Skip to Content



عامل توسعه خوشه زیلوی میبد: تولید و تجاری سازی، دو گام مهم برای رونق هنرصنعت زیلوبافی است.

به گزارش میبد خبر، حمدرضا دهقانی گفت: برای رونق هنر زیلوبافی از یک سو باید به بافندگی و تولید آن توجه کرد و از دیگر سو باید با تجاری سازی و بازاریابی آن، در جهت معرفی بیشتر زیلو در بازارهای داخلی و خارجی گام برداشت.

وی با اشاره به اینکه پیدا کردن جایگاه زیلو در بخش هنر‌های تجسمی و در قالب هنر تاپستری (فرش‌های دو رو) و طراحی‌های جدید زیلو در قالب سجاده، کیف زنانه، کیف لپ تاپ، تابلو و ... رونق زیلو را به دنبال داشته است، گفت: خوشه زیلو در جهاد دانشگاهی استان یزد در برنامه‌ای سه تا پنج ساله با هم افزایی شرکت شهرک‌های صنعتی میبد، زیلو بافان و نهاد‌های پشتیبان در توسعه همه جانبه و رونق این هنر صنعت تلاش دارد.

عامل توسعه خوشه زیلوی میبد افزود: همچنین در این راستا، اقداماتی همچون آموزش زیلو در ساعات خاص به دانش آموزان میبدی، تدوین کتابی در رشته فرش ویژه سال دهم متوسطه با عنوان نصب دار زیلو و بافت زیلو و آموزش ۱۳ دانشجوی مقطع کاردانی در رشته زیلو انجام شده است.

عامل توسعه خوشه زیلوی میبد با اشاره به فعالیت ۲۵۰ کارگاه زیلوبافی در این شهرستان، گفت: سالانه بیش از یکصد هزار مترمربع انواع زیلو با طرح ها و نقش های مختلف تولید و روانه بازار می شود.

زیلوی تولید شده در شهرستان میبد علاوه بر مصرف داخلی در شهر‌های ایران به کشور‌های روسیه، عراق، آسیای میانه؛ ترکیه، گرجستان، آمریکا، ایتالیا، انگلیس، آلمان وکشور‌های حوزه خلیج فارس از قبیل امارات متحده عربی، کویت، قطر و ابوظبی نیز صادر می‌شود.

فرش زیلو از نخ پنبه تهیه و رنگرزی آن با روناس و رنگ‌های طبیعی انجام می‌شود که مناسب برای کویر است.
آذرماه سال گذشته با تایید پرونده ثبت جهانی زیلوی میبد در شورای جهانی صنایع دستی، شهر میبد در شمار شهرهای جهانی صنایع دستی قرار گرفت.

انتهای پیام/

خبرگزاری صدا و سیما




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


گزارش گزارش

امام رضا (ع) به بهداشت بسیار اهتمام می‌ورزید و افزون بر بهداشت دهان و دندان، از عطر و گلاب نیز استفاده می‌کرد تا خوشبو باشد.
محقق طب اسلامی در چهارمحال و بختیاری گفت: در فصل پاییز به دلیل سرمای هوا بیماری‌های عصبی بیشتر خود را نشان می‌دهند که استفاده از گیاه دارویی «توتنک» برای مقابله با این بیماری‌ها توصیه می‌شود.
بازرس انجمن علمی بهداشت و ایمنی مواد غذایی ایران، با اشاره به ضرورت جلوگیری از ته دیگ سیب زمینی برشته شده، گفت: ته‌دیگ سیب زمینی در صورت طبخ نامناسب سرطان‌زا می‌شود.