آیتالله اعرافی برای انتخابات مجلس خبرگان تایید صلاحیت شد
آنچنان که سخنگوی وزارت کشور خبر داد، صلاحیت سی و هفت نامزد مجلس خبرگان رهبری در تهران تایید شده است.
به گزارش "میبدخبر"،آخرین اخبار از تایید صلاحیتها به این شرح است که صلاحیت آیت الله مصباح یزدی، رئیس موسسه امام خمینی(ره) قم تایید شده است.
همچنین صلاحیت آیتالله اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و حسن روحانی رئیس جمهور ایران و سید محمود علوی وزیر اطلاعات تایید شده است، اما صلاحیت حجتالاسلام سید حسن خمینی، حجتالاسلام رسول منتجبنیا، آیتالله امجد و حجتالاسلام مرتضی آقاتهرانی دبیرکل جبهه پایداری رد شده است.
در میان اسامی تایید صلاحیت شده، اسامی روحانیانی مثل آیتالله ابراهیم امینی، آیتالله باقری کنی، حجت الاسلام والمسلمین بطحایی، آیتالله تسخیری، آیتالله احمد جنتی، آیتالله حائری، آیتالله دری نجفآبادی، حجتالاسلام محسن قمی معاون ارتباطات بینالملل دفتر مقام معظم رهبری، آیتالله هاشم زاده هریسی، غلامرضا مصباحی مقدم، آیتالله سیدمحمد سجادی، آیتالله نصرالله شاهآبادی، طاهری، و آیتالله مجتهد شبستری، محمدحسن زالی، آیتالله سید عباس حسینی قائممقامی، امینی، آیتالله ناصر امامی کاشانی، محسن اسماعیلی عضو حقوقدان شورای نگهبان، حجتالاسلام عباسعلی اختری و آیت الله محمد یزدی دیده میشود.
آیتالله موسوی بجنوردی از روحانیون نزدیک به بیت امام، حجت الاسلام محسن غرویان عضو سابق دفتر مصباح یزدی که از این استاد حوزه جدا شد، محمد غرضی وزیر سابق پست، مهدی طائب رئیس قرارگاه عمار و حجتالاسلام مجید انصاری عضو سابق مجلس خبرگان و معاون پارلمانی رئیس جمهور نیز رد صلاحیت شدهاند.
بنا به این گزارش، آیت الله اعرافی رئیس جامعه المصطفی العالمیه، آیتالله غلامرضا فیاضی از اساتید موسسه امام خمینی(ره)، آیتالله مدرسی یزدی، عضو فقهای شورای نگهبان، آیت الله وافی نماینده کنونی مردم استان یزد در مجلس خبرگان و آیت الله ناصری امام جمعه یزد و ححج اسلام صدرالساداتی و محصل همدانی نیز تایید صلاحیت شدهاند.
سیامک رهپیک سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات آمار نهایی داوطلبان احراز صلاحیت شده پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری را اعلام کرد.
وی اظهارداشت: بعد از بررسی یک ماههای که در مورد صلاحیت داوطلبان مجلس خبرگان صورت گرفت، شب گذشته نتایج در وقت قانونی اعلام شد.
ره پیک افزود: ما یک مرحله دیگر داریم که درخواست بررسی مجدد میشود و بعد از آن مرحله نتایج کاملا قطعی را اعلام خواهیم کرد اما براساس بررسیهایی که در این مقطع صورت گرفت، از مجموع حدود ۸۰۰ نفری که در این دوره از انتخابات مجلس خبرگان ثبتنام کرده بودند، تعدادی از داوطلبان غیرمجاز تلقی میشدند.
رهپیک در ادامه تصریح کرد: این افراد غیرمجاز کسانی بودند که یا تحصیلات حوزوی نداشتند یا انصراف دادند و یا در آزمونی که اعلام شد غایب بودند که مجموع این افراد بیش از ۴۲۰ نفر است، مابقی داوطلبان نیز کسانی بودند که تا مرحله آخر به حضورشان ادامه دادند؛ این افراد حدود ۳۷۳ نفرند که از بین آنها ۱۶۶ نفر تأیید شده و ۲۰۷ نفر تأیید نشدند.
وی با بیان اینکه در این دوره ۴۵ درصد از داوطلبان نمایندگی مجلس خبرگان تأیید صلاحیت شدهاند، اظهار داشت: با توجه به آمار ادوار گذشته و به طور مشخص در دوره گذشته یعنی دوره چهارم، درصد تأیید افراد در این دوره بالاتر است.
ره پیک اضافه کرد: ۲۰۷ داوطلبی که تأیید صلاحیت نشدهاند سه روز فرصت دارند که برای بررسی صلاحیتشان درخواست مجدد کنند و شورای نگهبان نیز پس از بررسی در موعد مقرر نتایج نهایی را اعلام خواهد کرد.
سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات در پاسخ به این سوال که آیا همه افرادی که در آزمون خبرگان غایب بودهاند جزء افراد رد صلاحیتشده محسوب میشوند، اظهار داشت: روال این بود که کسانی که برای شرکت در آزمون معرفی شدند باید در آن شرکت میکردند و ملاک بررسی آنها آزمون بود البته اینگونه نیست که همه افرادی که در آزمون شرکت کردهاند تأیید صلاحیت شده باشند چرا که تشخیص صلاحیت علمی و صلاحیت افراد با فقهای شورای نگهبان است و آنها تشخیص دادند که این ۱۶۶ نفر اعلام شده تأیید شدهاند.