Skip to Content

قائم مقام مؤسسه تحقیقات ژنتیک میبد مطرح کرد

اعلام آمادگی مؤسسه تحقیقات ژنتیک میبد برای انجام آزمایش کرونا


کمال بیکی گفت: بر طبق گزارش‌هایی که تعدادی از همکاران ما داده‌اند، ویروس کرونا پس از حمله شدید اولیه، در حال ضعیف شدن است.

به گزارش میبد خبر، دکتر کمال بیکی گفت: ما ویروس کرونا را از سال۱۹۳۰ می‌شناسیم، یک سوم سرماخوردگی‌های ساده دنیا در اثر کروناست.

وی افزود: بیماری سارس سال ۲۰۰۲ آمد و سال ۲۰۰۴ جمع شد و ۱۲ درصد مرگ و میر داشت، بیماری مورس ۲۰۱۲ در عربستان و اطراف از جمله ایران آمد و ۲۸ درصد مرگ ومیر داشت. سپتامبر 2019 هم ویروس کرونای جدید یعنی کووید۱۹ آمد و تا کنون حدود 2 درصد مرگ و میر داشته است.

قائم‌ مقام مؤسسه تحقیقات ژنتیک میبد اظهار داشت: ویروس جدید کرونا، بیماری مشترک بین انسان و حیوان هست، در واقع مشترک بین خفاش و مار بوده که به انسان منتقل شده است.

بیکی خاطرنشان کرد: از نظر علم اپیدمیولوژی هر ویروسی بخواهد به انسان‌ها منتقل شود شش مرحله را باید طی کند؛ مرحله یک تا سه بین حیوانات هست، مرحله چهار بین حیوان به انسان هست، مرحله پنج انسان به انسان و محدود است مانند سارس و مرحله شش انسان به انسان و سریع  است مانند کووید۱۹.

پیش‌بینی می‌شود کرونا تا اردیبهشت فروکش کند

وی عنوان کرد: کووید ۱۹ تازه‌ی تازه است و قبل از این هیچ انسانی نگرفته بوده و بیشتر از طریق تماس فرد به فرد منتقل می‌شود، نیمه عمر این ویروس طولانی‌تر از آنفولانزاست و کودکان یا نمی‌گیرند یا اگر بگیرند علایم‌شان بسیار خفیف است.

این پزشک متخصص عنوان کرد: علایم بالینی کرونا شبیه آنفولانزا است، ۸۵ درصد فقط یک سرماخوردگی ساده یا بدون علامت هستند و خودشان هم متوجه بیماریشان نمی‌شوند، ۱۵ درصد منجر به بستری شدنشان می‌شود یعنی راه‌های تنفسی تحتانی‌شان درگیر می‌شود از این تعداد ۲ درصدشان می‌میرند.

بیکی با بیان اینکه افراد با علایم خفیف  افراد بیشتری را آلوده می‌کنند و شناسایی این افراد  بسیار مهمتر است، خاطرنشان کرد: در افراد بستری، ۸۳ درصد تب، ۸۲ درصد سرفه، ۳۳ درصد تنگی نفس، کمتر از ۵ درصد علایم ‌گوارشی، کمتر از ۵ درصد آبریزش بینی و ۷۵ درصد سی تی مثبت دارند.

وی با بیان اینکه مهم‌ترین کار، کنترل عفونت برای فرد و جامعه است، تأکید کرد ویروس در دمای بالای 30 درجه در محیط زنده نمی‌ماند لذا امیدواریم هوا زودتر گرم شود و پیش‌بینی می‌شود تا اردیبهشت فروکش کند.

قائم مقام مؤسسه تحقیقات ژنتیک میبد تصریح کرد: ویروس تا ۲۴ ساعت  الی ۹ روز می‌تواند زنده بماند، برای بیرون رفتن ماسک معمولی کافی است، البته کسی که بر بالین بیمار است حتما باید از ماسک ۹۵ استفاده کند، ماسک ۴ تا ۸ ساعت کاری  بیشتر کارایی ندارد و باید عوض شود.

بیکی بیان کرد: نباید فریب ماسک را بخوریم، چرا که دست نباید آلوده شود یا به  چشم و بینی و دهان زده شود؛ ویروس محیط مرطوب را دوست دارد و ویژگی مهم این ویروس سرعت بالای انتقال آن است، ۸۹ درصد فوتی‌ها بالای ۶۰ سال سن داشته‌اند.

