مراسم سنتی بیست وهفتم ماه مبارک رمضان درندوشن
دراین میان آداب ماه مبارک رمضان یکی از مصادیق فرهنگ عامه مردم است که با ریشههای عمیق مذهبی مورد توجه همگان قراردارد و این رسوم از قرنها پیش دارای غنای ویژهای است و مردم این دیار با شور و شوق هر چه تمام آن را بجا میآورند یکی از این مراسم در روز بیست وهفتم ماه مبارک رمضان آیین سنتی " طبخ نان ویژه روز بیست و هفتم ماه مبارک رمضان " در ندوشن برگزارمی شود. مردم این منطقه همه ساله در این روز در منازل خود نان طبخ میکنند و به صورت خشک نان پخته شده را تا عید سعید قربان در خانههای خود نگهداری میکنند. مردم معتقدند: وجود این نان در منازل که به " صورک "های بیست و هفتمی معروف است موجب برکت روزی خانواده میشود و نان و غذای افراد آن را حداقل در مدت یک سال تضمین میکند. برای هر یک از افراد خانواده یک عدد " صورک " پخته میشود و صورکها را در داخل ظروف برنج ، گندم، آرد، قند و سایر مواد غذایی منزل میگذارند تا خداوند به آن برکت دهد. مردم این منطقه در روز عید قربان ، صورکهای یاد شده را با آب گوشت نذری روز عید قربان مصرف میکنند. برگزاری مراسم احیای شب بیست و هفتم ماه مبارک رمضان از دیگر سنتیهای دیرینه مردم این دیار است که همه ساله برگزار میشود. مردم از نیمههای شب با حضور در مساجد و تکایا تا سحرگاه به راز و نیاز با خدا میپردازند و با سر گذاشتن قرآن ، این شب را نیز بهاحیا میگذرانند. مراسم دیگری در روز بیست هفتمماه مبارک همچنین بین ۲نماز ظهر و عصر پیراهن مراد دوخته میشد. تکه های پارچه این پیراهن را فرد حاجتمند به صورت نذر تهیه می کرد و مردم با دوختن آنها به یکدیگر و پوشاندن بر تن او، کمک میکردند حاجتش را بخواهد. منبع: ندای ندوشن
دراین میان آداب ماه مبارک رمضان یکی از مصادیق فرهنگ عامه مردم است که با ریشههای عمیق مذهبی مورد توجه همگان قراردارد و این رسوم از قرنها پیش دارای غنای ویژهای است و مردم این دیار با شور و شوق هر چه تمام آن را بجا میآورند یکی از این مراسم در روز بیست وهفتم ماه مبارک رمضان آیین سنتی " طبخ نان ویژه روز بیست و هفتم ماه مبارک رمضان " در ندوشن برگزارمی شود. مردم این منطقه همه ساله در این روز در منازل خود نان طبخ میکنند و به صورت خشک نان پخته شده را تا عید سعید قربان در خانههای خود نگهداری میکنند. مردم معتقدند: وجود این نان در منازل که به " صورک "های بیست و هفتمی معروف است موجب برکت روزی خانواده میشود و نان و غذای افراد آن را حداقل در مدت یک سال تضمین میکند. برای هر یک از افراد خانواده یک عدد " صورک " پخته میشود و صورکها را در داخل ظروف برنج ، گندم، آرد، قند و سایر مواد غذایی منزل میگذارند تا خداوند به آن برکت دهد. مردم این منطقه در روز عید قربان ، صورکهای یاد شده را با آب گوشت نذری روز عید قربان مصرف میکنند. برگزاری مراسم احیای شب بیست و هفتم ماه مبارک رمضان از دیگر سنتیهای دیرینه مردم این دیار است که همه ساله برگزار میشود. مردم از نیمههای شب با حضور در مساجد و تکایا تا سحرگاه به راز و نیاز با خدا میپردازند و با سر گذاشتن قرآن ، این شب را نیز بهاحیا میگذرانند. مراسم دیگری در روز بیست هفتمماه مبارک همچنین بین ۲نماز ظهر و عصر پیراهن مراد دوخته میشد. تکه های پارچه این پیراهن را فرد حاجتمند به صورت نذر تهیه می کرد و مردم با دوختن آنها به یکدیگر و پوشاندن بر تن او، کمک میکردند حاجتش را بخواهد. منبع: ندای ندوشن