Skip to Content

معاون صنایع دستی میراث فرهنگی یزد:


معاون صنایع دستی میراث فرهنگی یزد گفت: یکی از شاخص‌های مهمی که در خصوص جهانی‌شدن یک هنر صنعت مطرح است وجود کارگاه‌ها، بازارچه‌ها و درصد اشتغال مردم آن شهر است که امیدواریم با درصد بالای اشتغالی که مردم میبد در زیلوبافی دارند، این عنوان جهانی را کسب کنند.

محمدرضا دهقان مهرجردی در گفتگو با خبرنگار میبد خبر، با اشاره به آمادگی شهر ملی زیلو جهت حضور نمایندگان یونسکو و اعضای شورای جهانی صنایع دستی به منظور بررسی پرونده ثبت جهانی زیلوی میبد بیان داشت: زیلو از صنایع دستی مرسوم ایرانی است که مهد تولید آن از دیرباز شهرستان میبد بوده و این روزها این شهرستان در تدارک میزبانی برای جهانی شدن این هنر دیرپاست.

وی هدف از این اقدام را ارتقای جایگاه بین‎‎المللی صنایع‌دستی و توسعه بازارهای جهانی و زمینه‌سازی برای حضور پررنگ‎‎تر صنایع‌دستی کشور در عرصه‎‎های بین‎‎المللی و نیز توسعه گردشگری فرهنگی و افزایش اشتیاق گردشگران به بازدید از شهرهای دارای صنایع‌دستی‎‎های منحصر بفرد ایران خواند.

معاون صنایع دستی میراث فرهنگی یزد افزود: در همین راستا ، در میراث فرهنگی یزد برنامه ثبت جهانی شهر میبد برای هنر_  صنعت زیلوبافی در دستور کار قرار گرفته و نیز برای این کاندیدای جهانی شدن طرح پیشنهادی تهیه شده است و جهانی شدن شهرهای استان در حوزه صنایع‌دستی به ایجاد برند شهری و بازاری برای صنایع‌دستی‎ و توسعه گردشگری استان منجر می‌شود.

دهقان مهرجردی خاطرنشان کرد: تعداد کارگاه‎‎های صنایع‌دستی، میزان اشتغالزایی و افراد فعال در این هنر صنعت‎‎، هم‌چنین میزان درآمدهای مالی این بخش از مهم‌ترین شاخص‎‎های با اهمیت برای تحقق جهانی شدن صنایع‌دستی یک شهر است.

معاون صنایع‌دستی استان با اشاره به این‌که رونق صنایع دستی استان می‎‎تواند منجر به اشتغالزایی مناسبی برای جوانان و علاقمندان به این حوزه در استان نیز ‎شود، در این باره تصریح کرد: با اختصاص یک درصد از وام‎‎های کم بهره به توسعه کارگاه‎‎های نساجی سنتی و زیلوبافی استان در سال گذشته شاهد ایجاد 150 کارگاه خانگی و اشتغال 550 نفر بوده ایم که این رقم اشتغال بالایی در قیاس با حداقل سرمایه‎‎گذاری دولت در این بخش، می باشد.

وی ادامه داد:  ایجاد موزه زیلو، تهیه و تنظیم و انتشار کتب مختلف در زمینه معرفی هنر زیلو بافی، ایجاد کارگاه های بافت زیلو و دعوت از پیشکسوتان هنر زیلو باف از جمله اقداماتی است که برای جهانی شدن این هنر تاریخی انجام شده است. همچنین برای زنده نگه داشتن این هنر ارزشمند، آموزش جوانان و اقشار علاقمند به این هنر صنعت در سالهای اخیر مورد توجه قرار گرفته است. این هنر که می تواند از منابع ارزشمند و درآمدزا برای خانواده های میبدی باشد نیاز به آموزش و حفاظت دارد.

دهقان مهرجردی در خصوص ترویج و توسعه هنر صنعت زیلو بافی اظهار داشت: برگزاری دوره های کوتاه مدت برای آموزش هنر زیلوبافی در شهرستان میبد از جمله اقداماتی است که در راستای حفظ و نگهداری هنر زیلوبافی انجام شده و در حال حاضر در تدارک ایجاد کارگاه های استاندارد برای آموزش و ترویج این هنر هستیم.آموزش و توسعه این هنر میان قشر جوان این شهرستان جان تازه ای به هنر آبا و اجدادی ساکنان میبد می دهد و می تواند  منجر به پیدایش  زمینه ای مناسب  برای  جذب گردشگر بیشتر در این شهرستان و تامین منابع مالی برای اهالی  میبد شود.

معاون صنایع‌دستی استان یکی از شاخص‌های مهمی که در خصوص جهانی‌شدن یک هنر صنعت مطرح است وجود کارگاه‌ها، بازارچه‌ها و درصد اشتغال مردم آن شهر برشمرد و ابراز داشت: امیدواریم با درصد بالای اشتغالی که مردم میبد در زیلوبافی دارند،  این عنوان جهانی را کسب کنند.

وی طراحی المان زیلو دریکی از میدان‌های شهر، شرکت در نمایشگاه صنایع‌دستی اصفهان و معرفی زیلوی میبد، معرفی نقوش زیلو در صنعت کاشی، آشنایی دانش آموزان با هنر صنعت زیلو، احیاء کارگاه‌های زیلو و تدوین طرح ملی احیاء هنر صنعت زیلو از برنامه های عملیاتی در دست اقدام در راستای ثبت جهانی آن است.

معاون صنایع دستی استان یزد در پایان به روز کردن پتانسل های شهر از جمله افزایش تعداد کارگاه ها، تعداد زیلو بافان، ایجاد المان ها در سطح شهر و همدلی و همت به انجام فعالیتهایی که منجر به جهانی شدن زیلوی میبد شود، را از جمله اقدامات مهم در این راستا عنوان کرد.

انتهای پیام/اد




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


گزارش گزارش

امام رضا (ع) به بهداشت بسیار اهتمام می‌ورزید و افزون بر بهداشت دهان و دندان، از عطر و گلاب نیز استفاده می‌کرد تا خوشبو باشد.
محقق طب اسلامی در چهارمحال و بختیاری گفت: در فصل پاییز به دلیل سرمای هوا بیماری‌های عصبی بیشتر خود را نشان می‌دهند که استفاده از گیاه دارویی «توتنک» برای مقابله با این بیماری‌ها توصیه می‌شود.
بازرس انجمن علمی بهداشت و ایمنی مواد غذایی ایران، با اشاره به ضرورت جلوگیری از ته دیگ سیب زمینی برشته شده، گفت: ته‌دیگ سیب زمینی در صورت طبخ نامناسب سرطان‌زا می‌شود.