Skip to Content

استاندار یزد خواستار شد

اختصاص درصدی از عواید معادن به آبادانی مناطق معدنی/ تدوین ۱۰ طرح برای رفع معضل آب یزد


استاندار یزد در شورای اداری استان یزد که با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی برگزار شد با اشاره به جایگاه این استان به عنوان دومین استان معدن‎‎خیز کشور، خواستار اختصاص درصدی از عواید معادن به عمران و آبادانی مناطق معدنی شد.

سید محمد میرمحمدی عصر امروز در جلسه شورای اداری استان یزد که با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی برگزار شد، با گرامی داشت یاد و خاطره شهدای هشت سال دفاع مقدس، اظهار کرد: تشکیل بسیج مستضعفان با تدبیر حضرت امام خمینی(ره) است.
وی خاطرنشان کرد: آرزو داریم که آرمان‌های امام روز به روز شکوفاتر شود و بسیج مستضعفان جهانی شکل بگیرد و انشاالله نوید بخش تحقق وعده حق تعالی که جهان شمولی اسلام ناب محمدی صلی الله علیه و آله و سلم است، باشد.
استاندار یزد عنوان کرد: آنچه که امروز باید به آن اشاره و یادآوری شود، موضوع فرمایش حضرت امام خمینی(ره) و عنوانی است که برای مجلس ذکر کردند و آن اینکه مجلس در راس امور و مجلس عصاره فضائل ملت است.
میرمحمدی گفت: این عناوین رسالت سنگینی را به دوش مجلس قرار داده است، وقتی مجلس می‌خواهد راس امور باشد، یعنی مقدرات کشور به دست مجلس رقم می‌خورد.
وی تصریح کرد: وقتی مجلس عصاره  ملت باشد، یعنی بازتاب دهنده هویت و رسالت و ارزش‌های ملت مسلمان ایران است و این نماد و جلوه باید در همه شئون بازتاب داشته باشد.
استاندار یزد گفت: در استان  یزد، ظرفیت‌های بسیار زیادی داریم، یکی از ظرفیت‌های بسیار مهم استان، منابع انسانی است.
میرمحمدی گفت: از مفاخری که در استان بوده، می‌توانیم بگوییم این استان یک استان عالم خیز است و بزرگان و علمای زیادی از این استان برخواسته‌اند.
وی خاطرنشان کرد: نماد دیگری که امروز بخواهیم به عنوان منابع انسانی و ظرفیت آن ذکر کنیم، سابقه 21 ساله صدرنشینی فرزندان این استان در کنکور سراسری است.
استاندار یزد تصریح کرد: 21 سال متمادی، فرزندان این استان در کنکور که یکی از مراحل سنجش فکر و ذهن و آمادگی‌های علمی است، خوشبختانه رتبه اول کشور را کسب کرده‌اند.
میرمحمدی اضافه کرد: این استان، 3 هزار و 981 شهید داده، 9 هزار و 712 جانباز، 762 آزاده و 942 جاوید الاثر داشته است.
وی گفت: ما از لحاظ معادن در کشور رتبه دوم داریم و 2 و دو دهم میلیارد تن ذخیره شناسایی شده معادن استان و 275 معدن فعال داریم و 51 درصد سنگ آهن کشور از این استان تامین می‌شود.
استاندار یزد تاکید کرد: صنایع گسترده‌ای در استان یزد وجود دارد که به عنوان نمونه، 15 درصد تولید فولاد کشور، 45 درصد تولید کاشی و سرامیک و 27 درصد تولید نساجی کشور را به خود اختصاص داده است.
میرمحمدی اضافه کرد: علی رغم خشکی و کویری و بیابانی بودن استان یزد، مردم سخت کوش و تلاشگر آن، با حفر قنوات متعدد به عمران و آبادانی‌های زیادی اقدام کردند و ما نقطه نقطه آبادانی‌هایی که می‌بینیم، از ابتدا در اثر ایجاد قنات بوده که متاسفانه با حفر چاه‌های عمیق تعداد زیادی از این قنوات خشکیده است.
وی اضافه کرد: استان یزد از نظر تولیدات گلخانه‌ای، دومین استان کشور است و 128 هزار هکتار سطح زیر کشت داریم که بیش از 60 درصد باغات و 39 و 2 دهم درصد هم زراعت است.
استاندار یزد گفت: ظرفیت دیگر، ظرفیت گردشگری است که بیش از 2 هزار بافت تاریخی داریم که بیش از یک هزار اثر ثبت شده ملی در آن داریم.
میرمحمدی گفت: از نظر پزشکی هم بسیار قوی هستیم و امکانات و ظرفیت‌های بسیار مناسبی در استان و در این زمنیه داریم.
وی گفت: از نظر امکانات ورزشی 10 ورزشگاه و 193 سالن ورزشی در استان یزد وجود دارد.
استاندار یزد خاطرنشان کرد: از لحاظ فرهنگی هم، 84 مرکز و کانون فرهنگی هنری، 644 باب کانون فرهنگی هنری مساجد و 129 مورد مطبوعات محلی و منطقه‌ای داریم.
میرمحمدی یکی دیگر از منابع غنی استان را انرژی خورشیدی دانست و گفت: بیش از 300 روز در سال از این انرژی بهره‌مند هستیم که باید مورد بهره‌برداری قرار گیرد و به دنبال گسترش آن هم در زمینه تولید انرژی خورشیدی و هم در زمنیه تولید سلول‌ها و پنل‌های خورشیدی هستیم.
