Skip to Content


10شاخص مهم آیت الله اعرافی برای انتخاب اعضای شورای شهر میبد


شاخص اساسی و بدیهی که امام جمعه میبد چندین بار به آن اشاره نموده است همانا ایمان، پاکدستی، اخلاق كاری داشتن، تعهد به اسلام و انقلاب اسلامي، داشتن روحیه انقلابی و...

شاخص اساسی و بدیهی که امام جمعه میبد چندین بار به آن اشاره نموده است همانا ایمان، پاکدستی، اخلاق كاری داشتن، تعهد به اسلام و انقلاب اسلامي، داشتن روحیه انقلابی و صيانت از بيت المال می باشد. بنابراین اگر از میان کاندیداها کسانی را سراغ داریم که وجدان کاری ندارند و یا آنکه پایبندی چندانی به اخلاق اسلامی ندارند و یا آنکه میانه خوبی با انقلاب اسلامی، امام و رهبری ندارند و یا آنکه حساسیتی نسبت به بیت المال ندارند، مطابق با این ملاک باید از لیست ۹ نفره ما خط بخورند.

ملاک دیگری که آیت الله اعرافی برای نامزد اصلح در انتخابات شورای شهر میبد مطرح می کند، متخصص بودن است. تجربه شوراهای مختلف نشان داده در سطح شورای شهر به تخصصهای مختلفی نیازمندیم که به طور کلی این تخصصها در سه گروه، دسته بندی می شود: "معماری، شهرسازی و حمل و نقل"، "برنامه و بودجه و سرمایه گذاری"، "فرهنگی- اجتماعی"

بنابراین باید افرادی که برای شورای شهر انتخاب می کنیم باید اولا دارای تخصص باشند و ثانیا بایستی نوع انتخاب ما به گونه ای باشد که تخصصهای مختلف در شورا حضور داشته باشند و مثلا اینگونه نباشد که در شورا شاهد تراکم افرادی که دارای تخصص عمرانی یا فنی هستند باشیم و این عرصه خالی از عناصر فرهنگی باشد.

شاخص دیگری که آیت الله اعرافی به آن اشاره می کند فراهم کردن فضا براي حضور جوانان در کنار افراد با تجربه در شورا می باشد بنابراین در رای دادنمان بایستی این نکته را مطمح نظر قرار دهیم که بخشی از لیست نه نفره مان را افرادی که جوان و بانشاط هستند تشکیل دهد چرا که نیروهای جوان سرشار از انرژی و نشاط کاری هستند و ترکیب نشاط و تجربه ، شورا را بسیار پویا و فعال خواهد نمود.

شاخص بسیار مهمی که امام جمعه میبد در موارد متعددی به آن اشاره نموده است، مسئله برنامه کاندیداهای شورا برای درآمد زایی است؛ امری که تاکنون مورد غفلت عمیق شوراهای مختلفی که در میبد سرکار آمده اند واقع شده است و ما شاهدیم که عمدتا شورای شهر میبد به مسائل خرد و جزئی پرداخته و از مسئله ای اصولی مثل درآمد زایی در این سالها غفلت کرده است.

مطمئنا شهرداری میبد به عنوان نهادی غیردولتی قادر است سرمایه گذاریهای متعددی در بخشهای مختلف داشته باشد و از این رهگذر درآمد سرشاری را نصیب شهرستان نماید به طوری که بودجه این نهاد از 10میلیارد تومان کنونی به 50میلیارد تومان ارتقاء یابد. ابتکارات مختلفی را در این زمینه می توان اعمال کرد از جمله استفاده از ظرفیتهای قانون شهرداریها، سرمایه گذاری عوارض محلی و سایر درآمدهای شهرداری در پروژه های درآمدزا، مشارکت با شهرداریهای سایر شهرستانها در جهت احداث کارخانه های مختلف و بنگاههای تولیدی سودآور و...

البته برای تحقق درآمدزایی هرچه بهتر در شهرداری لازم است کسانی در شورای شهر حاضر باشند که جسارت در برنامه ریزی توام با کارشناسی و حکمت داشته باشند که البته این مورد، خود یکی از مسائلی است که آیت الله اعرافی بر آن تاکید دارد.

