منطق جمهوری اسلامی ایران گفتگو و تعامل سازنده با جهان است
به گزارش میبد خبر به نقل از نارین نیوز، آیت الله علیرضا اعرافی شامگاه دوشنبه در دیدار «ویتخ فیلیپ» نایب رئیس مجلس جمهوری چک و هیئت همراه که در جامعه المصطفی العالمیه برگزار شد، اظهار کرد: حضور شما در ایران و به ویژه شهر قم که از پایگاههای علوم اسلامی در منطقه است میتواند در تقویت روابط علمی، فرهنگی و سیاسی دو کشور مؤثر واقع شود.
وی با بیان اینکه انقلاب اسلامی و تئوری جمهوری اسلامی از حوزه علمیه قم و این شهر منتشر شده است و بسیاری از رهبران جمهوری اسلامی ایران در قم و حوزه علمیه این شهر تربیت شدند، به توضیح در خصوص نظام سیاسی ایران پرداخت.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: جمهوری اسلامی ایران نظام سیاسی جدیدی ارائه کرده است که در آن اخلاق، معنویت و ارزشهای اسلام با ارزشهای دموکراسی و آرای مردم به طور منسجم جمع شده است.
وی گفت: در چند قرن اخیر پایبندی به ارزشهای دینی و اخلاقی از یک سو و پایبندی به اتکای آرای مردم و انتخابات از سوی دیگر به عنوان یک پارادوکس مطرح بوده است که جمهوری اسلامی ایران تلاش کرده این پارادوکس را در یک نظام سامان دهد.
وی گفت: اینکه ما تئوریهای سیاسی، فرهنگی و اجتماعی را تولید کنیم که اسلامی و اخلاقی باشد و در عین حال با ارزشهای بشری سازگار باشد هنری است که در اندیشه اسلامی شیعی و در ایران و در قم وجود دارد.
ولایت فقیه عالیترین رکن نظام سیاسی ما است
امام جمعه قم در ادامه سخنان خود ولایت فقیه را یک اصل مهم در نظام خواند و عنوان کرد: ولایت فقیه عالیترین رکن نظام سیاسی ما است و هرگز نمیشود آن را شبیه خلیفه در تفکرات داعشی و تفکرات تندرو دانست که بر مبنای انتخابات و آرای مردمی استوار نیستند.
وی ضمن بیان خصوصیات ولی فقیه از جمله فقاهت و عدالت، گفت: انتخاب رهبر دو مرحلهای است به این صورت که اعضای مجلس خبرگان از سوی مردم انتخاب و این مجلس رهبر را بر میگزیند.
آیت الله اعرافی با اشاره به انتخاب قوای مجریه و مقننه از سوی مردم، تأکید کرد: در نظام جمهوری اسلامی، مطابق با اصولی که در نظامهای امروزی جهان وجود دارد، مبتنی بر مشارکت و آرای مردم است و مشروعیت اسلامی آن به رعایت قوانین اسلامی و ویژگیهای اخلاقی رهبر و دیگرمسئولان بستگی دارد.
وی با بیان اینکه در کمتر جایی از جهان، انقلابی صورت گرفته که از همان ابتدا انتخابات مردمی برگزار و قانون اساسی به رأی گذاشته شود، گفت: این تصویر نظام سیاسی ایران است که شاخصهای اخلاقی و الهی درآن وجود دارد و در کنار آن دموکراسی نیز حاکم است، مسئلهای که در نظامهای اسلامی تندرو منطقه دیده نمیشود.
کشورهایی که دموکراسی ندارند و اسلامی نیستند بیشترین حمایت غرب را دارند
رئیس جامعه المصطفی العالمیه افزود: در تحلیل کشورهای منطقه خواهیم فهمید بسیاری از این کشورها سیستمهایی اجرا میکنند که نه اسلامی است و نه دموکراسی، نکته جالب این است که این کشورهای پادشاهی بیشترین حمایت را از سوی برخی قدرتهای غربی میشوند.
وی این سیاستهای استعماری در دو قرن گذشته را منشأ نفرت و کینه نسبت به برخی کشورهای غربی عنوان کرد و گفت: از سوی دیگر این مسئله منشأ این است که گروههای تندرویی که در جهان به عنوان اسلام تشکیل میشوند، رواج یابند.
آیت الله اعرافی تصریح کرد: منطق جمهوری اسلامی منطق گفتگو و تعامل سازنده با جهان و نیز توجه به مسائل همه بشریت است که این را باید همه کشورها خارج از مدار استعماری برخی کشورها مورد توجه قرار دهند.
وی در ادامه با بیان اینکه جهش علمی کشور در شرایطی اتفاق افتاد که با جنگ، توطئه و تحریم مواجه بودیم و ملت با تکیه بر خود گامهای موفقیت را پیمود، گفت: در جهش علمی کشور باید به این نکات اشاره کرد از جمله نگاه عادلانه تحصیل برای همه، توجه به رشد علمی بانوان، تأکید بر تحصیلات تکمیلی، تنوع رشتهای، دخالت بخش خصوصی و ورود به حوزه فناوریهای نوین.
انرژی صلح آمیز هستهای ما مورد بهانه جویی قدرتها قرار گرقته است
رئیس جامعه المصطفی العالمیه با اشاره به اینکه انرژی صلح آمیز هستهای ما مورد بهانه جویی قدرتها قرار گرقته است، افزود: آنها میدانند که ایران اسلامی در علوم مختلف نیز گامهای بلندی برداشته است.
آیت الله اعرافی با بیان اینکه مجامع علمی و فرهنگی در جهان میتوانند پیشگام خلق دنیایی جدید و دور از چالش باشند، گفت: ما با یک منطق عقلانی حرکت میکنیم و سخنهای جدیدی برای دنیا داریم، بسیاری از مشکلات امروز جامعه جهانی با برخی از تئوریهای ما قابل حل است.