Skip to Content

از ادعای بحث های عاشورایی تا «حبیب» وزیر فرهنگ!!

ابهام در مصادیق مجرمانه وزیر فرهنگ و ارتباط با دنیا با قبح شکنی از فیسبوک!


جای سؤال اینجاست که در دولتی که عزم خود را در فیلتر کردن سایت های داخلی و ارزشی جزم کرده است و خود ترویج دور زدن قانون و استفاده از فیلتر شکن‌ها را می کند دیگر لزوم استفاده از قوانین فیلترینگ چیست؟!

به گزارش یزد رسا به نقل از یزد آوا؛ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در اظهار نظري درباره رفع فیلتر فیس بوک، گفته بود كه فیس بوک یک شبکه اجتماعی است و من آن را جزو مصادیق مجرمانه نمی‌دانم و تا كنون جلسه ای برای بررسی مجرمانه بودن فیس بوک نداشته ایم.

 

علي جنتي همچنين گفته بود من در فیس بوکم با داخل و خارج از کشور در ارتباط هستم و در این روزها نیز در مورد ایام عاشورا با یکدیگر صحبت می کنیم و از نظر من فیس بوک جزو مصادیق مجرمانه نیست.

این سخنان آقای وزیر، واکنش صریح مراجع عظام تقلید را به همراه داشت به طوری که آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به مطرح شدن برخی سخنان مبنی بر اعلام نظر فقها در خصوص خوانندگی زنان گفت: «گفته شده است که چرا می‌گویید خواننده زن نباشد. نصف جمعیت ایران زن است و فقها در این زمینه نظر دهند، این طرز سخن‌گویی سابقه ندارد.»

 

دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه گفت: فیس‌بوک دارای محتواهای مجرمانه زیادی است که امکان تفکیک محتوای غیرمجرمانه از آن وجود ندارد. این سایت خطرات اجتماعی فراوانی دارد. یک سوم طلاق‌ها در انگلیس و یک‌پنجم طلاق‌ها در آمریکا به این شبکه مرتبط است.

 

همچنین قاضی عبدالصمد خرم‌آبادی با اشاره به برخی مشکلات امنیتی و اجتماعی شبکه اجتماعی فیس‌بوک توضیح داد: برخی مسئولان و حتی افراد غیرمسئول در حالی از رفع فیلترینگ این شبکه سخن می‌گویند که انگار از خطرات آن آگاه نیستند.

 

وی افزود: شبکه فیس‌بوک از دو جهت دارای مشکل است، اولا در این شبکه به دلیل گستردگی محتوای مجرمانه، امکان تفکیک بین محتوای مجرمانه و غیرمجرمانه وجود ندارد و دوما، این سایت به ابزاری برای جمع‌آوری اطلاعات توسط سازمان‌های جاسوسی آمریکایی و صهیونیستی بدل شده است.


با نگاهی گذرا به صفحات فیس بوک به محتوای این شبکه اجتماعی علیه عفت و اخلاق عمومی، علیه مقدسات اسلامی، امنیت و آسایش عمومی، مقامات و نهادهای دولتی و عمومی و غیره پی می بریم با این وجود قانونی بودن یا نبودن فیس بوک یا استفاده از فیلترشکن یا دور زدن قانون باید از طریق مجاری قانونی پی گیری شود.

 

اما جای سؤال اینجاست که در دولتی که عزم خود را در فیلتر کردن سایت های داخلی و ارزشی جزم کرده است و خود ترویج دور زدن قانون و استفاده از فیلتر شکن‌ها را می کند دیگر لزوم استفاده از قوانین فیلترینگ چیست؟!

آیا ترویج مسائل ارزشی، حرکت در مسیر ارزش‌ها و انتقادهای منصفانه از منظر آقای وزیر و دیگر دولتمردان جرم است؟! اما قبح شکنی از یک ابزار جنگ نرم دشمن به بهانه ارتباط با دنیا که در آن همه نوع موارد غیر اخلاقی و غیره دیده می شود جرم نیست؟! و گذشته از آن، نظر دلسوزان مراجع تقلید، علما و فرهنگیان و حتی شوراهای فضای مجازی خود دلیلی بر عضو نشدن در این شبکه‌ها نیست؟!

 

اما متأسفانه آقای وزیر ارشاد و دیگر همکارانشان در دولت تدبیر و امید نه تنها در این شبکه‌ها عضو هستند بلکه علاوه بر بحث‌های عاشورایی!!!عکس‌ها و خبرهایی در حمایت از حبیب خواننده آن ور آبی و مطالبی در مورد وحشت خوانندگان این ور آبی از حبیب  و عضویت آرمین زارعی خواننده زیرزمینی و این دست خبرها به ترویج مسائل فرهنگی یا بهتر بگوییم تخریب فرهنگ می پردازند.

 

 

البته مشاهده چنین مطالبی در صفحه فیس بوک آقای وزیر فرهنگ و ارشاد جای تعجب ندارد زیرا آقای جنتی به زعم خود وزیر فرهنگ یک کشور لائیک هستند!!! زیرا تک خوانی زنان و رقص در مقابل آقای وزیر و اظهاراتش در مورد مجاز بودن خوانندگی زنان قبلا نیز واکنش مراجع رابدون هیچ تأثیری در وجود ایشان به همراه داشته است.

 

 

با این وضع وزیر ارشاد باید صراحتاً پاسخگو باشد که به چه منطقی از رفع فیلتر شبکه‌ای مانند فیس‌بوک سخن می‌گوید؟! در حالی که اخیراَ سایت های خبری و ارزشی که فقط رسالت خود را حفظ و حراست از دستاوردهای نظام و یاری مسئولان می دانند توسط وزارت فرهنگ و ارشادفیلتر می شوند؟!

 

آیا برای محتواهای کاملا مجرمانه‌ای که در این شبکه رواج غیرقابل انکاری دارند فکری اندیشیده شده؟ و یا اساسا راهکاری برای تصفیه یا استفاده بی‌خطر از فیس‌بوک وجود دارد؟!

 

اگر فیس‌بوک همان چیزی است که کاربران عادی هم جنس محتوای منتشر شده در آن را می‌شناسند ـ و نه صرفا پدیده‌ای که می‌توان از آن استفاده مثبت هم داشت ـ چطور می‌توان از وزارت فرهنگ و ارشاد پذیرفت که در نشریات و کتب محدودیت‌هایی اخلاقی و امنیتی را اعمال کند اما در مورد فیس‌بوک یکسره به تمام مواد قانونی بی‌اعتنا باشد؟!

 

اگر استفاده از این شبکه های اجتماعی آسیبی ندارد و جرم محسوب نمی شود، چرا فقط فیلترینگ برای مردم عادی اعمال می شود و وزرا بدون هیچ دغدغه ای در حالی که مملکت در اوضاع اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی خوبی به سر نمی برد ضرورت وقت گذراندن در این شبکه ها چیست؟

 

آیا مسئولان و دولتمردان بعد از گذشت 7 ماه از سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی هنوز به درک درستی از سخنان رهبر معظم انقلاب و مشکلات مردم نرسیده اند؟!




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.