Skip to Content

سلسله گزارش های مردمی پیرامون عملکرد شهرداری

حفاری برای طرح ملی؛ درآمدزایی محلی!/ وقتی مردم مجبورند پول زور به شهرداری بدهند


شهرداری میبد هزینه حفاری را بر چه مبنایی محاسبه می کند؟ ظاهرا این بار به جای چاه کن، مردم ته چاه مانده اند!

به گزارش میبد خبر؛ پس از دریافت گلایه ها وشکایت های زیاد مردمی از مشکلات صدور پروانه ساخت تا کارهای پیش پا افتاده که مربوط به شهرداری میشود، خبرنگار میبد خبر برآن شد تا این موضوع را از نزدیک بررسی کرده و واقعیت هایی از علت و عمق این مشکلات را آشکار کند. در همین راستا طرح بررسی مشکلات مردم در کارهایی که به نوعی محور اصلی آن شهرداری است را در دستور کار قرار دادیم.

در اولین گزارش به سراغ بیشترین شکایات مردمی رفتیم که نحوه صدور مجوز حفاری در شهرداری بود، طبق توضیحات مسئولین مربوطه، تمام ارگان هایی که نیاز به حفاری برای انجام کار خود دارند ( مثل اداره آب و برق و گاز و فاضلاب) نیاز به کسب مجوز از شهرداری برای کندن زمین دارند. از آنجایی که هر پرونده ای در این ادارات برای یک درخواست تشکیل میشود نیاز به مجوز حفاری از شهرداری دارد، هزینه ی این حفاری را درخواست کننده باید پرداخت کند . نحوه ی محاسبه مبلغی که یک درخواست کننده برای کسب مجوز حفاری باید پرداخت کند را از مسئول مربوطه در شهرداری پرسیدیم، نکته جالب این فرمول است:

(عرض خیابان به متر)   ضربدر   (طول مسیر حفاری به متر)  ضربدر  (قیمت هر متر آسفالت)

نکته ی در خور تامل محاسبه ی عرض خیابان در فرمول است، اگر کمی دقت کنیم در حفاری ها معمولا 30 سانتیمتر عرض، در طول مسیر مورد نیاز حفاری لحاظ میشود، فرض کنیم در خیابان 12 متری ای برای حفر مسیر علمک گاز نیاز به 3 متر طولی، حفاری داریم،  30سانتی متر ضربدر 3 متر = 0/9 متر، هر متر آسفالت تازه هم 14000 تومان، حاصل میشود: 12600 تومان.

حالا طبق فرمول جالب شهرداری:

3 متر ضربدر 12 متر ضربدر 14000 تومان = 504000 تومان !!!!!!!!!!!

متاسفانه قضیه به همین جا ختم نمیشود، همانطور که میدانیم طرح گازرسانی به منازل مسکونی کشور هنوز در سطح یک طرح ملی است و طرح های ملی برای انجام فعالیت، حق دریافت هیچگونه هزینه ای از مردم ندارند. اداره گاز هیچگونه هزینه ای برای نصب علمک از مردم دریافت نمیکند، حتی اگر نیاز به شبکه کشی های گسترده برای گازرسانی باشد، اما در پرونده ی گاز منازل مسکونی، همانطور که در ابتدا عرض کردیم نیاز به کسب مجوز حفاری از شهرداری توسط خود مشترک می باشد و هزینه ی این حفاری را مشترک باید پرداخت کند، امروز همراه با مشترکی برای درخواست علمک گاز پس از تشکیل پرونده در اداره گاز، به سراغ شهرداری برای کسب مجوز حفاری رفتیم، پس از محاسبه توسط مسئول مربوطه فیش بانکی مبنی بر پرداخت 504000 تومان تحویل درخواست کننده گاز داده شد ...!! مسئولین شهرداری نیز توجیهات خود را داشتند و دریافت این هزینه را قانونی قلمداد کردند، اما در تماس هایی که با شهرداری های شهرستان های مجاور داشتیم، اکثرا هزینه ی مجوز حفاری را در حد صفر تومان یا حداکثر متری 1000 تومان بیان کردند. با این وجود تفاوت مردم میبد با شهرهای مجاور در چیست؟؟؟ 

بازهم باید بگوییم قضیه به همین جا ختم نمیشود، طبق اظهارات مسئولین و مردم، حق انشعاب گاز برای یک منزل مسکونی حدود دویست و ده هزار تومان است که این هم هزینه ی کنتور گاز است ولی امان از روزی که کارمان گیر شهرداری بیفیتد، فقط مجوز حفاری آن چندین برابر خود انشعاب گاز میشود. نکته درخور تامل اینجاست که مسئولین اداره گاز مدعی شدند که پس از حفاری، قسمت آسیب دیده ی آسفالت را خود اداره گاز بدون دریافت هیچگونه هزینه ای ترمیم و آسفالت میکند. یعنی این پول دریافت شده برای مجوز حفاری عملا پول زوری است که مردم مجبورند پرداخت کنند چون طبق تحقیقات ما این پول اصلا صرف ترمیم آسفالت نمیشود چراکه اکثرمان میدانیم مشکل بزرگ آسفالت های سطح شهر و کوچه ها، همین قسمت های حفاری شده برای انتقال آب و گاز و فاضلاب منازل است که همیشه به صورت یک دست انداز باقی می ماند.

مطلب را با یک سوال به پایان میرسانیم: طبق چه منطقی این هزینه بابت مجوز حفاری از مردم گرفته میشود؟؟؟!!!
این موضوع ادامه دارد...      

 




رای شما
میانگین (7 آرا)
The average rating is 4.285714285714286 stars out of 5.


عباس کارگرشورکی
باسلام ازقدیم گفتند.هرچه بگنددنمکش مزنند وای بهروزی که بگنددنمک یک جوان بداز هزاردوندگی باگذشت ازهفت خوان رستم فقط خوشحال بودکه برای گازدیگرنیازی به شهرداری نیست آنهم به لطف عالی جناب شهردارودیگرمسئولین که اوراهمراهی کردن این خوان هم به خوان های دیگراضافه شدکه باری باشدبربارهای دیگراین شهرداربه لطف شورای اسلامی شهرقوزی شدبرقوزها
+1 (1 رای)
پست شده در ۱۳۹۴/۰۱/۲۹ ۱۰:۳۱
ف
تو ... شهردار و مسئولین شهر میبد ... با این کاراشون
+1 (1 رای)
پست شده در ۱۳۹۴/۰۱/۲۹ ۰۸:۴۱
محمدعلی دهقانی فیروزآبادی
اصلا یا کارمندان شهرداری ازشهردارحرف شنوی ندارند یا تصمیمات وهماهنگی بین شهرداربا کارمندان پشت پرده هست که علیرغم دستورپیگیری آنی اصلاتوجهی به اصل موضوع نشده وانفعالی ازآن میگذرند نمونه بارزاین موضوع درصورت نیازبا مدارک قابل تقدیم میباشد.حداقل اینها بیان وجهت اطلاع مردم گزارش نمائید.
+2 (2 آرا)
پست شده در ۱۳۹۴/۰۱/۲۶ ۰۹:۰۶