Skip to Content

گزارش تصویری؛


ایام محرم و صفر که فرا می رسد،‌ میبد را یکپارچه شور حسینی فرا می گیرد. در کوچه پس کوچه های هر محله که پا می گذاری، دیگهای آش نذری و مردمی که گرد دیگها حلقه زده اند، روایتی از عشق و دلدادگی به سید و سالار شهیدان است.

به گزارش میبد خبر، یکی از قدیمی‌ترین مراسم آش امام حسین(ع) در میبد مربوط به شب اول محرم است که این مراسم در پای درختی به نام مبارک امام رضا(ع) در محله فیروزآباد است که همراه با مراسم سینه‌زنی و نوحه‌خوانی انجام می‌شود.

در این سنت دیرینه که از قدیم برجا مانده است، قریب 100 دیگ آش امام حسین(ع) در این محله برپا می‌شود.

آش گندم که در میبد به نام آش امام حسین(ع) معروف است، نه تنها در ایام محرم بلکه در طول سال به ویژه در فصل زمستان طبخ می‌شود.

یکی از اصلی‌ترین و حساس‌ترین صحنه پخت آش که تاثیر زیادی نیز در کیفیت پخت آن دارد، کمچه‌زنی آش است که پس از آن مرحله بستن درب دیگ‌ها موسوم به بچون انجام می‌شود.

همه این نذورات بهانه ای است برای عرض ارادت مردم متدین میبد به خاندان اهل بیت (ع) و از آنجا میبدی ها به واقع صاحب مجالس، مراسم و نذورات خود را این خاندان می دانند،‌ مراسم آنها با شکوهی خاص برگزار می شود.

انتهای پیام/




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


یادداشت یادداشت

گزارش گزارش

امام رضا (ع) به بهداشت بسیار اهتمام می‌ورزید و افزون بر بهداشت دهان و دندان، از عطر و گلاب نیز استفاده می‌کرد تا خوشبو باشد.
محقق طب اسلامی در چهارمحال و بختیاری گفت: در فصل پاییز به دلیل سرمای هوا بیماری‌های عصبی بیشتر خود را نشان می‌دهند که استفاده از گیاه دارویی «توتنک» برای مقابله با این بیماری‌ها توصیه می‌شود.
بازرس انجمن علمی بهداشت و ایمنی مواد غذایی ایران، با اشاره به ضرورت جلوگیری از ته دیگ سیب زمینی برشته شده، گفت: ته‌دیگ سیب زمینی در صورت طبخ نامناسب سرطان‌زا می‌شود.