Skip to Content



استان یزد با برخورداری از 265 واحد تولید فرآورده های کنجدی به بزرگترین مجتمع کارگاهی محصولات کنجدی کشور تبدیل شده است.

به گزارش میبدخبر، علیرضا طاقه باف مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان با بیان اینکه در حال حاضر بیش از 265 واحد تولیدی در زمینه فرآورده های کنجدی فعال هستند؛ افزود: از این تعداد 41 واحد صنعتی و مابقی به صورت صنفی ، سنتی و یا در قالب مشاغل خانگی در حال فعالیت هستند که 85 درصد این واحد ها در شهرستان اردکان متمرکز می باشند.

 این مسئول گفت بنا به امارهای موجود خرید کنجد توسط کارخانجات استان یزد چیزی حدود 130 هزار تن در سال است که تولید 87 هزار تن فرآورده های کنجدی و15 هزار تن روغن کنجد را به همراه دارد.

 وی محصولات تولیدی در این مجموعه ها را شامل 50 درصد حلوا و ارده، 30 درصد روغن ارده و کنجد و 20 درصد ارده، کرم ارده، ارده شکلاتی و شیرینی های کنجدی  و سایر مشتقات کنجد برشمرد و تنوع محصولات، بهبود کیفیت و تنوع در انواع بسته بندی محصولات کنجدی را از سیاست های عمده این مدیریت در این صنعت دانست.

 مدیر صنایع تبدیلی وغذایی سازمان جهادکشاورزی با اشاره به اشتغال 1150 نفر در این حوضه گفت: در شش ماهه دوم سال با توجه به اینکه این محصول به صورت فصلی تولید می شود  این تعداد نیز تا 2700 نفر افزایش می یابد ضمن اینکه بیش از 3600 نفر هم به صورت غیر مستقیم در این حرفه مشغول به فعالیت هستند.

 طاقه باف ضمن بر شمردن مزایای این صنایع از جمله اشتغال پایدار ،کمک به اقتصاد محلی و منطقه ای،بومی شدن صنایع پایین دست و بالا دست و وجود بازارهای مطمئن به دلیل ریشه دار بودن این محصولات؛ تولید وبسته بندی روغان کنجد،ارده و حلوا ارده و انواع فرآورده غذایی بر پایه کنجد و ارده را از اولویت های سرمایه گزاری صنایع تبدیلی و تکمیلی استان دانست  که مورد حمایت این مدیریت قرار خواهند گرفت.

 مدیر صنایع تبدیلی و غذایی استان در پایان از صادرات محصولات کنجدی به کشور های روسیه ،عراق،کشور های آسیای میانه و حتی اروپا خبر داد.

 لازم به ذکر است از سال 1394 تا کنون بیش 105 فقره جواز تاسیس برای تولید ارده و حلوا ارده ،روغن کنجد ، روغن ارده ،و دیگر مشتقات کنجدی برای استان صادر شده که 33 واحد آن به بهره برداری رسیده و زمینه اشتغال 360 نفررا فراهم نموده است.

انتهای پیام/




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


یادداشت یادداشت

گزارش گزارش

امام رضا (ع) به بهداشت بسیار اهتمام می‌ورزید و افزون بر بهداشت دهان و دندان، از عطر و گلاب نیز استفاده می‌کرد تا خوشبو باشد.
محقق طب اسلامی در چهارمحال و بختیاری گفت: در فصل پاییز به دلیل سرمای هوا بیماری‌های عصبی بیشتر خود را نشان می‌دهند که استفاده از گیاه دارویی «توتنک» برای مقابله با این بیماری‌ها توصیه می‌شود.
بازرس انجمن علمی بهداشت و ایمنی مواد غذایی ایران، با اشاره به ضرورت جلوگیری از ته دیگ سیب زمینی برشته شده، گفت: ته‌دیگ سیب زمینی در صورت طبخ نامناسب سرطان‌زا می‌شود.