Skip to Content

رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور:


رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور در بازدید از موزه زیلو میبد گفت: زیلوی میبد باوجوداینکه سادگی که در بین مفرش های ایرانی دارد، از پیچیدگی‌ها و فنونی برخوردار است که کسی نمی‌تواند با آن دانشی که نزد میبدی‌هاست، رقابت کند.

به گزارش میبد خبر، در دیداری که سید محمد بهشتی معاون سازمان و رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری کشور به همراه مصطفی فاطمی مدیرکل میراث فرهنگی استان، محمدجواد احمدی بخشدار مرکزی از موزه زیلو میبد داشتند با اشاره به اینکه در هر شهری از شهرهای ایران محصولاتی وجود دارد که تحفه و سوغات آن شهر محسوب می‌شود، بیان کرد: در شهرستان میبد نیز زیلو و سفال از گذشته تابه‌حال در خانه‌ها و همه مکان‌های عمومی مانند مساجد، تکایا، بقاع متبرکه و ... به چشم مشاهده کرده‌ایم و در سطح ملی این دو یادگار بهانه‌ای بوده است تا با شنیدن نام میبد، تصویری از آن‌ها را در ذهن داشته باشیم.

سید محمد بهشتی افزود: دانش و تجربه تاریخی که میبدی‌ها در ارتباط با بافت زیلو داشته‌اند و با توجه به نمونه‌هایی که وجود دارد به قرن نهم و شاید قبل از آن برمی‌گردد، باعث شده تا در سطح ملی کسی نتواند با آن‌ها در بافت این مفرش رقابت کند.

بهشتی در ادامه گفت: زیلو و صنایع‌دستی دیگر درگذشته جزء ابزارهای زندگی ما بوده‌اند، اما امروز متأسفانه از جریان زندگی خارج‌شده و تنها به‌عنوان وسایل تزئینی در زندگی ما وجود دارد و به دنبال آن این ذهنیت به وجود آمده که این اشیا متعلق به گذشته است.

رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور خاطرنشان کرد: با توجه به پژوهش‌های صورت گرفته، عوارض ابزارهای جدیدی که جایگزین وسایل گذشته که به‌عنوان صنایع‌دستی می‌شناسیم، شده است، ازنظر محیط زیستی، بهداشتی و سلامت جامعه باوجودی که باعث تسهیل زندگی شده‌اند، باعث شده نسبت به مصرف این ابزارهای جدید روی‌گردان شویم.

این مسئول خاطرنشان نمود: تمام معیارهایی که ازنظر سلامت می‌شناسیم در زیلو وجود دارد و تنها چیزی که باید اتفاق بیفتد، سعی در معاصر نمودن این صنعت در حین حفظ همه ارزش‌های آن هست که اگر این اتفاق بیفتد، مطمئناً نگاه همه در سطح ملی و جهانی را به خود جلب می‌کند، کما اینکه، قرار گرفتن زیلو در مسیر ثبت جهانی نشان‌دهنده این است که اذهان در سطح ملی و جهانی به آن جلب شده و ما باید باور کنیم که زیلو بیشتر متعلق به آینده است.




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


گزارش گزارش

امام رضا (ع) به بهداشت بسیار اهتمام می‌ورزید و افزون بر بهداشت دهان و دندان، از عطر و گلاب نیز استفاده می‌کرد تا خوشبو باشد.
محقق طب اسلامی در چهارمحال و بختیاری گفت: در فصل پاییز به دلیل سرمای هوا بیماری‌های عصبی بیشتر خود را نشان می‌دهند که استفاده از گیاه دارویی «توتنک» برای مقابله با این بیماری‌ها توصیه می‌شود.
بازرس انجمن علمی بهداشت و ایمنی مواد غذایی ایران، با اشاره به ضرورت جلوگیری از ته دیگ سیب زمینی برشته شده، گفت: ته‌دیگ سیب زمینی در صورت طبخ نامناسب سرطان‌زا می‌شود.