درصد افزایش یافته است که دولت 10 درصد از سهم شهرها را کم کرده و به بودجه روستاها افزوده است و این کمکها در قالب یارانه و کمکهای زودگذر و تورم زا نمی باشد بلکه کمک به دهیاریها بعنوان نهاد عمومی غیر دولتی می باشد که جهت عمران و توسعه روستاها بکار گرفته می شود.

مديركل دفتر امور روستايي وشوراهاي استانداري يزد افزود: توزیع این عوارض از شهرستانی به استانی تبدیل شده است با توجه به اینکه اداره مالیات از برخی شهرستانها که برخورداری بیشتری نسبت به دیگر نقاط داشته بیشتر عوارض دریافت می کند برای همین و با این برنامه از ابتدای سال 96 این عوارض در سراسر استان سرشکن می شود و اولین واریزی دو هفته پیش انجام شده است و ان شاالله روستاها از اثرات پایدار و ماندگار این طرح به خوبی بهره مند شوند.

وی در رابطه با پرداخت عوارض به روستاهای فاقد دهیار گفت: در روستاهایی که فاقد دهیار بوده ولی جمعیت داشت قرار شد حسابی در فرمانداری باز شود و مبالغی تحت عنوان عوارض ارزش افزوده به این روستاها اختصاص یابد که با نظر فرماندار و مشورت بخشداران این توزیع صورت می گیرد. در باب تسهیلات اشتغالزایی  نیز روستائیان می توانند با مراجعه به بانکهای مشخص شده برای اشتغالزایی اقدام کنند.

وی مهمترین وظیفه شوراهای اسلامی روستا را انتخاب دهیاران کارآمد دانست و عنوان کرد: رمز موفقیت دهیاریها در چند سال اخیر این است که از دل مردم برخواسته است بنابراین در انتخاب آنها دقت شود تا دهیارانی دلسوز، متعهد و متخصص روی کار آیند چون اولین ضربه در انتخاب نادرست دهیار را خود روستاییان می خورند.

بخشدار مرکزی میبد نیز ضمن تشکر و خیر مقدم به مدعوین گفت: قرار است نظارت بیشتری بر مصوبات شورای اسلامی دوره پنجم روستاها در زمینه امور مالی، اراضی و زمینهای حاشیه و خود روستا صورت گیرد و از مديركل دفتر امور روستايي وشوراهاي استانداري يزد خواست تا موضوع حریم روستاها در حریم شهر را پیگیری کند.

وی ادامه داد: ما بیشترین میزان پرداخت تسهیلات اشتغالزایی را در کل استان به روستاییان داشته ایم. چندی است با انتخاب مکان مناسب در روستاها جلسات را از فرمانداری به خود روستا آورده ایم تا با دعوت مسئولین استان و شهرستان، ضمن بازدید از نزدیک در جریان امور قرار گیرند.

شیبانی در رابطه با زیباسازی روستاها گفت: روستا ها به ذات خود زیبا هستند ولی متاسفانه بعلت ساخت و ساز غیر متجانس بافت روستا ظاهرس نا زیبا پیدا کرده است که در جهت ساماندهی آنها اقداماتی صورت گرفته است.

وی در رابطه با مبالغ واریزی به حساب روستاها اظهار داشت: در روستاها اگر نسبت به قبل کاهش جمعیت نداشته باشند دریافتی آنها از محل مالیات بر ارزش افزوده طی احکام جدید برنامه ششم توسعه 4 برابر شده است که این فرصتی مناسب برای عمران و توسعه روستاها می باشد.

بخشدار مرکزی میبد از اعضای شوراهای اسلامی روستا خواست: هر طرح عمرانی را قبل از تصویب در کمیته فنی بخش طرح کنند چون تصویب این طرح ها بدون مصوبه کمیته فنی شامل بودجه نمی شوند و در صورت خرج بودجه برای طرح اجراکنندگان با دستگاههای نظارتی روبرو خواهند شد.

وی در پایان گفت: بسیاری از مصوبات بدوم مشکل قانونی است و لی برخی از آنها نیز دارای مشکل قانونی می باشد که باید مورد بررسی و اصلاح شود تا در کمیته انطباق تایید و تصویب شوند و هرچه مصوبه ای در این کمیته رد شود نقطه ضعفی برای آن روستا خواهد بود.

در ابتدای جلسه توسط استاد عسکر پور قوانین و مقررات شوراها از جمله شرایط انتخاب دهیاران، چگونگی نوشتن مکاتبات اداری، عزل و نصب هر یک از اعضای شوراها و قوانین مربوط به تشکیلات شوراها بصورت اسلاید مورد بررسی قرار گرفت.

انتهای پیام/اد

 



رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.