Skip to Content



ارزیابان شورای جهانی صنایع دستی به مدت دو روز جهت بررسی و ارزیابی ثبت جهانی زیلوی میبد از کارگاههای زیلوبافی این شهرستان بازدید کردند.

به گزارش میبد خبر، کارشناسان شورای جهانی صنایع دستی به مدت دو روز جهت بررسی و ارزیابی ثبت جهانی زیلوی میبد از کارگاههای زیلوبافی این شهرستان بازدید کردند.

فرماندار میبد در مراسم اختتامیه این برنامه بیان داشت: زیلوبافی فرایندی است که برای انجام آن باید ذهن آماده ای داشت تا مراحل انجام بافت همچون برنامه نرم افزاری به خوبی انجام گیرد.

وی افزود: در میبد زمانی هزار و 800 دستگاه زیلو داشتیم اما در دوره ای، این هنر صنعت به افول گرایید و حال با تلاشها و حمایت های انجام شده ، دوباره احیاء و نمود پیدا کرده به صورتی که در حال حاضر 300 دستگاه زیلو داریم که باید با فعالیت های خود همراه با آموزش به نسل جدید، نشان دهنده هنر دست نیاکان خود چنانچه شایسته است باشیم. 

سید مصطفی فاطمی فیروزآبادی، مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد هم در این مراسم ضمن تشکر از همه کسانی که در برنامه ثبت جهانی زیلو همراهی و مشارکت نمودند اظهار داشت: راستی آزمایی و ارزیابی پرونده ارسال شده به شورای جهانی صنایع دستی انجام شد و اگر به دنبال ارزیابی به عمل آمده، ثبت جهانی زیلوی میبد صورت گیرد، یک برند و اعتبار جهانی دیگر به عنوان ششمین برند جهانی به اعتبارات جهانی استان یزد افزوده خواهد شد.

کارشناس یونسکو نیز در این مراسم اظهار داشت: به انجام رسیدن ثبت جهانی زیلوی میبد، پایان کار نخواهد بود، بلکه باید به معرفی آن در عرصه جهانی هم بیندیشیم. باید تلاش شود تا هر چه بیشتر، نقوش و الگوهای زیلوی میبد با سلایق بازار جهانی، هماهنگ شود.

در این نشست از خردسال ترین پنجه زن میبد تجلیل و گواهینامه ثبت ملی به شهردار و مدیرکل میراث استان اهدا شد.
رونمایی از کتاب زیلوی کودکان و اهدا زیلو از سوی میراث به کارشناسان شورای جهانی صنایع دستی از دیگر برنامه های این نشست بود.

انتهای پیام/اد

 




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


گزارش گزارش

امام رضا (ع) به بهداشت بسیار اهتمام می‌ورزید و افزون بر بهداشت دهان و دندان، از عطر و گلاب نیز استفاده می‌کرد تا خوشبو باشد.
محقق طب اسلامی در چهارمحال و بختیاری گفت: در فصل پاییز به دلیل سرمای هوا بیماری‌های عصبی بیشتر خود را نشان می‌دهند که استفاده از گیاه دارویی «توتنک» برای مقابله با این بیماری‌ها توصیه می‌شود.
بازرس انجمن علمی بهداشت و ایمنی مواد غذایی ایران، با اشاره به ضرورت جلوگیری از ته دیگ سیب زمینی برشته شده، گفت: ته‌دیگ سیب زمینی در صورت طبخ نامناسب سرطان‌زا می‌شود.