Skip to Content


آشنايي با شيوه هاي مقابله با سرقت از دستگاه هاي ATM


امروزه با گسترش بانكداري الكترونيكي و استفاده از دستگاه هاي ATMيا همان خودپردازها، باعث شده تا عده اي از افراد سودجو نيز از اين راه حساب هاي مردم را خالي كنند كه در اين رابطه آشنايي با برخي از نكات كليدي مي تواند شهروندان را ازاين نوع سرقت ها مصون سازد.

میبدخبر؛

امروزه با گسترش بانكداري الكترونيكي و استفاده از دستگاه هاي  ATMيا همان خودپردازها، باعث شده تا عده اي از افراد سودجو نيز از اين راه حساب هاي مردم را خالي كنند كه در اين رابطه آشنايي با برخي از نكات كليدي مي تواند شهروندان را ازاين نوع سرقت ها مصون سازد.

داشتن چندين کارت بانکي در جيب هر ايراني نشانه استقبال خوب کاربران از بانکداري الکترونيک مي باشد. اين کارت ها داراي مزاياي بسياري از جمله دسترسي به خدمات بانکي در زمان هاي مختلف، کاهش هدر رفت زمان و هزينه، کاهش نيروي انساني جهت انجام امور بانکي و... را براي کاربران اين حوزه فراهم آورده که در مجموع افزايش ضريب امنيت و اطمينان هموطنان عزيز را در پي خواهد داشت.

يکي از مواردي که متاسفانه افراد سودجو جهت انجام فعاليت هاي مجرمانه خود از آن سود مي برند، دستگاه هاي خودپرداز مي باشد. در اين روش اين افراد با استفاده از شيوه هاي مختلف رواني، شرکت ها، سازمان ها و افراد را فريب داده و به بهانه واريز پول به کارت يا حساب هاي بانکي، قربانيان را پاي دستگاه خودپرداز کشانده و با شيوه هاي مختلف اهداف خود را عملي مي نمايند.

برخي از اين شيوه ها عبارتند از:

-تغيير زبان دستگاه از فارسي به انگليسي

-نصب قطعات سخت افزاري اسکيمر جهت کپي برداري از کارت هاي بانکي کاربران

-نصب قطعات سخت افزاري کي لاگر و يا نصب دوربين جهت به سرقت بردن رمز هاي عبور کاربران

-تغيير رمز دوم قربانيان با روش هاي مختلف و برداشت غير مجاز از حساب هاي آنان

مهمترين عامل در کاهش اين نوع از کلاهبرداري ها را مي توان اطلاع رساني مناسب و بالا بردن سطح آگاهي کاربران عزيز به شمار آورد.

البته رعايت نکات زير باعث به حداقل رسيدن کلاهبرداري از طريق دستگاه ATM مي شود:

جهت دريافت وجه تنها دادن شماره حساب و يا شماره کارت به فرد واريز کننده کفايت مي کند و نيازي به دادن رمز اول و دوم،CVV2، تاريخ انقضا و ... نيست.

براي اينکه شخصي پولي به حسابمان واريز کند نياز به حضور در پاي دستگاه هاي خودپرداز نيست.

براي مطمئن شدن از واريز وجه نيازي به ورود به بخش انتقال وجه نيست و دارنده کارت فقط با گرفتن موجودي حساب خود مي تواند از واريز شدن و يا واريز نشدن وجه به حساب و کارت خود مطلع شود.

توصيه ما به مشتريان عزيز صاحب عابر بانک اين است که از کارت بانکي خود براي انجام مبادلاتي که از نظر اندازه کم مي باشند استفاده کنند، بنابراين از متصل کردن حساب هايي که گردش مالي زيادي دارند، به کارت بانکي خود اجتناب نمايند.

کارت عابر خود را در اختيار افراد ناشناس قرار ندهيم و در صورت مفقودي در اسرع وقت با شعبه بانک صادرکننده ي کارت تماس گرفته و يا از طريق اينترنت ‌بانک يا تلفن ‌بانک نسبت به مسدود کردن و باطل کردن کارت به منظور پيشگيري از هر گونه سوءاستفاده اقدام نمائيم و اگر افراد ناشناس تقاضاي استفاده از خدمات بانکي بوسيله کارت شما را داشتند، آن را نپذيريم و هنگام استفاده از خدمات بانکي دقت نمائيد مشخصات و جزئيات کارت براي ديگران قابل مشاهده نباشد.

پرداخت ارزي با دستگاه هاي ATM صورت نمي گيرد پس فريب اين گونه افراد را نخورند.




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.