واحدهای تولیدی کاشی با کمتر از نیمی از ظرفیت خود مشغول فعالیت هستند
به گزارش "میبدخبر"، نصرالله شریففرد با انتقاد از رویه بانکها در حمایت از تولید اظهار داشت: متاسفانه بانکها توجهی به ابلاغیهها و دستورالعملهای بانک مرکزی ندارند این در حالی است که بانک مرکزی به تمام مدیران بانکهای عامل در خصوص ارائه تسهیلات دستورالعمل و شیوهنامه را ارائه کرده است.
وی در ادامه به تشریح وضعیت تولید کاشی و سرامیک در سطح کشور پرداخت و به اشاره به مشکلات متعدد پیشروی این صنعت افزود: در سطح کشور نزدیک به 20 کارخانه کاشی و سرامیک تعطیل شده است.
نائب رئیس انجمن کاشی و سرامیک ایران با اشاره به اینکه وضعیت تولید در استان یزد بهتر از سایر استانها است، عنوان کرد: خوشبختانه تولیدکنندگان کاشی و سرامیک در سطح استان با وجود همه مشکلات هنوز به فعالیت خود ادامه میدهند و مانع تعطیلی واحدهای خود هستند.
وی با تاکید بر اینکه فعالیت واحدهای صنعتی و تولیدی در استان تحت تاثیر روابط و اقدامات در سالهای گذشته است، گفت: تحریمهای ظالمانه و بخشنامههای خلقالساعه موجب شد تا به واسطه همین مشکلات نیز فعالیت تولیدکنندگان کاشی و سرامیک کشور تحت تاثیر قرار گیرد.
شریففرد با اشاره به ضعف بازار و نبود متقاضی برای تولیدات عنوان کرد: متاسفانه بسیاری از واحدها با کمتر از نیمی از ظرفیت خود مشغول فعالیت هستند و این رویه برای ما بسیار دشوار است.
وی با تاکید بر اینکه بیشترین حجم تولید کاشی و سرامیک در کشور به عهده بخش خصوصی در این صنعت است، بیان داشت: متاسفانه وضعیت به گونهای شده که تولید با شرایط فعلی توجیه اقتصادی ندارد و مشکلات بانکی نیز رنجی مضاعف بر دوش تولید و صنعت شده است.
نائب رئیس انجمن کاشی و سرامیک ایران خواستار توجه جدی به واحدهای تولیدی با ظرفیت بالای 100 نفر اشتغال شد و عنوان کرد: برنامههایی که دولت در دستور کار قرار داده امیدوارکننده است که اگر تحقق یابد بخش عمدهای از مشکلات حل خواهد شد.
وی از عمده مشکلات در واحدهای تولیدی را ضمن کمبود نقدینگی، بازار فروش، عدم امکان نقل و انتقال ارز حاصل از صادرات، عدم وجود مشوقهای صادراتی و تسیهلات لازم برای تامین نقدینگی برشمرد و افزود: مشکلات صادراتی از جمله عدم دسترسی به حمل و نقل مناسب نیز در این صنعت وجود دارد.
فارس