Skip to Content

مدیر کل حفظ نباتات جهادکشاورزی یزد:

6 شهرستان استان يزد درگير آفت مگس مديترانه‌ای هستند


مدیر کل حفظ نباتات جهادکشاورزی یزد با بيان اين كه 6 شهرستان استان درگير آفت مگس مديترانه اي هستند گفت: در باغات شهرستان هاي اردكان، اشكذر، تفت، مهريز، ميبد و يزد آفت مگس مديترانه اي ديده شده است.

به گزارش میبد خبر، مرتضي فتاحي با بيان اين كه 6 شهرستان استان درگير آفت مگس مديترانه اي هستند افزود: در باغات شهرستان هاي اردكان، اشكذر، تفت، مهريز، ميبد و يزد آفت مگس مديترانه اي ديده شده كه با توجه به شرايط مساعد براي فعاليت ان اگر باغداران همكاري لازم را نداشته باشند و دستورالعمل هاي كنترل را اجرا كنند موفقيت نسبي در مهار اين آفت حاصل مي شود و محصولات آنها حفظ مي شود.

وي افزود: آفت مگس مديترانه اي يك آفت نوظهور است كه زاد و ولد ان بسيار زياد است و عمليات كنترل ان پيچيدگي هاي خاص خود را دارد و اگر اقدام به موقعي براي مبارزه با ان صورت نگيرد حجم خسارات خيلي بالا خواهد بود.

مدير حفظ نباتات استان يزد تصريح كرد: دامنه ميزباني اين آفت بسيار زياد است به اين معني كه از ابتداي فصل در ميوه هاي زودرس مانند زردآلو، آلوچه، هلو زود رس و .... ظاهر مي‌شود و جمعيت ان افزايش مي يابد و در نهايت روي محصولات اصلي باغ مانند انار، انجير، انگور  و ... خسارت زا مي شود.

فتاحي به اقدامات سازمان جهاد كشاورزي براي مبارزه با اين آفت اشاره كرد و گفت: جهاد كشاورزي در تمامي نقاطي كه اين آفت فعال است مركز و ايستگاه فعال دارد و اقدام به برگزاري كلاس هاي اموزشي، ترويجي و اطلاع رساني مي كنند.

وي ادامه داد: حدود 130 ايستگاه پيش اگاهي در مناطق مختلف استان وجود دارد كه مراحل زيستي اين آفت را رصد مي كنند و در زماني كه جمعيت اين آفت به يك حد معيني برسد؛ ايستگاه مورد نظر هشدارهاي لازم را مي دهد و به مبارزه همگاني با اين آفت توصيه مي كند.

فتاحي اعلام كرد: آفت مگس مديرترانه اي علاوه بر باغ در مرحله انبارداري نيز خسارت وارد مي كند و محصول را از بين مي برد اما در مجموع  سال گذشته  عمليات مبارزه با اين آفت نسبتاً موفقيت اميز بود و جمعيت آفت مديرت و كنترل شد.

وي با بيان اين كه شدت درگيري و آلودگي باغات استان  به آفت مگس مديترانه اي در مرحله زرد قرار دارد گفت: اين آفت به ميوه هاي شيرينن و قندي حمله مي كند و چون هنوز محصول انار استان به مرحله رسيدن نرسيده است هنوز اين مگس نمي تواند به انار حمله كند اما با توجه به اين كه ساير ميزبان هاي اين آفت به صورت تك درخت در باغات وجود دارد اين افت در باغات استان ظاهر شده كه اگر اقدام كنترلي به موقع انجام نشود به محصول اصلي باغ نيز خسارت وارد مي كند.

مدير حفظ نباتات استان مشاركت و همكاري بهره بردارن در جهت كنترل و مبارزه با اين آفت را ضروري دانست و تاكيد كرد: اگر برنامه هاي كنترلي عملياتي شود مي توايم جمعيت اين آفت را زير خسارت اقتصادي نگه داريم ولي اگر توجهي نشود جمعيت آن به صورت تصاعي افزايش مي يابد و در پايان فصل كل محصول باغ را تحت شعاع قرار مي دهد.

فتاحي تصريح كرد: ماهيت اين آفت به گونه اي است كه لازمه موفقيت در مبارزه با آن، بسيج و مبارزه همگاني است و اگر به صورت موضعي و لكه اي اقدام شود موفقيت آن چناني حاصل نمي‌شود.

وي با تاكيد بر مبارزه همگاني با اين آفت عنوان كرد: سازوكارهاي لازم براي مبارزه با اين آفت ايجاد شده و در مناطق مختلف استان با دست‌اندركاران شامل بهره برداران، مسئولين سياسي منطقه، دهياري ها و شوراها و حتي ائمه جمعه و جماعت جلسات مشترك برگزار شده و خطرات اقتصادي اين آفت گوش زد شده و راهكارهاي موجود نيز ارائه شده است.

فتاحي اظهار كرد: از مسئولين خواسته شده تا آن جا كه امكان دارد از اعتبارات شهرستاني نيز در اين زمينه استفاده شود واين هزينه صرف اقدامات مختلفي مانند راه اندازي اكيپ هاي مبارزه با آفت خواهد شد.

انتهاي پيام/




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.