وی عنوان کرد: کشور ما از لحاظ توسعه واقعا نامتوازن است، وقتی به هرم جمعیتی کشور نگاه می‌کنیم، تهران یک ارتفاع بالایی دارد و سیستان و بلوچستان و نقاط شرق کشور بسیار پایین است در صورتی که پراکنش جمعیت خود یکی از محورهای امنیتی کشور است.
استاندار یزد خاطرنشان کرد: ما هرچه بتوانیم امکانات توسعه را در مناطق مختلف ایجاد کنیم، طبیعی است که جمعیت به دنبال آن بسترها می‌رود و سرمایه‌گذاری، اشتغال و سکونت انجام می‌گیرد.
میرمحمدی افزود: برای این بسترسازی، مواردی از جمله، آب، برق، گاز، راه، راه آهن نیاز است و اگر این موارد در جایی رفت، سرمایه‌گذار در آنجا حاضر می‌شود.
وی اضافه کرد: ما باید بتوانیم این عوامل اولیه و بستر ساز را فراهم کنیم، با انتقال آب، بسیاری از مشکلات حل و زمینه‌ها برای توسعه منطقه‌ای فراهم می‌شود.
استاندار یزد خاطرنشان کرد: برق از طریق انرژی خورشیدی می‌تواند ایجاد شود و با وجود آب، می‌توانیم سیکل ترکیبی داشته باشیم.
میرمحمدی اضافه کرد: راه و راه آهن هم مواردی است که هم از لحاظ ترانزیت، تجرات و دسترسی‌ها، زمینه سرمایه‌گذاری در مناطق را فراهم می‌کند.
وی گفت: ما باید به موضوع بحران آب در سطح کلان توجه داشته باشیم، در دولت توجهی که به موضوع احیای دریاچه ارومیه شد، بسیار خوب است و اگر چنین توجهی به محور شرق کشور شود، پتانسیل و بازدهی فراوانی در زمنیه‌های مختلف برای کشور خواهد داشت.
استاندار یزد تصریح کرد: امیدواریم انشاالله شاهد این توجه برای توسعه متوازن در کشور باشیم.
میرمحمدی عنوان کرد: بعضی موارد در رویکردهای دولت مشاهده می‌شود که آن توسعه و مشارکت بخش خصوصی است، این مشارکت الزامات خاص خودش را طلب می‌کند.
وی افزود: بعضی موارد ما برای توسعه مشارکت بخش خصوصی، محدودیت قانونی داریم، برای مثال طرح انتقال آب از خلیج فارس به یزد، سرمایه‌گذار اگر بخواهد مسیر لوله را از ملک یک نفر عبور دهد و مالک موافقت نکند، کار متوقف می‌شود.
استاندار یزد بیان کرد: در این جور موارد، درخواست من این است که الزامات بخش خصوصی را هم همراه با این رویکرد ببینیم.
میرمحمدی عنوان کرد: یک سری محدودیت‌ها و خلاهای قانونی دیگر در بحث قاچاق داریم، شما می‌بینید وقتی یک ماشینی را توقیف کردید، تکلیف مشخص نیست که این ماشین تملک می‌شود یا برای برخورد با راننده‌ای که اتباع بیگانه غیر مجاز را حمل می‌کند، با خلا قانونی مواجه هستیم.
وی افزود: در رابطه با آب، ما 10 برنامه را برای این منظور در دست پیگیری داریم که انتقال آب از بهشت آباد و خلیج فارس، مدیریت آب در بخش کشاورزی سه مورد از این 10 برنامه است.
استاندار یزد اضافه کرد: یکی دیگر از پیشنهادات این است که درصدی از عواید معادن به عمران و آبادی همان مناطق اختصاص داده شود چون کسانی که در منطقه زندگی می‌کنند، جاده‌ها، گرد و خاک، آلودگی و دردسرها متوجه آنها است.
میرمحمدی بیان کرد: اگر ما فکری نکنیم که درصدی از این عواید برای همان منطقه هزینه نشود، شاید برای مردم قابل قبول نباشد.
وی عنوان کرد: همانطوری که برای مناطق نفت خیز دو درصد در نظر گرفته شده، برای مناطقی که از معادن بهره دارند هم خوب است که این طرح ایجاد شود.
استاندار یزد بیان کرد: طرح بعدی طرح تغذیه سفره‌های آب زیرزمینی است که در 5 نقطه مصوب شده و دو نقطه دیگر هم در حال پیگیری و بررسی قرار دارد.
میرمحمدی بیان کرد: استفاده از پساب شهری یکی دیگر از طرح‌ها است که الان در حال انجام است و امیدواریم بتوانیم به زودی از آن بهره‌برداری کنیم.
وی عنوان کرد: حفر چاه‌های اضطراری یکی دیگر از مواردی است که در این زمنیه وجود دارد و به چون امکان قطعی آب در یزد داریم، مجوز 25 حلقه چاه گرفته شد و 22 مورد انجام گرفت و امسال قطعی آب نداشتیم.
استاندار یزد افزود: تشکل گروه‌های پایش محلی برای حفر غیر مجاز و برداشت مازاد پروانه یکی دیگر از طرح‌ها است که در شهرستان خاتم با همکاری امام جمعه، فرمانداری، شورای شهرستان و مردم شروع شده است.
میرمحمدی اضافه کرد: باروری ابرها یکی دیگر از طرح‌ها است که در 5 تا 10 درصد موثر است که البته شرائط خاص خودش را دارد.
وی گفت: بحث اتباع بیگانه هم یکی دیگر از موضوعاتی است که وجود دارد و برنامه آن تدوین شده و برای مسئولان ارسال شده است. منابع: تسنیم و ایسنا و مهر

رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.