آنفولانزا فصلی سالی۶۰۰۰۰۰ نفر را می‌کشد

وی با اشاره به اینکه بهترین کار تقویت سیستم ایمنی است، یادآور شد: ویتامین د۳ بهترین پیشنهاد است ویتامین ث بشکل دارو که فقط اسید اسکوربیک دارد خوب نیست، البته اخیرا  نظرشان عوض کرده‌اند و بشکل طبیعی که تمام فاکتورها را باهم دارد مثل یک‌لیوان آب پرتقال در روز را مؤثر دانسته‌اند.

این پزشک متخصص با این توصیه که مصرف پروتئین افزایش یابد و از شیرینی و قندها کمتر استفاده شود، اضافه کرد: ویروس بخودی خود توانایی حرکت ندارد و ما هستیم که منتقلش می‌کنیم، لذا باید ارتباط فرد به فرد را کم کنیم فاصله را  دو متر در نظر بگیریم.

بیکی با بیان اینکه قدرت کشندگی کرونا بسیار پایین است تأکید کرد: بیاد داشته باشید که آنفولانزا فصلی سالی۶۰۰۰۰۰ نفر را می‌کشد، یعنی روزی ۱۸۰۰نفر اما کرونا تاکنون در این دوسه ماه چند نفر را کشته است؟! لذا باید توجه داشته باشیم که استرس به خود راه ندهیم خود این استرس کورتیزول را بالا می‌برد و انسان را مستعد بیماری‌ می‌کند.

وی گفت: قبلا تست کرونا را فقط انستیتو پاستور انجام می‌داد، ما مرکز تحقیقات ژنتیکی که در میبد داریم آمادگی انجام این آزمایش را داریم منتها باید کیت در اختیار ما قرار بدهند، که کیت هم محدودیت دارد و همچنین به هر مجموعه‌ای که کیت می‌دهند باید یک آموزش مختصری هم بدهند که فرد یاد بگیرد.

ویروس کرونا در حال ضعیف شدن است

قائم مقام مؤسسه تحقیقات ژنتیک میبد اضافه کرد: کارکنان ما بسیار مجرب هستند و ما در مرکز تحقیقات ژنتیک میبد تکنولوژی آزمایشی کرونا را داریم و اگر کیت در اخیترا ما قرار بگیرد این امکان را داریم که به چرخه درمان بپیوندیم و به تشخیص کمک کنیم و در شرایطی که مملکت به ما نیاز دارد ما مانند یک سرباز صفر در خدمت مردم و کشور هستیم.

بیکی تأکید کرد: علیرغم تمام دلهره‌هایی که از نظر امکان آلوده شدن همکاران ما به ویروس وجود دارد، اما باز هم تمهیدات بهداشتی لازم را ما در نظر می‌گیریم و با افتخار اعلام می‌کنیم که امکان انجام این آزمایش را داریم و دست تمام کسانی که به یاری ما بیایند را می‌فشاریم و هر لحظه که مسئولین کشور و مسئولین دانشگاه علوم پزشکی لازم بدانند که ما وارد چرخه تشخیص و درمانی بشویم در خدمت هستیم.

وی عنوان کرد: می‌توانم این خبر خوب را به هم‌وطنان بدهم که بر طبق گزارش‌هایی که تعدادی از همکاران ما از بیمارستان‌ مسیح دانشوری، بیمارستان امام خمینی(ره) و همچنین بیمارستان سینا داده‌اند، از روز شنبه ما در بین بیماران، بیمارانی داریم که علی‌رغم تب بالاتر و آزمایش مثبت، یا درگیری ریوی چندانی ندارند یا درگیری ریوی اولیه، پیشرفت چندانی نمی‌کند، این به این معنی است که ویروس پس از حمله شدید اولیه، در حال ضعیف شدن است.

بیگی اظهار داشت: البته هنوز اکثریت با موارد شدید است که از ۲ تا ۵ هفته قبل درگیر بیماری شده‌اند اما بروز موارد با شدت متوسط، این نوید را می دهد که اگر از رفتارهای خطرناک و دید و بازدید و سفرهای نوروزی صرف نظر کنیم ،احتمالا از ۲ هفته آینده وارد فاز مهار خواهیم شد.

انتهای پیام/




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.