حوزه می تواند بر همه مشکلات اجتماعی و فکری فائق آید
به گزارش میبد خبر، آیت الله اعرافی در دیدار با اساتید، فضلا و طلاب حوزه علمیه شهرستان اردکان بیان داشت: حوزه های علمیه برخاسته از بطن مردم است و طلاب و روحانیون وظیفه دارند با سبک زندگی متعارف و خضوع منحصر به فرد خود، به مردم نزدیک شده و نسبت به حل مشکلات جامعه نقش آفرینی کنند.
وی مردمی بودن را اساس حوزه های علمیه دانست و بیان کرد: ملت انقلابی و مومن ما با روی باز آرمان های امام راحل را پذیرفتند و به برکت این درایت و تیز هوشی، امروز ایران اسلامی به عنوان قطب مذهب مقدس تشیع در جهان شناخته می شود، بنابراین روحانیون وظیفه دارند در هر شرایطی پشتیبان این ملت فهیم باشند.
مدیر حوزه های علمیه کشور با بیان اینکه حوزه های علمیه در نقاط مختلف کشور وظیفه دارند برنامه های راهبردی برای اشاعه فرهنگ و تولید اندیشه اسلامی تدوین کنند افزود: طلاب و روحانیون باید در هر زمینه ای پاسخگوی اقشار مختلف جامعه به خصوص دانشجویان و دانش آموزان باشند.
آیت الله اعرافی ادامه داد: ارتقای سطح علمی حوزه های علمیه نیازمند تدوین برنامه های راهبردی بلند مدت و حرکت هماهنگ است که باید در دستور کار قرار گیرد.
وی اضافه کرد: طلاب و روحانیون باید اثربخشی خود را در دو سطح داخل و خارج از حوزه های علمیه تقسیم کرده و در داخل حوزه تحقیق، پژوهش و مباحث اسلامی را به بهترین شکل ممکن دنبال کنند و در خارج از حوزه و جامعه نیز داشته های علمی خود را در راستای گسترش معنویت و برقراری ارتباط با جوانان با هدف مقابله با توطئه های فرهنگی دشمنان به کار بگیرند.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه از جمله برنامه های جدید، سرکشی به 13 مدرسه علمیه استان ها برای رفع مشکلات و ارتقاء سطح کیفی برنامه ها بوده است، افزود: به دنبال این هستیم تا با حضور در مدارس علمیه شهرستانها و استان ها، بر افزایش کیفی درس ها و رفع مشکلات تلاش کنیم تا حوزه های علمیه شهرستانها مانندسابق، بدرخشند و علمای زیادی را تحویل جامعه دهند.
مدیر حوزه های علمیه بر ارتقاء سطح ارتباطات حوزویان با مسئولین حوزه تاکید کرد و گفت: همه مسئولین حوزه با اتکاء بر میراث گذشته، در جهت تحقق آرمان های امام راحل و انقلاب پیش خواهیم رفت.
وی با بیان اینکه در فاصله یک سال، تا کنون 500 گزاره برای ارتقاء و پیشرفت حوزه مطرح شد و 50الی 60 طرح به مرحله تصویب رسید، افزود: از جمله این طرح ها، برنامه 5ساله و طرح افق 14 14 بوده است.
مدیر حوزه های علمیه کشور با بیان اینکه اسناد بالا دستی، منشور و نظامات از مسائل جدی در حوزه و پایه اصلی طرح ها، برای پیشرفت به شمار می رود، گفت: از جمله طرح ها،کار ویژه روحانیت است. اینکار مهمی بود که انجام گرفت. نزدیک به 250 طرح کار ویژه ازجمله آن، کار ویژه روحانیت در ارتباط با جامعه، درون و عرصه بین الملل شناسایی شده است.
آیت الله اعرافی افزود: طرح دیگر آمایش، آموزش، نظام و منصب است. مهم این است، برای پیشرفت حوزه طرح داشته باشیم که برای این مسائل نیز 20 طرح آماده شده است.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه با بیان اینکه طرح نقشه جامع رشته دانشی در 14 رشته شناسایی شده و تا 6ماه دیگر منتشر خواهد شد، گفت: نقشه دیگر، طرح جامع مهارتی و آموزشی کاربردی در حوزه است، که این نقشه آماده شده است.
مدیر حوزه های علمیه به نقشه هنری حوزه اشاره کرد و بیان داشت: در این رابطه می توان به نقشه های هنری ارتقاء در غالب نظام جامع هنری و حوزوی و مهارتی اشاره کرد.
