Skip to Content

شبکه عنکبوتی تحریم‌ها همچنان مانع نقل و انتقالات مالی

اوباما: ارسال پول از طریق بانک نقض تحریم‌ها بود


پر واضح است که پرداخت مبلغی به ارزش چهارصد میلیون دلار پس از تبدیل آن به یورو و یا فرانک و آن هم به صورت نقدی و از طریق هواپیما به مصداق واضحی از پابرجا ماندن تحریم‌ انتقال پول بین بانک‌های ایرانی و سایر بانک‌های جهان است.

به گزارس "میبد خبر"؛ به نقل از خبرگزاری رجا، در روزهای گذشته پرداخت چهارصد میلیون دلار از طلب جمهوری اسلامی ایران توسط آمریکا به طرق مختلف تفسیر شده و بعضاً بیشتر به علت پرداخت این مبلغ اشاره می‌شود اما مسئله‌ای که در این میان مغفول باقی مانده، نحوه پرداخت آن است که به صورت نقدی و از طریق هواپیما صورت گرفته است.

 
به گزارش رجانیوز مطابق اخبار منتشر شده مبلغ مذکور اولین بخش از 1.7 میلیارد دلار طلب جمهوری اسلامی ایران است که به دلیل توقف صادرات تسلیحات آمریکایی پس از انقلاب، در آمریکا باقی  مانده بود. 
 
درهمین رابطه پس از انتشار این خبر بسیاری از رسانه‌ها علت پرداخت این پول را به آزادی زندانیان آمریکایی در ایران نسبت دادند که این مسئله از جانب مقامات کاخ سفید تکذیب شد. همچنین علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی نیز دریافت 400 میلیون دلار طلب جمهوری اسلامی ایران از آمریکا را به پرونده‌ خریدهای نظامی پیش از انقلاب  نسبت داد.
 
اما مسئله جالب توجه نحوه پرداخت این پول توسط آمریکا است که بازهم خبر از باقی ماندن تحریم‌های مالی و بانکی و باقی ماندن محدودیت‌های انتقال پول می‌دهد. 
 
در همین راستا روزنامه وال‌استریت ژورنال در گزارشی ادعا کرد  مبلغی به ارزش چهارصد میلیون دلار در قالب دیگر واحدهای پولی چون یورو و فرانک سوئیس در پالت‌های چوبی و از طریق هواپیمای باربری ناشناس به ایران فرستاده شده است.
 
در این رابطه یک مقام ارشد دولت آمریکا در مصاحبه با این روزنامه درباره این نحوه از پرداخت طلب ایران تصریح می‌کند «گاهی اوقات ایرانی‌ها پول نقد می‌خواهند، چراکه برای آنها خیلی سخت است به سیستم مالی بین‌المللی دسترسی پیدا کنند… گاهی ماه‌ها طول می‌کشد تا آنها راهی برای انتقال پول پیدا کنند».
 
همچنین  باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا نیز پرداخت پول نقد به ایران را به علت پابرجایی تحریم‌ها علیه  دانسته و اشاره می‌کند: دلیل این که ما پول نقد به ایران ارسال کردیم این بود که با ایران هیچ رابطه مالی نداشتیم و ارسال چنین پولی از طریق نظام مالی نقض تحریم‌های موجود بود به همین دلیل می بایست این مبلغ به صورت نقد پرداخت می شد.
 
پر واضح است که پرداخت مبلغی به ارزش چهارصد میلیون دلار پس از تبدیل آن به یورو و یا فرانک و آن هم به صورت نقدی و از طریق هواپیما به مصداق واضحی از پابرجا ماندن تحریم‌ انتقال پول بین بانک‌های ایرانی و سایر بانک‌های جهان است.
 
گفتنی است که پس از توافق هسته‌ای بسیاری از دولت‌مردان ادعا می‌کردند که مشکلات نقل و انتقالات بانکی ایران حل شده و ایران قادر به انتقال وجوه مالی با سایر بانک‌های دنیا می‌باشد اما بعدها پس از مشخص شدن پابرجا ماندن تحریم چرخه دلار u-turn  مسئولین دولتی مدعی آن شدند که تنها محدودیت‌ها دلاری  پابرجا مانده است.
 
در همین راستا عباس عراقچی معاون وزیر امور خارجه و عضو تیم مذاکره کننده کشورمان با حضور در گفت‍‌‌ و گوی ویژه خبری در سالگرد برجام با بیان اینکه نمی‌توانیم مبادلات دلاری انجام بدهیم گفت: 
 
اما مبادلات با دیگر ارزها صورت می‌گیرد و بانک مرکزی الان در مدیریت منابع ارزی خود در خارج از کشور هیچ مشکلی ندارد. در حال حاضر تخصیص ارز به متقاضیان ارز توسط بانک مرکزی به روز رسیده و قبل از برجام تا 4 ماه در نوبت بودند. الان اگر یک وارد کننده به بانک مرکزی برود و درخواست و اسناد مثبت بدهد و معادل ریالی ارز را به بانک مرکزی واریز کند. بانک مرکزی در همان روز ارز را به حسابش وارد می‌کند، اما قبل از برجام این کار 4 ماه طول می‌کشید. الان بیش از 10 بانک منابع یورویی ما را جا‌به‌جا می‌کنند.
 
اما به نظر می‌رسد که برخلاف گفته‌های عراقچی هم‌چنان بانک‌های ایرانی در انجام مبادلات مالی با بانک‌های سایر کشورها  با ارزهایی به غیر از دلار نیز  دچار مشکل هستند زیرا در غیر این صورت باید آمریکا پول‌های تبدیل شده به یورو و فرانک را از طریق بانک و نه با استفاده از روش‌های بدوی چون حمل و نقل هوایی و درقالب‌های چوبی بسته بندی شده، به ایران پرداخت می‌کرد . علت این مسئله را باید پابرجایی تحریم‌های اولیه آمریکا و ترس بانک‌های اروپایی از جریمه شدن توسط آمریکا دانست. در واقع این حادثه مصداقی دیگر از رفتار دوگانه آمریکا می‌باشد که از یک‌طرف به بانک‌های اروپایی اطمینان می‌دهد که برقراری رابطه با ایران دردسری برایشان ایجاد نخواهد کرد اما از طرفی دیگر با پرداخت‌ طلب‌های ایران از طریق هواپیما این پیام را به همپیمانان اروپایی خود می‌دهد که تحریم‌ها همچنان پابرجا است.



رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.