Skip to Content

مدیر جهادکشاورزی شهرستان میبد:


مدیر جهادکشاورزی شهرستان میبد گفت: آفت کرم گلوگاه و مگس مدیترانه‌ای، بیش از 30 درصد محصول باغات انار میبد را از بین می برد.

صدر پورکوثری در گفت‌وگو با خبرنگار میبد خبر در خصوص محصول انار شهرستان میبد بیان داشت: شهرستان ميبد با سطح زیر کشت 1250 هكتار باغات انار سالانه 19 هزار و 500 تن ميوه انار توليد مي‌كند كه از اين نظر مقام اول توليد انار استان را به خود اختصاص داده است.
 
وی در مورد ارقام انار تولیدی شهرستان گفت: بیشترین ارقام اناری که در شهرستان کشت شده شامل میخوش، ملس، شیرین، عقدایی، دانه سیاه و دانه قرمز می باشد که بیشترین سطح زیر کشت در شهرستان مربوط به انار پوست نازک می باشد.
 
پور کوثری در مورد بیشترین مشکلات باغداران میبدی در تولید این محصول اذعان کرد: خشکسالی پیاپی و کم آبی مشکل اصلی در راه تولید این محصول می باشد. عدم بازاریابی مناسب، نوسان قیمت، شیوه های آبیاری سنتی، وجود دلالان، عدم بسته بندی و صنایع تبدیلی مناسب و آفتها از دیگر مشکلات باغداران در راه تولید انار در شهرستان میبد می باشد. کرم گلوگاه و مگس مدیترانه ای مهمترین آفاتی است که محصول انار در میبد را تهدید می کند.
 
مدیر جهادکشاورزی شهرستان میبد آفات کرم گلوگاه و مگس مدیترانه ای را از مهمترین آفات این محصول بر شمرد و ابراز داشت: آفت كرم گلوگاه سالانه بيش از 30 درصد محصول باغداران را از بين مي‌برد که جمع آوري انارهاي آلوده باعث كاهش بسيار چشمگير آفت كرم گلوگاه در اين مناطق مي‌شود‌.
 
وی با بیان این که آفت مگس میوه مدیترانه ای یک آفت بومی شهرستان نیست، گفت: این آفت در مرحله شیرین شدن انار به این محصول حمله می‌کند و کشاورزان تنها در زمان برداشت متوجه آفت‌زدگی محصولاتشان می‌شوند لذا اگر در زمان مناسب از آن جلوگیری نشود می‌تواند به سمت بخش‌های دیگر محصول نیز طغیان کند که در این صورت انجام هیچ کاری برای از بین بردن آن موثر نخواهد بود. اوج زمان طغیان این آفت را ماه‌های شهریور و مهر می باشد.
 
پور کوثری با اشاره به شناسایی و مبارزه با این آفت از سال گذشته در میبد، اظهار کرد: البته مبارزه با این آفت سال گذشته تنها روی 50 هکتار از باغات انار شهرستان انجام گرفت و با توجه به این که زمستان پارسال نیز از سرمای زیادی برخوردار نبودیم، پیش بینی می شود که امسال نیز سطح گسترده تری از باغات انار مورد حمله این آفت قرار گیرد.
 
مدیر جهادکشاورزی شهرستان میبد پیش بینی کرد که از یک هزار هکتار باغات انار این شهرستان، 300 هکتار از این باغات درگیر آفت مگس مدیترانه ای شوند.
 
وی در ادامه اذعان داشت: سال گذشته این آفت در 60 هکتار از باغات محله فیروزآباد مشاهده شد که در این خصوص 14 ایستگاه ارزیابی برای مبارزه با این آفت درشهرستان مستقر شد. امسال 20 ایستگاه ارزیابی آفت مگس مدیترانه درنقاط مختلف شهرستان مستقر شده است.
 
پورکوثری گفت: میزبان اصلی این آفت غالباً درختانی نظیر هلو، زردآلو و آلوچه است ولی بعد از این که انار به مرحله شیرین می‌رسد به این درختان حمله می‌کنند.
 

وی خاطرنشان کرد: از آنجایی که نمی‌توان روی درخت انار به طور مستقیم سمپاشی کرد، باید سم را با یک شیرینی خاص آلوده کرد و به صورت طعمه روی درخت دیگری بجز انار قرار داد تا مگس به سمت آن درخت هدایت شود و در دام بیفتد.

پورکوثری همچنین با تاکید بر این که کشاورزان نباید برداشت محصول انار خود را به تعویق بیاندازند، گفت: در اولین فرصت که امکان برداشت محصول انار ممکن است باید آن را از روی درخت برداشت کرد زیرا در مرحله شیرین شدن انار نمی‌توان با آفت مگس مدیترانه‌ای مبارزه کرد.

وی اطلاع‌رسانی و آگاه ساختن کشاورزان با این آفت را یکی از راههای موثر در کنترل آن دانست و افزود: با فراهم آوردن شرایط لازم و اطلاع‌رسانی به موقع با نصب بنر و سم‌پاشی به شیوه طعمه پاشی می‌توان تا حدودی این آفت را کنترل کرد ولی به دلیل توانایی سازگاری با محیط به صورت کامل از بین نخواهد رفت.

مدیر جهادکشاورزی میبد در پایان نیز تشکیل کلاس‌های آموزشی، تامین سم، ایجاد دستگاه‌های شناسایی آفت، ایجاد پایگاه‌های مردمی در مساجد برای کنترل و مبارزه این آفت اعلام همکاری کرد و از تمام کشاورزان درخواست کرد که این آفت را جدی بگیرند و با کارشناسان  جهادکشاورزی همکاری لازم را انجام دهند.

انتهای پیام/اد




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.

گزارش گزارش

امام رضا (ع) به بهداشت بسیار اهتمام می‌ورزید و افزون بر بهداشت دهان و دندان، از عطر و گلاب نیز استفاده می‌کرد تا خوشبو باشد.
محقق طب اسلامی در چهارمحال و بختیاری گفت: در فصل پاییز به دلیل سرمای هوا بیماری‌های عصبی بیشتر خود را نشان می‌دهند که استفاده از گیاه دارویی «توتنک» برای مقابله با این بیماری‌ها توصیه می‌شود.
بازرس انجمن علمی بهداشت و ایمنی مواد غذایی ایران، با اشاره به ضرورت جلوگیری از ته دیگ سیب زمینی برشته شده، گفت: ته‌دیگ سیب زمینی در صورت طبخ نامناسب سرطان‌زا می‌شود.