وی با بیاناین که در سطح اول حوزه، متون آموزشی به صورت بدیل معرفی شده و این معنایش این است که درس و متنی تغییر نکرده است گفت: تا کنون 45 متن معرفی شده است و بازهم تاکید می کنم، متنی درحوزه تغییر نکرده است، بلکه بدیل قرار داده شده است.
آیت الله اعرافی با بیان اینکه مسئله دیگر، برنامه آموزشی جدید در مدارس علمیه است که راه اندازی شده است، گفت: ازاشکالاتی که به حوزه وارد است، حجم زیاد متون آموزشی است این مسئله وجود دارد و به دنبال رفع آن هستیم.
وی در پاسخ به سوال یکی از طلاب در زمینه آزمون شفاهی در حوزه بیان داشت: مسئله دیگر، آزمون شفاهی است که به عنوان گلوگاه حوزه است و قابل برداشتن نیست، ولی قابل تغییر و اصلاح است که الان دستورالعمل های داده شده که از جمله آن مکمل آزمون شفاهی و اختیار آزمون شفاهی به مدارس علمیه شهرستانها و برداشتن آزمون شفاهی از بعضی سطوح بوده است.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه اظهار داشت: بیش از 20 تصمیم کلان برای پیشرفت درسهای مدارس علمیه شهرستانها گرفته شد. از جمله آن بحث آزمون شفاهی و برگزاری درس های خارج و افزایش گروهای ارتقاء رتبه است.
آیت الله اعرافی با بیان اینکه از دیگر طرح ها و قوانین،راه اندازی کارگروه های علمی است و در همین رابطه گروه های علمی در حوزه افزایش خواهد یافت،گفت: اگرچه در حوزه نباید هئیت علمی داشته باشیم، چون سنت حوزه بر این امر بنا نشده؛ ولی برای ارتقاء علمی حوزه می توان گروهای مختلف کلام، فقه،اصول و ادبیات عرب و نظام جامع استادی راه اندازی کرد و الان این کار صورت گرفته است.
عضو شورای عالی حوزه اظهار داشت: مسئله دیگر مطالعات راهبردی حوزه است، درمطالعاتم متوجه 33 آسیب در حوزه شدم، ولی تعجب این بود در حوزه مطالعات راهبردی نداریم؛ اما این مسئله تعجب من زمانی بیشتر کرد که در بسیاری از مراکز علمی دنیا در مورد حوزه و روحانیت درحال فعالیت هستند. بنابراین قانون دیگر راه اندازی مطالعات راهبردی است و بنا است این مسئله هم اجرایی شود.
مدیر حوزه های علمیه از مهمترین طرح های در حال انجام را راه اندازی شورای راهبردی حوزه، راه اندازی و در حال کار شدن نقشه جامع حوزوی، در حال انجام رشته های متناسب با نیاز روز، راه اندازی و عمق بخشی به فقه معاصر عنوان کرد.
وی افزود: شناسایی استعداد برتر از دیگر طرح ها است و تا کنون 1هزار نفر شناسایی شده اند، ولی نباید به این اندازه بسنده کرد، بلکه این مسئله نیازمند حمایت بیشتری است.
آیت الله اعرافی در پایان تصریح داشت: حوزه می تواند بر همه مشکلات اجتماعی و فکری فائق آید و این ظرفیت در درون این نهاد تاریخی وجود دارد.
انتهای پیام/اد
مطالب مرتبط:
- برپایی نمایشگاه صنایع دستی بانوان میبدی در برج کبوتر خانه+ تصاویر
- «امیرعلی» اولین نوزاد میبدی که در سال 97 به دنیا آمد/ ولادت 22 نوزاد دختر و پسر از ابتدای سال تا کنون در بیمارستان میبد
- توسعه و تقویت اقتصاد ملی در گرو خودباوری و حمایت از کالای ایرانی است/ استفاده از ظرفیت بزرگ بازار 400 میلیون نفری کشورهای پیرامونی
- نشست نماینده مردم تفت و میبد در مجلس شورای اسلامی با فرماندهان سپاه در میبد+ تصاویر
- دیدار صمیمانه آیت الله اعرافی با اساتید و طلاب حوزه علمیه شهرستان اردکان+ تصاویر
- تحول در حوزه باید عالمانه و کارشناسی باشد/ توجه به اصالت ها در کنار توجه به تحول
- دیدار اساتید حوزه علمیه میبد با آیت الله مروی+ تصاویر
- نماز جمعه این هفته میبد به روایت تصویر
- پیام آیت الله اعرافی در پی محکومیت اغتشاشات اخیر