استقبال رژیم صهیونیستی از روند عادی سازی روابط در رسانههای سعودی
به گزارش "میبدخبر"، به نقل از خبرگزاری تسنیم: رژیم صهیونیستی بار دیگر متحدان عرب خود را رسوا کرد. این رسوایی از طریق مطالب روزنامه جروزالم پست رقم خورد که از نقش رسانههای تبلیغاتی تحت مدیریت دولت عربستان استقبال کرده و تأکید نمود که آنها اقدام به کاستن از شدت گزارشهای خود در انتقاد از اسرائیل کرده اند. براساس این گزارش ستونهای این روزنامهها به صورت بیسابقهای به نقل از مقامات اسرائیلی از افق مناسبات مستقیم (بین رژیم صهیونیستی و آل سعود) خبر داد و اخبار منفی کمتری نسبت به مناسبات بین اسرائیل و فلسطینیها منتشر میکنند.
این روزنامه صهیونیستی میافزاید که گرایش مذکور رویکرد کلی تریبونهای تبلیغاتی آل سعود نظیر روزنامه الریاض و شبکه العربیه و سایر شبکههای محلی تحت مالکیت عربستان نشان میدهد که روند ارتباطات محرمانهای در پشت پرده بین عربستان و رژیم اسرائیل وجود دارد که قدمت آن به چندین سال پیش باز میگردد.
این روزنامه به نقل از کارشناسان عربستان می نویسد که تحرکات رسانهها نشان دهنده مرحله جدیدی در روند دیپلماتیک (بین دو طرف) است و دلایلی وجود دارد که نشان دهنده تلاش خاندان حاکم جهت آمادهسازی جامعه سعودی برای بررسی این موضوع است.
این روزنامه عبری زبان به نقل از دیوید بولوک کارشناس امور منطقهای در آکادمی مطالعات سیاسی خاوردور مینویسد: همه میدانند که این روند یک شبه به وجود نیامده است، دست کم بیشتر مردم با این احتمال قانع نمیشوند. این اتفاق یک نقطه نیست. بلکه روندی است که این موضوع را قابل بررسی کرده و خط قرمزها در رابطه با بررسی احتمال عادیسازی روابط بین دو طرف را می شکند. بولوک میافزاید: به مجرد اینکه رسانههای سعودی این کار را انجام دهند، به صورت ناگهانی این موضوع در میان طرفین مشروعیت پیدا میکند.
روزنامه اسرائیلی مذکور به نوشته یکی از ستونهای روزنامههای سعودی و دعوت از شهروندان این کشور برای کنار گذاشتن نفرت از یهودیان اشاره کرده و میافزاید که ستونهای مطبوعات سعودی در مطالبی دیگر خواستار گفتگوی مستقیم بین دو طرف بدون میانجی بر اساس منافع ملی عربستان هستند.
این در حالی است یکی از مسئولان وزارت خارجه رژیم صهیونیستی میگوید که برخی نشانههای مثبت از ریاض در این رابطه مخابره شده است، از جمله آنها مصاحبه ران دیرمر سفیر رژیم اسرائیل در واشنگتن با رسانههای سعودی و گفتگوی دوری گولد مدیر کل وزارت خارجه رژیم اسرائیل با یک سایت سعودی است. یک مسئول اسرائیلی دیگر در این رابطه میگوید: اینها سیگنالهای مثبت هستند، البته اتفاقات خوبی رخ داده است، اما من نمیگویم که قواعد بازی تغییر کرده است.
این روزنامه عبری زبان در گزارش خود به سفر ژنرال بازنشسته عربستان انور العشقی به سرزمینهای اشغالی اشاره کرده و به نقل از منابع مطبوعاتی مینویسد که وی بار دیگر برای سفر به اسرائیل و دیدار با برخی مقامات ارشد رژیم صهیونیستی برنامهریزی میکند تا آن را به عنوان بخش دوم بررسی های مرکز مطالعاتی خود معرفی کند.
این گزارش صهیونیستی میافزاید که ارتباطات عشقی در راستای تلاش برای ایجاد کانال مستقیم تماس با صهیونیستها بدون تحمل مسئولیتهای رسمی در این خصوص است، به ویژه اینکه تشکیلات خودگردان فلسطین اعتقاد دارد که تحرکات عشقی نمیتواند به صورت هماهنگ نشده با دولت کشورش یا شخصیتهای متنفذ در این کشور صورت گیرد.
سایت صهیونیستی "میمری" وابسته به راستگرایان رژیم صهیونیستی نیز اخیرا در مقالهای به بررسی گفتمان دینی و تبلیغاتی جدید در عربستان سعودی مبنی بر ابراز همگرایی و مودت با یهودیت اشاره کرده و آن را مقدمهای در مسیر عادی سازی روابط با اسرائیل دانست. در این مقاله آمده است: در ماه گذشته روزنامههای عربستان سعودی مقالات متعدد و ویژهای را منتشر کردند که در آن به شدت نسبت به گفتمان ضدیهودی در جوامع عربی و اسلامی انتقاد کرده و خواستار دور کردن رویکرد یهودی ستیزی در میان این جوامع شده بود. این مقامات مدعی شدند که آیات قرآن که در آن یهودیان محکوم شده اند، تنها در خصوص گروه خاصی از یهودیان در زمان مشخص نازل شده و هرگز در رابطه با همه یهودیان صحبتی به میان نمیآورد. رسانههای سعودی آنچه را که کینه کورکورانه نسبت به یهودیان توصیف کردند، مانع اساسی برای جلوگیری از آموزش تجربه و پیشرفت یهودیان توسط مسلمانان میدانند.
به عنوان مثال سهام القحطانی نویسنده و روزنامهنگار سعودی فراگیر بودن دشمنی با یهودیان در رابطه با ویژگیهای این گروه را رد کرده و مدعی شد که چهرهای که از یهودیان در قرآن کریم به نمایش گذاشته شده و از آنها تحت عنوان قاتلان انبیا، کافران، جنگافروزان و رباخواران نام برده شده است، از گروهی مشخص در مدت زمانی معین صحبت میکند و نسبت دادن تمامی توطئهها به یهودیان در طول تاریخ ناشی از ناتوانی عربها و تلاش برای متهم کردن دیگران در شکستهای خودشان است.
وی گرچه مدعی میشود که به وجود توطئههای یهودی بر ضد ملت ها اعتقاد دارد، اما در عین حال تأکید میکند که اگر جهل و نادانی عربها نبود ، این یهودیان نمیتوانستند راهی برای اجرای توطئه های خود پیدا کنند. این نویسنده سعودی توصیفات مربوط به یهودیان در قرآن و تعمیم آن به یهودیان کنونی را نادرست دانسته و مدعی میشود که قرآن توصیفاتی را براساس عادت و فلسفه خود در مدت زمانی مشخصی انجام داده است. این توصیفات در آن زمان و بر اساس همان رفتارها ساری و جاری بوده و یک رویکرد مشخص و ویژه را شامل میشود. وی برای دلیل تراشی جهت ادعای خود میافزاید که هرگاه که قرآن کریم محافل یهودیان را قاتل و خونریزی و جنگ افروز میخواند، در میان آنها تعدادی از انبیا و صدیقون وجود داشتند. وی در ادامه مدعی میشود که اگر خللی در رویکردهای کلی یهودیان وجود داشت ؛ مباح بودن ازدواج مسلمانان و یهودیان مطرح نمیشد و اسلام چنین ازدواجی را برای حفظ سلامت و صحت مسلمانان مجاز نمیدانست!
انتهای پیام/