Skip to Content

مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی استان یزد:


مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی استان یزد با اشاره به وضعیت آبی استان یزد گفت: بیش از نیمی از تولیدات کشاورزی یزد کم آبخواه هستند.

یدالله جوادپور در گفتگو با خبرنگار میبد خبر، با اشاره به رویکرد کشت محصولات کم آبخواه در استان اظهار داشت: شرایط آبی استان یزد به گونه ای است که ضرورت دارد تا محصولات کم آبخواه کشت شود از این رو کشاورزان یزدی نیز به سمت محصولات کم آبخواهی مانند زعفران، گیاهان دارویی و ترویج کشت به یا کشت های متراکم گلخانه ای می روند.
 
وی افزود: 38هزار و 420هکتار از اراضی استان به کشت زراعت اختصاص یافته و در حال حاضر یونجه، صیفی و سبزی به مقدار بسیار زیادی در استان کشت می شوند که اصطلاحاً پر آخواه هستند.
 
مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی استان یزد با اشاره به کاهش بارندگی ها در استان یزد عنوان کرد: حفظ منابع آبی کویر با هدف استفاده بهینه از امکانات و نهاده ها و افزایش عملکرد در واحد سطح ضرورت کشت گیاهان کم آبخواه در یزد را موجب می شود.
 
جواد پور در خصوص اقدامات این سازمان برای کشت و کار مناسب با اقلیم یزد گفت: در این زمینه جهاد کشاورزی استان یزد اقداماتی نظیر تهیه و تنظیم  طرح اصلاح الگوی کشت و جایگزینی محصولات کم آبخواه، توسعه کاشت نشایی، استفاده از ارقام مقاوم و پر محصول و توسعه آبیاری تحت فشار(تیپ) در مزارع را در دستور کار قرار داده است.
 
وی با بیان اینکه بیش از نیمی از تولیدات کشاورزی استان از محصولات کم آبخواه هستند، بیان داشت: گیاهان کم آبخواه، مقاوم به شوری و خشکی و تنش سرمایی و پر محصول با طول دوره رشد کوتاه همچون زعفران، کنجد، ارزن، زیره، سیر و گیاهان علوفه کم آبخواه که با آب زمستانه آبیاری می شوند گیاهانی متناسب با اقلیم یزد می ­باشد.
 
مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی استان یزد ادامه داد: همچنین گیاهانی نظیر زعفران، ارزن، کنجد، زیره، سیر و برخی حبوبات نظیر لوبیا و عدس کم آب خواه بوده و زودتر به بهره برداری می رسند لذا توصیه می شود در منطقه ای با آب و هوای یزد کشت شوند.
 
جواد پور با تاکید بر اینکه برنامه های متنوعی برای کاهش مصرف آب در سطح کشاورزی استان دنبال می شود عنوان کرد: کشت کم آبخواه در تمام شهرستان های استان به خصوص شهرستان های خاتم و ابرکوه که بخش عمده ای از تولیدات کشاورزی را به خود اختصاص داده اند به صورت جدی درحال انجام است.
 
وی با اشاره به صرفه اقتصادی کشت برخی گیاهان دارویی کم آبخواه در یزد گفت: ارائه تسهیلات جهت کشت گیاهان دارویی و جایگزینی گیاهان کم آبخواه بجای گیاهان پر آبخواه نیز از دیگر برنامه هایی است که می توان در دستور کار قرا داد.
 
مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی استان یزد با اشاره به وضعیت تولید و عرضه گیاهان دارویی در یزد تاکید کرد: هم اکنون گیاهانی مانند زعفران، مرزنگوش، زیره سبز و گیاهان مرتعی مانند انغوزه به استانهای هم جوار و حتی خارج از کشور نیز صادر می شود.
 
وی در پایان با اشاره به تولید سالانه 250 تن انواع گیاهان دارویی در استان یزد بیان داشت: هم اکنون اطلاعات دقیقی از میزان اشتغالزایی کشت گیاهان دارویی در استان در دست نیست ولی طبق برآوردها هم اکنون بیش از 5000 نفر در این بخش مشغول به کار می باشند.
 
انتهای پیام/اد



رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


گزارش گزارش

امام رضا (ع) به بهداشت بسیار اهتمام می‌ورزید و افزون بر بهداشت دهان و دندان، از عطر و گلاب نیز استفاده می‌کرد تا خوشبو باشد.
محقق طب اسلامی در چهارمحال و بختیاری گفت: در فصل پاییز به دلیل سرمای هوا بیماری‌های عصبی بیشتر خود را نشان می‌دهند که استفاده از گیاه دارویی «توتنک» برای مقابله با این بیماری‌ها توصیه می‌شود.
بازرس انجمن علمی بهداشت و ایمنی مواد غذایی ایران، با اشاره به ضرورت جلوگیری از ته دیگ سیب زمینی برشته شده، گفت: ته‌دیگ سیب زمینی در صورت طبخ نامناسب سرطان‌زا می‌شود.