300 دار زیلو در میبد زمینه اشتغال 500 نفر را فراهم کرده است
حسین فلاح در گفتگو با خبرنگار میبد خبر، با بیان اینکه میبد یک شهر باستانی بوده که هنر صنعت زیلو در این شهرستان به قرن ها قبل باز می گردد، بیان داشت: زیلو بافی از صنایع دستی در شهرستان میبد است که با غنای فرهنگی و فکر و اندیشه بارور به رشد و بالندگی رسیده است.
وی افزود: گرچه به نظر می رسد که زیلو فرش و زیراندازی نخی و ساده است اما قدمت تاریخی دارد که هنوز هم مورد توجه است و در بسیاری اماکن استفاده می شود.
فرماندار میبد با تاکید بر لزوم توجه به این هنر دستی و میراث فرهنگی به جا مانده از پیشینیان و گذشتگان گفت: صنعت زیلو منحصر به شهرستان میبد است با توجه به دستخط و تاریخ های مندرج در زیلوهای قدیمی می توان قدمت آن را تا حدود هزار سال پیش تخمین زد. از بافت زيلو در ميبد مدرک مستندي در دست نيست اما بقاياي قديمترين زيلو ي بافته شده در ميبد متعلق به زيلوي مسجد جامع اين شهر است که تاريخ 808 هجري قمري در حاشيه آن ديده ميشود و هم اکنون در موزه زيلوي ميبد نگهداري مي شود.
فلاح با اشاره به اینکه متاسفانه در طول سال های گذشته این صنعت با رکود و بی مهری بسیاری مواجه شده، اظهار داشت: تا پایان دهه 50 شمسی چیزی حدود هزار و 700 تا هزار و 800 دار زیلو بافی در کارگاه های میبد در حال کار بوده است ولی در دوره ای فعالیت چشمگیری نداشتیم. خوشبختانه با نگاه خوب و اقدامات موثری که مسئولین و مردم شهرستان برای احیای این هنر صنعت داشتند دوباره زیلو بافی در میبد رونق گرفت.
وی ادامه داد: زمانی تعداد زیلو بافان به 30 تا 40 نفر می رسید ولی خوشبختانه با سرمایه گذاری و توجهی که به این هنر صنعت شد در حال حاضر حدود 300 دار زيلو در اين شهرستان برپاست که زمينه اشتغال 500 نفر را فراهم کرده است.
فرماندار میبد با بیان اینکه برپایی دار زیلو بافی در کنار خانواده ها سبب شور و شعف بین اعضای خانواده و شکل گیری کانون گرم خانواده می شود، ابراز داشت: ايجاد کارگاههاي زيلو بافي ، راه اندازي خانه زيلو و تلاش براي تنوع بخشيدن به نقشه ، طرح و رنگ و توليد محصولات مختلف از اقداماتي است که به تازگي در جهت احيا و رونق دوباره زيلو بافي صورت گرفته است.
وی در پایان با اشاره به اینکه بنده 40 سال است که زیلوبافم در خصوص توسعه و رونق این هنر صنعت اذعان داشت: خوشبختانه با تلاش های صورت گرفته در سال های اخیر، زیلوبافان میبدی با تجمیع در کارگاه های زیلو و کاربافی حرکتی برای رشد و توسعه این هنر منحصر به فرد آغاز کرده اند که نیاز به حمایت دارند. ایجاد این مجتمع های کوچک می تواند راه را برای پیشرفت این صنعت در جوامع بین المللی باز کند.
انتهای پیام/اد
مطالب مرتبط:
- هیچ جهادی بالاتر از گام نهادن در عرصه اشتغال و سرمایه گذاری نیست
- پیام تبریک فرماندارمیبد به مناسبت هفته بسیج
- زیلوی میبد، مهمترین بخش نمایشگاه سراسری صنایع دستی یزد
- «چشم و همچشمی و پایین بودن آستانه تحمل» ریشه بسیاری از نابهنجاری های اجتماعی
- زیلوی میبد موفق به کسب امتیاز A از شورای جهانی صنایع دستی شد
- وظیفه شناسی مردم کار مضاعف مسئولین را می طلبد
- پایان ارزیابی کارشناسان یونسکو از زیلوی میبد+ تصاویر
- تصاویر/ بازدید کارشناسان یونسکو از کارگاههای زیلوبافی میبد
- همان زیلوی همیشگی +عکس
- زیلو بافی میبد، در آستانه جهانی شدن
- زیلو صنعتی کهن و ریشهدار و مورداستفاده ایرانیان بوده است
- زیلوی میبد در عین سادگی پیچیدگیها و فنون خاصی دارد
- حفظ اصالت و هویت فرهنگی مهمترین دستاورد ثبت جهانی زیلوی میبد/ حضور ارزیابان شورای جهانی صنایع دستی در میبد