Skip to Content

قلعه ای از دل تاریخ؛

بازدید گردشگران نوروزی از قلعه بارجین میبد به روایت تصویر


قلعه باستانی بارجین میبد در ایام نوروز میزبان گردشگران داخلی و خارجی است.

به گزارش میبد خبر، قلعه های تاریخی به عنوان دژهای مستحکم در برابر هجمه دشمن ساخته می شدند و در میبد شاید به دلیل موقعیت ویژه خود در گذشته های دور، چند قلعه و دژ بنا شده که حکایت بسیاری از آنها جالب و شنیدنی است.

این قلعه ها اکنون به جاذبه های گردشگری تبدیل شده که یکی از این قلعه های تاریخی قلعه بارجین می باشد.

قلعه بارچین در یكی از آبادیهای حوزه شرقی میبد و به همین نام واقع شده است.این بنا توسط اربابان زرتشتی محل بنا شده است. كاربری بنا به منظور پناه گرفتن در مواقع ناامن بوده و جنس اصلی مصالح به كاررفته در بنا از گل و خشت می باشد.بنای قلعه برروی دو طبقه ساخته شده ودارای چهار برج ساده در چهار گوشه و یك ورودی در سمت شمال می باشد.در بالای سردر ورودی اتاقی قرار دارد كه مختص ارباب قلعه بوده است.پلان قلعه به صورت حیاط مركزی می باشد كه اتاقها در اطراف حیاط واقع شده اند.

پوشش اتاقهای طبقه اول به صورت طاق ضربی و در طبقه دوم به صورت فیل پوش می باشد. مهمترین تزئیناتی كه در بنا به كار رفته قاب بندیهایی می باشد كه در جبهه شرقی و غربی مشاهده می شود . این قلعه به شماره 8549 در میراث فرهنگی کشور به ثبت رسیده است قلعه بارچین در محله بارچین واقع شده است وده هزار مترمربع مساحت دارد . در بعضی جاهای آن از بتونیمحکم به نام ساروج که محکم ترین ملات است وترکیبی از خاکستر، اهک، سفیده تخم مرغ ،می باشدساخته شده است.

حیاط درمرکز قرار دارد و اتاقها در اطراف آن وبالای قلعه واقع می باشد. اتاق بزرگی در سر در گاه قلعه واقع است که شاه نشین نام دارد مردم روستا تماما در موقع خطر در این دژپناه می گرفتند وجا می شدند.

این قلعه اسطبل نیز داشته است. اتاقها برای افراد خاص معین بوده وهر فردی نسبت به جایگاهش در آن اسکان داده می شده است . اب از قنات بارچین که به نام بانی زردشتی این دژاست از آن رد می شد وقلعه را مشروب می ساخته است .

انتهای پیام/اد




رای شما
میانگین (1 رای)
The average rating is 5.0 stars out of 5.


گزارش گزارش

امام رضا (ع) به بهداشت بسیار اهتمام می‌ورزید و افزون بر بهداشت دهان و دندان، از عطر و گلاب نیز استفاده می‌کرد تا خوشبو باشد.
محقق طب اسلامی در چهارمحال و بختیاری گفت: در فصل پاییز به دلیل سرمای هوا بیماری‌های عصبی بیشتر خود را نشان می‌دهند که استفاده از گیاه دارویی «توتنک» برای مقابله با این بیماری‌ها توصیه می‌شود.
بازرس انجمن علمی بهداشت و ایمنی مواد غذایی ایران، با اشاره به ضرورت جلوگیری از ته دیگ سیب زمینی برشته شده، گفت: ته‌دیگ سیب زمینی در صورت طبخ نامناسب سرطان‌زا می‌شود.