Skip to Content

در کمال ناباوری مردم یزد و بی اعتنایی مسئولان دانشگاه یزد؛

«یوز» از جستجوگر «پارسی جوِ» یزد پیشی گرفت


سامانه جستجوگر پارسی جو با تلاش بی‌وقفه یك تیم 12 نفره در دانشگاه یزد پیاده سازی و اجرا شد.حال که این موتور می‌تواند کار گوگل را به خوبی انجام دهد،عدم اختصاص بودجه کافی برای خرید سرورهای بیشتر توان ذخیره اطلاعات بالا را از مجریان این سامانه سلب کرده است.

به گزارش یزد رسا به نقل از عصر فرهنگ، سامانه جستجوگر پارسی جو با تلاش بی‌وقفه یك تیم 12 نفره در دانشكده مهندسی برق و كامپیوتر دانشگاه یزد پیاده سازی و در سال   1389  راه اندازی شد. در 15 بهمن 1393 مدیر این سامانه طی گفتگویی با خبرگزاری فارس بیان کرد که در حال حاضر ۳۰۰ میلیون صفحه بر روی این مرورگر بارگذاری شده که به زودی به ۶۰۰ میلیون صفحه خواهد رسید. وی خاطرنشان کرد: پارسی جو در حال حاضر پرس و جوها را در ۴۰ میلیون صفحه جستجو می‌کند که به زودی این میزان به ۱۰۰ میلیون صفحه خواهد رسید.


همچنین این سامانه مجهز به پردازشگر و خطایاب فارسی هوشمند می‌باشد. هدف از پارسی‌جو ارائه سرویس جستجو و سرویس‌های متنوع مورد نیاز مردم ایران‌زمین می‌باشد. با توجه به اینکه ۲٫۵ درصد ترافیک گوگل در دنیا از کاربران ایرانی است و این سامانه ظرفیت پاسخگویی به ۴میلیون جستجو توسط «پارسی‌جو» را دارد چرا مسئولین به درستی از راه‌اندازی این موتور جستجوگر بومی حمایت نکرده و نمی کنند تا جایی که دیروز در خبرها آمد موتور جستجوی دیگری راه اندازی شده است.

 



با توجه به مشغول بودن ۴۰ نیروی متخصص در حوزه فناوری اطلاعات بر روی این پروژه ، و آماده بودن چشم انداز آینده ترسیم شده برای این جستجوگر (رساندن تعداد پرس و جو در سال اول به ۲میلیون، در سال دوم به ۳میلیون و در سال چهارم به ۸میلیون) و اینکه رییس سابق  دانشگاه یزد  حمایت مسئولان کشوری را از این طرح خواستار شده بود و درخواست کمک 2 ملیاردتومانی برای به ظرفیت رسیدن این طرح شده بود. در کمال ناباوری در سال گذشته فقط شاهد افتتاح مجدد و تبلیغاتی این سامانه توسط آقای معاون وزیر بودیم.

 



حال که این موتور می‌تواند کار گوگل را به خوبی انجام دهد، عدم اختصاص بودجه کافی برای خرید سرورهای بیشتر توان ذخیره اطلاعات بالا را از مجریان این سامانه سلب کرده است و حضور فعال این سامانه در شبکه به لحاظ فرهنگی و اجتماعی، بستری برای ساماندهی فضای مجازی و … از مزیت‌های موتور جستجوی بومی است، مردم خواستار حمایت جدی مسئولان از این سامانه هستند.

 

 

 

این در حالی است که همه زیرساخت های این سامانه مدت هاست فراهم است و این سامانه برای ذخیره هرچه بیشتر اطلاعات خود نیازمند سرورهای قوی بیشتر و فضای مناسب استقرار این سرورها می‌باشد. مردم استان می‌پرسند در حالی که در سالهای اخیر رقم های بالایی برای انجام نمایشگاههای پژوهشی و مراسمات هزینه نموده است، دلیل عدم حمایت کافی مسئولان دانشگاه از این سامانه بومی و طرح ملی چیست. جا دارد از رییس دانشگاه یزد به همکاران خود در دانشگاه و مردم یزد در این مورد شفاف پاسخ دهد.

 

انتهای پیام/ع




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.