Skip to Content

رییس سازمان مدیریت پسماند شهرداری یزد:

افزایش 5 برابری زباله گردها /تنها ۳۵ درصد یزدی‌ها در تفکیک زباله مشارکت می‌کنند


رییس سازمان مدیریت پسماند شهرداری یزد با بیان اینکه میزان زباله بازیافتی که جمع‌آوری می‌شود حدود ۴ درصد است، گفت: تنها ۳۵ درصد مردم یزد در تفکیک زباله مشارکت دارند.

به گزارش میبد خبر، زباله گردي هر چند اكنون به منبع در آمدي براي برخي از افراد تبديل شده اما اين افراد همواره در معرض دنيايي از بيماري هاي پنهان مخازن زباله قرار دارند در حالي كه امكان انتشار برخي از اين بيماري ها در سطح جامعه نيز وجود دارد.

زباله هايي كه مي توانند مخاطرات بهداشتي جدي را براي جمع كنندگان آنها به همراه داشته باشند به طوريكه برخي كارشناسان نسبت به ابتلا به ايدز از طريق سرنگ هاي انداخته شده در سطل هاي زباله از سوي معتادان تزريقي مبتلا به ايدز هشدار داده اند.

حمیدرضا رحیم دل  با اشاره به اینکه مشکلات اقتصادی امروز شغل های کاذبی ایجاد کرده که متاسفانه شغل های مانند زباله گردی و زباله دزدی در شهرها رو به افزایش می باشد،  اظهار کرد: سازمان پسماند با مراجع قضایی استان مکاتباتی در این زمینه داشته است که این معضل مشکلات بهداشتی و محیط زیستی دارد و منتظر جواب مراجع قضایی برای برخورد با این افراد هستیم.

رییس سازمان مدیریت پسماند شهرداری یزد بابیان اینکه قبل از این اتفاقات تعداد ها در استان حضور ۲۰۰  تا۳۰۰ نفر بوده است افزود:  در حال حاضر شاید تعداد این افراد حداقل به ۵ برابر افزایش یافته است.

وی  در ادامه  با بیان اینکه روزانه در شهر یزد، حمیدیا، حوزه استحفاظی و شاهدیه حدود ۳۵۰ تن  زباله  توسط ۶۰ عدد ماشین جمع آوری می شود، گفت: در حال حاضر میزان زباله بازیافتی که جمع‌آوری می‌شود حدود ۴ درصد می‌باشد و تنها ۳۵ درصد مردم یزد در تفکیک زباله مشارکت دارند.

 

 

رحیم دل اذعان کرد: در صورتی که مشارکت مردمی افزایش پیدا کند هزینه دفن زباله، مشکلات زیست محیطی، بازگشت مواد بازیافتی به چرخه تولید و  کاهش زباله گردها به نوبه خود حل می شود.

وی خاطرنشان کرد: در راستای فرهنگ سازی تفکیک زباله سازمان پسماند در آموزش چهره به چهره در سال جاری حدود شش هزار نفر مورد آموزش قرار داده و همچنین توزیع بروشور، آموزش در مدارس،  برگزاری تئاتر آموزشی و نصب سطل های تفکیک زباله از جمله اقدامات دیگر این سازمان بوده است.

به هرحال پديده زباله گردي امروزه تا آن اندازه زياد شده كه نمي توان بي تفاوت از كنار آن و مخاطرات ناشي از آن گذشت.

با توجه به درآمدزايي جمع آوري زباله هاي قابل بازيافت، اين سووال مطرح مي شود كه چرا چرخه بازيافت زباله ها تاكنون در شهرها تكميل نشده و پول هاي هنگفت حاصل از بازيافت زباله ها به جاي شهرداري نصيب چه كساني مي شود.

به طور قطع فعال شدن بخش بازيافت زباله ها و سازمان مديريت پسماند در همه شهرها و روستاها و ارايه شيوه هاي اصولي تفكيك زباله مي تواند از شيوع بيماري ها و آسيب هاي اجتماعي، اقتصادي و زيست محيطي ناشي از زباله گردي پيشگيري كند.

انتهای پیام/

یزدرسا




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.