فرماندار میبد: مجمع سلامت فرصتی برای ارتقاء شاخصهای سلامت اجتماعی است/ معاون امور اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی یزد: مشارکت مردم و اجتماعی شدن نظام سلامت مهم ترین هدف مجمع سلامت می باشد
به گزارش میبد خبر، حسین فلاح در نخستین مجمع سلامت شهرستان میبد که با حضور اعضای هیئترئیسه دانشگاه علوم پزشکی استان و جمعی از خیرین و مسئولین ادارات و نهادهای مختلف برگزار شد، بابیان اینکه اهمیت مقوله سلامت بر هیچکس پوشیده نیست گفت: برای ارتقاء شاخصهای سلامت اجتماعی، همه نهادها و صاحبان صنایع و خیرین باید دست به کار شوند.
وی افزود: امروز بخش مهمی از تولید ناخالص کشورها را مقوله سلامت میبلعد درحالیکه میتوان با ایجاد مشارکتهای اجتماعی و فرهنگ خود مراقبتی، شاخصهای سلامت مردم را ارتقاء و هزینهها را کاهش داد.
فلاح گفت: اگر سواد سلامت مردم افزایش یابد و مردم به نوع تغذیه، سبک زندگی و محیط کار اهمیت دهند بسیاری از آسیبهای سلامت هم رخت برمیبندد.
وی تشکیل نخستین مجمع سلامت را نقطه عطفی در ارتقاء شاخصهای سلامت اجتماعی خواند و گفت: البته برخی موارد چون آلایندگی صنایع، آسیبهای ترافیکی و جمعآوری زباله سطح شهرستان و دفن آن در نقطه مناسب هم عواملی هستند که مسئولین باید آنها را مدیریت کنند.
فرماندار میبد در ادامه حضور خیرین درزمینهٔ های مختلف در شهرستان میبد را منشأ خیر و برکت خواند و از آنها قدردانی کرد.
دکتر محمدحسن لطفی معاون امور اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی یزد در این نشست با اشاره به اینکه این مجمع با رویکرد و شعار اجتماعی شدن سلامت مردم انجام شده است بیان داشت: گفتمان سلامت که موضوعی بین بخشی است در این مجمع مطرح شد.
وی با تأکید بر اینکه باید نگاهها را بهسلامت تغییر دهیم و با نگاه اجتماعی به جامعه، ظرفیتهای تاریخی، فرهنگی، ارزشی و اجتماعی منطقه را شناسایی و برای حل مشکلات نظام سلامت تلاش کنیم، افزود: در حال حاضر نگاه همه ما به سلامت نگاه تکبعدی است درحالیکه سلامت تنها بعد جسمی نیست و سلامت چهار بعد دارد که و بعدهای روانی، اجتماعی و معنوی سلامت مغفول مانده است.
لطفی بابیان اینکه عادت کردیم همهچیز را برای ما فراهم کنند ولی یاد نگرفتیم که مشارکت کنیم گفت: مشارکت در سطح فرد، خانواده و جامعه به این معناست که چگونه یاد بگیریم از سلامت خود مراقبت کنیم.
وی سلامت را جزء اولویت هر فرد خواند و گفت: با شناخت ظرفیتها، نقاط قوت و ضعف و مشارکت فردی، خانوادگی و اجتماعی نمایندگان ادارات، مردم و خیرین باید به سمت افزایش سلامت مردم پیش برویم.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: در شرایط فعلی واقعیت این است که هدف، بیشتر ساختن بیمارستان و افزایش تخت و آوردن پزشک و متخصصین است و این جوابگو نیست و باید یک سطح به عقب برگردیم و مردم بیشتر به فکر خودشان باشند و با توجه به بحث تغذیه و تحرک و حمایتهای اجتماعی، محرومیت و آسیبهایی که وجود دارد به همه اینها بهعنوان کلیت جداییناپذیر فکر و برنامهریزی کنیم.
لطفی گفت: درحوزه صنعت نیز انتظار داریم اشتغال، سالم و مولد باشد که کارگرهایی که کارمی کنند و مردمی که در جوار کارخانهها زندگی میکنند با کمترین آسیب مواجه شوند.
وی از راهاندازی کانونهای سلامت محلات در شهرستان میبد خبر داد و گفت: امسال با راهاندازی این کانونها و با در نظر گرفتن چهار بعد سلامت جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی است در سالهای آینده سلامت مردم را دریک سیما و منظر دیگری مشاهده خواهیم کرد.
لطفی در پایان با بیان اینکه از این پس شورای سلامت شهرستان با رویکرد اجتماعی شدن سلامت بطور منظم برگزار خواهد شد عنوان کرد: توجه به شاخصههای سلامت باعث ارتقا یافتن سلامت مردم در آینده خواهد بود.
انتهای پیام/اد
مطالب مرتبط:
- دسترسی جوانان روستایی به مسکن مناسب و ارزان، روند مهاجرت به شهر را کاهش می دهد+ تصاویر
- تجلیل شورای شهر میبد از پرسنل پلیس راهنمایی و رانندگی/ رئیس پلیس راهور میبد: طرح برخورد نامحسوس با موتور سواران متخلف در میبد اجرا می شود
- اقامه نماز عید سعید فطر به امامت آیت الله اعرافی در مصلای میبد
- «اصلاح الگوی مصرف آب» مهمترین اولویت و یک تکلیف و فریضه اسلامی است+ تصاویر
- زمان واریز یارانه نقدی مرحله هشتاد و هشتم اعلام شد
- «FATF» تحریمها را علیه ایران «نقطه زن» می کند
- جان باختن کودک 2 ساله بافقی بر اثر خوردن نفت
- موسسات خیریه دارای مجوز میتوانند زکات فطره و کفاره دریافت کنند
- 11 محکوم مالی در میبد چشم به راه کمک های مردمی هستند/ جمع آوری بیش از 850 میلیون ریال در جشن گلریزان میبد+ تصاویر
- برنامه کامل مسابقات جام جهانی 2018 روسیه + ساعت به وقت تهران
- نخستین مجمع سلامت شهرستان میبد با حضور خيرين حوزه سلامت تشکیل شد+ تصاویر