یکی دیگر از نکات بسیار مهمی که امام جمعه محترم شهرمان به آن اشاره نموده، دوری از تعصبات محله ای و طایفه گری است. پرواضح است که محله گرایی باعث می شود تا افرادی که اصلح نیستند و صرفا متعلق به فلان محله هستند وارد شورا شوند که این معضل اگر شکل حادی به خود بگیرد فوق العاده خطرناک خواهد بود. البته توصیه اکید ایشان این است که کاندیداها بایستی به همه محلات مختلف نگاه یکسانی داشته باشند و این گونه نباشند که در تصمیمات خود، محله ای را به محله دیگری ترجیح دهند.

معیار دیگری که آیت الله اعرافی چندین بار آن را برای انتخاب اعضای شورای شهر بیان کرده است، مسئله توجه به فرهنگ و مسائل و مشکلات فرهنگی است. تاکید بر این مسئله به آن خاطر است که خیلی از مردم فکر می کنند شورای شهر صرفا نهادی عمرانی و فنی است در حالیکه یکی از مهمترین تکالیف شورا و شهرداری در انجام فعالیتهای فرهنگی –وفق موازین اسلامی- تعریف می شود و از این جهت حضور تعدادی از نخبگان صاحبنظر در عرصه فرهنگ در شورای شهر میبد، کاملا ضروری به نظر می رسد خصوصا اینکه در سالیان اخیر به علت مشکلات فرهنگی ملی و بومی –مثل شیوع بیشتر رسانه هایی مثل اینترنت و ماهواره، مهاجرت پذیری میبد و...- بیشتر از هر زمان دیگری نیازمند تدابیر نو و ویژه در عرصه فرهنگ هستیم.

ملاکهای دیگری هم توسط امام جمعه میبد مطرح شده است از قبیل توجه به مسئله مبلمان شهری و نیز مقوله میراث فرهنگی و معماری اسلامی و رفع مسائل و مشکلات مرتبط با آن؛ چرا که طی سالیان اخیر معماری اصیل ایرانی-اسلامی در سطح شهرستان فراموش شده و اکثر منازل مسکونی بدون پیوستهای فرهنگی ساخته می شود و البته پرواضح است که تبعات فرهنگی ناشی از این گونه معماریها گریز ناپذیر است.

اما محک دیگری که ایشان برای انتخاب کاندیداهای شورا به آن اشاره نموده است بحث عنایت ویژه به مسئله حفاظت از محیط زیست و توسعه فضای سبز مخصوصا در شرایط فعلی که توسعه کارخانه های صنعتی در شهرستان باعث شده تا محیط زیست شهرستان در معرض خطر قرار گیرد می باشد.

بنابراین ملاکها و نکاتی که امام جمعه محترم شهرستان میبد در انتخاب اعضای شورای شهر بیان نموده است و ما به عنوان یک رای دهنده مسلمان و متعهد باید به آنها توجه کافی داشته باشیم را می توان در 9 بند خلاصه کرد:

1.        ایمان، پاکدستی، اخلاق کاری و حساسیت ویژه نسبت به بیت المال

2.       تعهد و التزام به اسلام، انقلاب، امام و رهبری و داشتن روحیه انقلابی

3.      دارای تخصصهای لازم در حوزه های فرهنگی، عمرانی و برنامه ریزی

4.       حضور افراد جوان در کنار افراد با تجربه و مسن تر

5.      داشتن برنامه ای متقن و پویا جهت درآمدزایی شهرداری

6.       جسارت در برنامه ریزی همراه با کارشناسی و حکمت

7.      دوری از تعصبات محله ای و طایفه ای

8.      توجه به مسائل و معضلات فرهنگی شهرستان و برنامه داشتن برای حل این مشکلات در محدوده اقتدارات شورا

9.       توجه به مسئله معماری اسلامی، میراث فرهنگی و مبلمان شهری

10.     توجه به مسئله محیط زیست و توسعه فضای سبز




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.